Avtomatski dvižni stebrički

mazika  

član od: 8.12.2008

sporočila: 39

tema odprta - 2. nov 2010 13:12 | ogledi: 6.520 | odgovori: 5

Naše dvorišče mi vedno zasedejo sosedi. Ko prideva z možem domov iz službe, seveda vsa izmučena, ne moreva parkirati na lastni zemlji. Vsakokrat mi zavre kri, kako so ljudje lahko tako brezobrazni.

Odločila sem se, da bi postavila elektrIčna vrata ali pa kar avtomatske dvižne stebričke, za katere ne rabiš toliko prostora. Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje, predvsem z dvižnimi stebrički - kako se obnesejo, kako in kdo jih montira in kakšne so cene?

HVALA LEPA ZA ODGOVORE

mazika

lučica  

član od: 28.10.2010

sporočila: 174

2. nov 2010 13:25

Zdravo! Pa si jim že kaj rekla (sosedom), da naj ne parkirajo na vašem parkirnem prostoru? Jaz bi sigurno šla do njih in jim povedala svoje- res so brezobrazni in očitno jim je popolnoma vseeno. Glede stožcev,kako funkcionirajo in kakšne so cene pa nimam pojma. Predlagam da malo pobrskaš po netu in malo potelefoniraš izvajalce. Pa vso srečo!!! lučica

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8699

2. nov 2010 13:29

Halooo, to pa ne morem verjet - na lastni zemlji ne moreta parkirat. Kakšne odnose pa imate? Kulturno stopi do sosedov in se pomenite. Kakšne stebričke neki. To je za javni prostor ne pa za privat parcelo.

 

Pozdravček!

neznan uporabnik

2. nov 2010 13:53

Tlorisa vašega imetja ne poznam, zato bom postavila začetno vprašanje.

Ali tile vaši sosedje vedo, da je to vaše dvorišče?

Ste sosedje že dalj časa ali ste sosedi na novo?

Ne vem, kako je urejen dovoz na dvorišče, ali je zraven cesta s pločnikom oz. toliko prostora, da se lahko parkira tudi tam? Kajti dostikrat so tisti, ki so neuvidevni že po naravi, neuvidevni tudi v povezavi s količki, vrati in drugimi zaporami. Enostavno potem parkirajo pred količkom, pred vrati, pred rampo...

japaja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. nov 2010 14:26

Verjetno si mislila "brezobzirni". Brez-obrazni bi bili, če bi bili brez obraza.

 

Drugače je pa tako, da če se človek ne zmore z lepimi besedami dogovoriti s sosedom za en znosni modus operandi, potem mu tudi senzorji, količki, kamere, policija, sodišče, Marjan Jerman in njegove nedeljske kregarije....in kar je še tega, ne bodo pomagale. Ograje so v funkciji zaščite pred stvarmi na cesti, ne pa za to, da nas bodo varovale pred sosedi. Ker, če se moramo varovati pred sosedi, potem je huda reč.

Tudi če boš slučajno namestila količke (mimogrede, za to je treba gradbeno dovoljenje, ker gre za pozidavo, kjer je naprava 50 cm od tal), se ti bo ob takem mentalnem konceptu do sosedov, kot ga imaš sedaj, zanesljivo zgodil kak drug incident. Ali pa serija njih.

Tako da, kot so rekle predhodnice, lepo z možem v tišini iskreno premislita, kako sta vidva prijetna in kako so prijazni sosednje in koliko je še rezerve, da se kulturno zmenite za en red pri parkiranju.

 

Vendelina jr.

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

4. nov 2010 17:20

Včasih je tudi dobra šola, čeprav nevljudna, da mu enostavno zaparkiraš avto, če je to mogoče, in te potem on prosi, da se odmakneš.

Izkušnja z dvižnim stebričkom.

Ne z gradnjo temveč z bližnjim srečanjem. Nič hudega sluteč sem se peljal za enim avtomobilom ki je zavijal v center Stare Baške na Krku. Za njim je iz ceste zrasel kot osameli k... sredi ceste steber. Sreča da je bil pobarvan, jaz pa da sem bil na motorju in sem ga lahko še zadnji moment obvozil, da je šlo vse brez posledic. Samo malo neprijetnega slaloma.

 

Matjaž

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti