Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

3. jan 2011 10:43

Vendelina hvala. Prva omenjena kombinacija je edina, na katero sem pomislila, preden sem pisala. In to se mi je zdelo premalo, da bi si kupila tak kos oblačila.

 

 

 

Vilma

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

4. jan 2011 9:15

Vendelina hvala za seznam zadev, ki se jih splača kupit na razprodajah. Jaz imam v načrtu malo črno oblekico, blazer, vsaj ene zimske hlače (ne črne) in belo srajčko ter bež plašček-puhovko. Pri vsem drugem se nekako znajdem, z blazerji imam pa prav vedno težave in zdi se mi, da ne znam izbrat pravega kroja. Če že drugega ne, mi štrli na prsih, čeprav ne morem reči, da imam prav velike. Na kaj moram paziti pri nakupu blazerja? Nimam težav s postavo (170 cm/62 kg) in proporci, stara sem 33 let. Pa še to: kakšen blazer se poleg že priporočenega modrega splača kupiti na letošnjih razprodajah, da bo še kako leto in? Najbrž bom kupila enega črnega, ker mi je tisti, ki ga imam, po izgubi nekaj kilogramov zdaj malo prevelik. Bi pa morda še kakega malo bolj casual, takega za vsak dan na kavbojke in puli. A so blazerji iz rebrastega žameta še "in" ter kaj meniš o blazerjih iz trikotaže, ki jih je zadnje čase vedno več v trgovinah? Jaz jih še vedno "malo postrani gledam" in mi ni čisto jasno, kako naj bi jih nosila - vedno me asociirajo na zgornji del trenirke . Hvala za nasvete. motovilčica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. jan 2011 19:54

Blazerji iz žameta (gladkega in rebrastega) so večni. Nosimo jih toliko časa, dokler se ne začnejo obsceno svetiti na komolcih in jih potem zamenjamo z blazerjem enakega kroja.

Barve: črna, modra, bordo (jeseni, spomladi ta barva ne funkcionira), barva bele kave

Kroj: univerzalen kroj za blazer je: da se konča 10 centi nižje do pasu (pred nivojem, kjer imamo največji obseg) in da ima dva gumba in reverje 8 cenit široke. S takim krojem se ne da brcniti mimo.

Če se kateri zdi, da ji blazer štrli na prsih - da se skratka, nekontrolirano na široko odpira je možno naslednje:

- ali ste vzele številko premajhen blazer (potem vas tudi veže v ramenih)

- ali imate modrc napačne številke (videno ogromnokrat)

- se držite puklasto

- je zadeva v životu prekratka (poglejte, kako je zadeva tajlirana zadaj, če imate všitke za pas previsoko, potem vam bo tudi spredaj vse skupaj narobe stalo)

 

Blazerji iz trikotaže so jopice, ki bi bili radi blazerji. Pa so še vedno jopice.

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. jan 2011 19:57

Še nekaj, punce: Dobila sem nekaj vprašanj maturantk in njihovih mam in tega štofa se kar precej nabira, tako da bom v temle topicu dodala nekaj maturantskih tem? V roku dveh dni. A vam je to okej?

Vendelina jr.

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

5. jan 2011 11:04

Vendelina hvala. Mislim, da gre pri mojih težavah z blazerji predvsem za prekratek život.. Pa me veseli, da se še komu blazerji iz trikotaže zdijo trenirkasti. motovilčica

neznan uporabnik

5. jan 2011 11:16

Blazerji so živa katasrofa, če niso ukrojeni tako, kot se spodobi. Zato si je potrebno vzeti raje nekaj minut več kot manj za pomerjanje in vrtenje pred ogledalom. In dvigniti roke in skrčiti roke. Pri odpetem in pri zapetem blazerju.

Ali stoji kot ulit ali ga pa ne kupiš. In ni vedno kriva naša postava. Dostikrat šparajo blago in tiste rokave urežejo tako na knap, da na svtobusu padeš, še predno iz blazerskega oklepa lahko dosežeš ročko za ravnotežje.

Drugače je pa zlata vreden.

japaja

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

6. jan 2011 15:55

Ideja o žametnem blazerju me je presenetila - pa ne zato, ker mi ni všeč, ampak zato, ker v zadnjem času nisem nikjer nobenega zasledila. Ne vem, ali imam "črno pego" na žametne blazerje - do sedaj tega nisem opazila ??!!

Drugo pa je modra barva: izbira modre barve je zelo skromna (ali bolj točno, skoraj nič ni modrega). Velikokrat se odpravim po nakupih, da bom kupila kaj modrega, pa pristanem na črnem.

Kje v Ljubljani - Centru imajo kakšen moder žameten blazer?

 

rdkapica

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

6. jan 2011 17:43

Jaz sem jih letos videla v Zari. Sicer na Dunaju, vendar jih imajo verjetno tudi tukaj. Lani so jih imeli tudi pri nas. Margot

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. jan 2011 8:36

V Zari v Lj in Peek&Cloppenbergu, pa v  Maxiju......pa v Emporiumu v BTC....

Vendelina jr.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. jan 2011 20:32

Danes sem imela dela prost dan , pa sem šla v izvidnico. Vendy, a že pišeš pomladno poročilo?

 

Videla nekaj obupnih triko jaken, pa tudi nekaj spodobnih, uporabnih za vikend ali dela prost dan, ki jo lahko natakneš namesto razvlečene jopice. No, jaz si je ne mislim nabavit, za takole bi pa lahko bile uporabne. Mislim na tiste iz debelejšega materiala, ki dejansko obdrži obliko.

 

Izgleda, da bomo imeli pikasto pomlad.

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti