Zanima me kako se pravilno skuha domače kravje mleko,samo toliko da zavre ali mora malo vreti?
lp
evelinxx
Zanima me kako se pravilno skuha domače kravje mleko,samo toliko da zavre ali mora malo vreti?
lp
evelinxx
Če ga pustiš malo vreti, ga imaš po celi kuhinji ![]()
Da ga pa nimaš po celi kuhinji
, pa pomaga taka mala steklena okrogla ploščica, ki jo daš v mleko in ti pol, ko mleko vre, lepo poskakuje v loncu ob glasbeni spremljavi.
lp
cervusPri nas smo domače mleko kuhali vedno malo dlje - vrelo je kakšnih pet minut. V mleko smo dali "čuvarja". To je okrogla steklena ploščica, ki preprečuje kipenje mleka.
helgulaTudi jaz ga pustim vreti kakšnih 5 min ... pa vedno ga kuham v posodi za kuhanje mleka, ki ima dvojno dno tako da se kuha v bistvu nad paro ...
katjushkaMeni je bolj všeč, če se kuha vsaj kake 5 minut, mislim, da toliko časa vre, z ono stekleno ploščico na dnu lonca, ki je namenjen le kuhanju mleka, seveda. Naslednji dan ima za porst debelo smetano, vsaj iz "mojega" mlekomata.
Tista steklena ploščica kipenja NE prepreči nujno
.
Ja, seveda ne, če je mleko nalito prst pod robom in plošča na maksimum, potem res nima učinka, preverjeno.
Mi ga pa samo segrejemo nad 75 °C, ploščica spodaj pe že itak skače. Če me spomin ne vara, je to pasterizacija, a ne?
peterKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tajski rdeči curry

Pistacijeve rolice