Čokoladna torta

LeINA  

član od: 12.12.2005

sporočila: 275

tema odprta - 6. dec 2010 15:57 | ogledi: 12.894 | odgovori: 11

V bazi se nahaja ogromno receptov za cokoladne torte. Ker sem doslej vedno pekla sadne nimam pojma katero cokoladno naj izberem. Prijateljica si namrec zeli cokoladno z bananami.

Kateri recept za cokoladno torto je vam najljubsi in zakaj prav ta? V cem je ta vas naljubsi recept boljsi od ostalih,tiste,ki ste pekle po vecih receptih....

Hvala za pomoc!

LP

LeINA

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

6. dec 2010 16:03

Čokoladno torto z bananami (ali jagodnami) delam tako, da je testo beljakovo, krema pa podobna čokoladni peni (čokolada se razpusti, dodajo se stepeni rumenjaki in sladka smetana). krema je zelo rahla, se pa lepo dolni z okusom po bananah.

 

Mamamia

mamamia

LeINA  

član od: 12.12.2005

sporočila: 275

6. dec 2010 18:04

Lahko bolj natancen recept,prosiim ;)?? LeINA

*Alisha*  

član od: 7.11.2007

sporočila: 360

6. dec 2010 21:14

http://www.kulinarika.net/recepti/5691/sladice/cokoladn Tale je bil moj prvi recept za čokoladno torto in je pri nas še zmeraj 1a! Lepo se dopolnjuje tudi z bananami- jih narežeš na koleščke in vmešaš v kremo ali pa na plast biskvita namažeš malo kreme, položiš gori koleščke banane in nato spet kremo... Rabiš kake 4 banane za tortico kot v receptu. Njami, sem kar lačna ratala *Alisha*

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. dec 2010 11:09

No, ja, moji komentarji na tole so v modri barvi:

V bazi se nahaja ogromno receptov za cokoladne torte. Ker sem doslej vedno pekla sadne nimam pojma katero cokoladno naj izberem.

Če te fotke ne prepričajo, pa ocene tistih, ki so poskusili to narediti, lahko vedno poskusiš z metodo an-ban-pet-podgan..... Deluje,

Prijateljica si namrec zeli cokoladno z bananami.

Če je ne zna sama pripraviti, se bo morala zadovoljiti s tistim, kar bo dobila. Podarjenemu konju se ne gleda v zobe.

Kateri recept za cokoladno torto je vam najljubsi in zakaj prav ta?

Po navadi je najljubša hrana povezana z neko emocijo. Najboljša hrana za vsakega je tista, ki jo povezuje z nečim pozitivnim v življenju. O tem je pisal Proust v tisti epizodi o magdalenkah. Proust je popisal, dogaja se pa vsem.

V cem je ta vas naljubsi recept boljsi od ostalih,tiste,ki ste pekle po vecih receptih....
Na tole dobiš malo morje subjektivnih odgovorov, ki ti v resnici ne bodo čisto nič pomagale pri odločitvi. Enostavno začni peči čokoladne torte, pa bo. Začetki, če so kaj vredni, itak nikoli niso enostavni. Nobena še ni postala Martha Stewart v prvem poskusu.

 

Vendelina jr.

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

7. dec 2010 11:23

Vandelina jr. ne razumem tvojega sarkastičnega odgovora. Leina je samo postavila vprašanje kot toliko drugih na forumu. Če meni vprašanje ni všeč ali nimam pojma kaj odgovorit, se ne oglašam.

Pa brez zamire in napada prosim.

LP !

banana130

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. dec 2010 12:08

Sem se zelo trudila, pa v Vendyjinem pisanju nisem uspela najti sarkazma...

Kar se pa čokoladnih tort tiče, jih sploh ne maram, pa jih moram nonstop peči, ker jih ima očitno vsa druga populacija rada (ok, izvzamem Katko Lopatko, sva zadnjič eno na to temo rekli). Tako da... se čisto strinjam z Vendy, naredi katerokoli čokoladno torto že, prijateljica bo preživela, četudi ne bo imela ravno takšenga okusa kot si ga je sama domišljala, Bo pa to tvoje darilo zanjo in vanjo bo poleg truda vloženo še malo morje dobrih misli in želja, torej bo že zaradi tega fenomenalna. BTW, čokoladna Noa je bila tudi ena izmed mojih prvih.

In še malo za hec, Jade, zakaj si morala objaviti tale recept gor: http://www.kulinarika.net/recepti/4668/sladice/cokoladn Največkrat moram narediti ravno to izvedbo. Ali pa tega:

http://www.kulinarika.net/recepti/4335/sladice/dvojna-c

Loni Makaroni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. dec 2010 13:35

@banana130, prevod:

Če človek želi nekaj narediti, potem naredi en mentalni proces, razmišlja, išče, vpraša, se posvetuje, naredi to še enkrat....in tako dalje in tako naprej, ampak na eni točki se je treba odločiti in storiti.

In je čisto vseeno, ali se dela čokoladna torta, išče služba, na novo vzpostavlja razmerje, na eni točki je treba preprosto ukrepati.

kako se tole aplicira na čokoladni torti?

Tule se je že n-krat pojavilo vprašanje v stilu: rada bi naredila to in to jed, našla n-receptov, sedaj se pa ne morem odločiti, pa bi rada impresionirala z izdelkom, kaj naj storim, kaj mi svetujete..... V teh vprašanjih je ključna beseda to, kaj mi VI svetujete. Ker s tem, ko je vprašanje naslovljeno na sogovornike, se tudi odgovornost prenaša na njih. Če se bo kaj sfižilo, bo pri roki izgovor, saj so mi ONI tako svetovali.

Enkrat je čokotorta, drugič je kaj drugega, in tudi ONI so zamenljiva kategorija.

Samo princip je isti in se mu reče transfer odgovornosti. Transfer odgovornosti v kuhinji še ni tako silna stvar, ampak ponavadi se tak princip pelje tudi na druge sfere življenja. In v drugih sferah življenja se s takim principom morda na kratek rok vozi, na dolgi rok pa manjka spoštovanja (nekoga, ki ima probleme s tem, da bi prevzel odgovornost za svoja početja, univerzum slejkoprej nekje počaka. Še prej ga pa okoica jemlje manj resno). In zato je bolje, da se človek takemu ravnanju odpove.

Za začetek tako, da naredi neko torto in jo podari.  Karkoli pač nastane, da se človek nauči prevzemati odgovornost za svoje odločitve. Če bo ratalo, super, če ne bo, se da iz tega narediti štos.  Tako prijatelji to predelujemo. Če prijateljica tega ne bi znala ceniti, da je dobila domač izedelek, je to itak informacija, da takšna prijateljica ni ravno kako suho zlato in za roko v ogenj dajati....

Last but not least: če človek ne dobi tistega, kar je želel, dobi spoznanje.

In tule poleg tega še opisno razlago enega od principov človeškega delovanja. Zadovoljna?

 

Vendelina jr.

Hauschka  

član od: 9.10.2009

sporočila: 80

7. dec 2010 13:41

Zelo enostavna je torta Nutella, ne moreš falit. Jaz biskvit delam vedno po receptu za "Biskvit, ki nikoli ne pade dol" (pa res ne!), s tem, da če delam Nutello, dam v testo pravi kakav, pa kar dosti. Pečen in ohlajen biskvit prerežem, premažem s kremo (glej recept v bazi, vendar za moj okus je premalo smetane in nutello tudi kar celo porabim, pa kakšen vanilji sladkor dodam - malo probaj), pred tem pa vsak oblat posebaj namočim s pravim kakavom (Mleko in kakav v prahu skuham, malo pohladim; če so jedci samo odrasli ljudje, dodam tudi malček ruma). Seveda brez problema na vsako premazano plast naložiš rezine banane. Res je, da po tej varianti pride precej "dark" čokoladna torta - nekateri hočejo prav tako in ne tisto sladkasto. Če bi rada grenkobo omilila, dodaj v testo mleto čokolado ali pa nesquck kakav. Ta isti kakav vmešaj tudi v smetano - pride tak luškan, nežen čokoladen okus. Katerikoli recept boš izbrala, tudi jaz menim, da se bo priajteljica torice razveselila, ker si pač mislila nanjo, se osebno potrudila in to se čuti tudi na okusu. Le pogumno in lep in dober izdelek ti želim. Hauschka

nivkapivka  

član od: 29.4.2010

sporočila: 76

8. dec 2010 10:24

upma, da ne bo zvenelo kot totalna samopromocija (nisem Murko :D), ampak tale torta je res dobra: http://www.kulinarika.net/recepti/14445/sladice/cokolad sploh če iščeš čokoladno torto v povezavi z bananami :). pekla sva jo obe s kolegico in vsej publiki je bile ZELO všeč, sočna, zelo čokoladna in bananasta :). sam namesto, da daš gor MMF, jo obliješ s čokolado :) nivkapivka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti