Kaj se dogaja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

17. nov 2010 21:54

limnol je napisal/a:
Saj zato je pa tudi jasno, da ne bo niti s prstom mignil, da bi v svetu kaj spremenil, ker v takšnem, kot je, prav krasno prosperira. Saj ne živimo v isti hiši, bi rekla mamamia. Lep pozdrav,Sonja

 

No, saj potem sva očitno na isti valovni dolžini. Kake četrt ure ga še lahko s strahom poslušam, ker se bojim, da ga bo kap. Za več pa raje prešaltam na zgoraj omenjeni radio. Je isto sr*nje, različito pakovanje. Nekoliko bolj prija mojim ušesom.

 

 

Vanja

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

18. nov 2010 0:45

Zanimiva debata! Mogoče malo drugačen pogled:

Američani so glavni (vsaj po prepričanju tisth, katere osebno poznam). Če nekje niso glavni, to področje enostavno razglasijo za nepomembno. Poveličujejo in obožujejo svoje junake, pa čeprav so to intelektualno pomilovanja vredni zabavljači. Na direktno vprašanje, zakaj to, zelo odkrit odgovor: Zato, ker so uspešni! Saj finta je zelo enostavna. S poveličevanjem svojih, oni poveličujejo sebe. In kaj počnemo mi? Z največjim veseljem omalovažujemo svoje, ki so kjerkoli kakorkoli uspeli in se pri tem sploh ne zavedamo, da s tem tudi sebe in svoje poreklo dajemo v nič!

Sploh ni pomembno, da se s Slavojem strinjamo ali ne. Dejansko bi bilo celo čudno, če bi se. On pač pripoveduje neko svojo resnico, kot jo vidi iz svoje pozicije in verjetno tudi vsaj delno prilagodi tržnim potrebam.  Mi lahko vidimo drugače in smo mu kljub temu lahko hvaležni, da nam je odprl nek drug pogled.

Glede miganja s prstom v smeri spreminjanja svet pa samo to: Na tem svetu je neskončno ljudi, ki mnogo več govorijo in mnogo manj povedo od njega. Mnogo obljubljajo in nič ne naredijo, čeprav imajo za to v rokah vse potrebne vzvode. Torej mi prosim ne o tem, da bi moral filozof kot prvi s puško na barikade. To še Lenin ni počel in verjetno ni nihče od njega to pričakoval. Tudi Ameriški predsedniki ne širijo 'svobodo' s svojim valjanjem po strelskih jarkih v Iraku in Afganistanu, a ne?! In če za konecše malo špekuliram, se verjetno tudi Al Gore (brez hudih travm) še vedno vozi z letalom.

Glede Žižka je odločitev čisto samo naša, ker nam je dejansko in (po moje) na srečo, pobegnil iz dosega. Lahko se 'šlepamo' na njegovem uspehu. Lahko se s pljuvanjem po njem tlačino v svojo greznico.

 

Sergej

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

18. nov 2010 10:36

Vanja ti bi morala nekaj časa poslušati naše dnevno informativne oddaje, zlasti Kanal A, Uroša Slaka, občasno tudi odmeve, potem bi videla kaj je mora. Že po nekaj dneh dobiš občutek, da je konec sveta (ekologi), da se bodo zrušila vsa podjetja, vse banke, da so vsi vodstveni in vodilni, predvsem pa vladajoči ,barabe, lopovi in brezdušneži. Groza. G.Žižek je v primerjavi s tem prava sapica. Vendar imamo še nekaj normalih novinarjev, ki nam predstavljajo uspešne, poštene in pametne ljudi. V nedeljo dopoldan na Valu 202, V.Abrožič v Interjuju, ob sredah dopoldne na 1.programu RS, na 2. programu RTV Prava ideja in podobne oddaje, te navdajajo z optimizmom.

neznan uporabnik

18. nov 2010 10:44

Vikica, hvala za tale opomin. Vala 202 sicer ne poslušam ob nedeljah dopoldne, ob sredah tudi 1.progr. ne, z veseljem pa čakam na Pravo idejo, tudi mene navdaja z optimizmom, prav tako Intervju...

trenutno se česa drugega ne spomnim, kar pomeni, da imam že tako kontaminirane možgane z negativo, da je prav naporno na hitro izbrskati dobre novice.

Se potrudimo  malo v tej smeri? Je še koga navdihnila kakšna dobra zgodba ali oddaja?

japaja

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

18. nov 2010 10:55

Me prav zanima kaj mislijo mačke in nasplošno živali o ljudeh.

banana130

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

18. nov 2010 12:07

banana130 je napisal/a:

Me prav zanima kaj mislijo mačke in nasplošno živali o ljudeh. banana130

 

Po moje si ne mislijo nič, za to, da bi si mislile, je potrebna zavest. Jo mačke res imajo? Dvomim.

rimljanka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

18. nov 2010 12:19

Kako je z mačjo zavestjo, ne vem. Ampak mislijo pa prav gotovo. Ene bolj, ene manj, tako kot ljudje. Sonja

neznan uporabnik

18. nov 2010 12:30

Pa še dobr da cajtengov ne berejo in Big Brotherja ne gledajo 

Se majo po moje čist fajn take in tako kot so

japaja

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

18. nov 2010 12:34

Mislijo, mislijo, drugače bi že izumrle.

banana130

neznan uporabnik

18. nov 2010 12:36

Čeprav....

No, tiste mačke, ki so pa že toliko bolj napredne, da se udeležujejo tekmovanj za najlepšo mačko in se morajo podrediti modnim smernicam in malodane kloniti pod težo diamantnih ovratnic in povodcev, posutih s svarovskimi kamni, tiste pa po moje imajo že kar visoko zavest o lepoti tega sveta oz. se zavedajo svoje lepote

 

Enkrat pred leti sem padla v nezavest (to je res) in se spomnim samo tega, kako je bilo fino, ko sem bila v nezavesti

japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti