Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

19. dec 2010 14:33

Vendelina jr. je napisal/a:

-v škornje se lepo zabašejo tudi širše haremske hlače in vse skupaj zelo mušketirsko izpade. Jaz take hlače potem kombiniram še s črno leder jaknico ali pa s pletenimi puloverji in je zelo edgy Vendelina jr.

Haremske hlače verjetno odpadejo za tiste, ki ne presežejo 160cm .... Čarli08

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. dec 2010 17:13

Čarli08 je napisal/a:
Vendelina jr. je napisal/a:

-v škornje se lepo zabašejo tudi širše haremske hlače in vse skupaj zelo mušketirsko izpade. Jaz take hlače potem kombiniram še s črno leder jaknico ali pa s pletenimi puloverji in je zelo edgy

Vendelina jr.



Haremske hlače verjetno odpadejo za tiste, ki ne presežejo 160cm ....

Čarli08

 

O teh smo govorile lansko, mogoče zimsko sezono. Sva z Vendelino nasprotnim mnenj:  Po moje bi se morale upokojiti istočasno, ko se jeupokojil MC Hammer . Te hlače povečajo še tako micene zadnjice!

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. dec 2010 20:20

Hja, Čarli, res je.

 

V resnici gre za zelo zahteven kroj, za katerega je treba imeti vsaj končan medium level v oblačenju, plus postava mora tak kroj prenesti.

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. dec 2010 21:53

Tule je kolaž dobrih kombinacij v izboru Tommyja Tona. Kjer se še enkrat pokaže, da človek ali ima stil ali ga pa nima in če ga nima, mu tudi dizajnerske stvari ne morejo pomagati.

http://www.style.com/trendsshopping/stylenotes/122

Vendelina jr.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

21. dec 2010 7:53

Sem pa raje "brez stila" kot maškara

Saj verjamem, da je fino, če se vsi sprašujejo "Kdo je to?" in si te zapomnijo, ampak za božjo voljo, ne rabijo si me zapomnit po letečem krožniku na glavi.

Issi

.deklica  

član od: 27.1.2009

sporočila: 107

21. dec 2010 8:02

Hvala za hitre in obširne odgovore! Krožnikov na glavi najbrž ne bomo nosile, kakšno zanimivo kombinacijo pa že lahko najdeš med slikami na povezavi. .deklica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jan 2011 7:19

Danes se začenjajo razprodaje. Na razprodajah je pametno kupovati strateške kose, ki tvorijo oblačilno bazo. Tule seznam nekaj takih kosov (ni treba pretiravati, izberite svoje favorite):

- blazer: če ravno ne dobite blazerja vaše številke, je morda kje kakšen zgornji del kostima. Tudi je pametno kupiti kak moder žameten blazer

- mala črna in mala modra: po decembrskih pošiljkah tovrstnih oblekic jih je na štenderjih še vedno ogormno. Kupujte take, ki nimajo ogromno svetlečih novoletnih stvari - pa boste imele večnamensko svečano oblekico

- plašček v barvi kamelje dlake (če pa dobite še ta material, ste pa itak na konju)

- temen plašč klasiš kroja (ker je brez letnice, sedaj je pa cenejši)

- svečane sandale (tam, kjer imate maturantski ples ali kak svečani event na sporedu, sedaj so mnogo cenejši)

- salonarje iz jesenske robe; najboljši barvi sta koralno rdeča in barva bele kave (oboje je itak treba imeti, obe barvi pa sta tudi na vrhu priljubljenih barv prihajajoče sezone)

- elegantne škornje za suho vreme (skratka nekaj z usnjenim podplatom) za to, da se lažje prebijemo čez februar....

- bele moške srajce za punce in modre moške srajce za fante (ker tega ni nikoli preveč)

- moško obleko antracit barve (to je kot mala črna oblekica za ženske, s tem se ne da zgrešiti)

- avirexovo pilotsko jakno, ker v bistvu punce vedno padamo na to.....

- elegantne moške črne čevlje (tega ni nikoli preveč)

 

 

Vendelina jr.

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

3. jan 2011 9:37

Vendelina hvala za nasvete. Sama si bom letos privoščila klasičen črn plašč, imam že ugledanega, moram pa pohiteti, da ga še dobim. Nisem pa imela takega plašča že deset let.

Imam pa še dve vprašanji.

Moder žameten blazer...Lahko prosim poveš kombinacije s tem kosom oblačila?
In drugo: kje se v Ljubljani kupi avirexove jakne? Me zanima, kako ta kos oblačila sploh zgleda. V mojem mestu moškega s tako jakno ni, bi ga ziher opazila.  

Vilma

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jan 2011 10:21

Najprej en primerek  avirexove pilotske jakne

http://www.avirex.it/eng/index.php?page=shop.produ

 

so pa na ta način narejene tudi druge, če ravno ne dobiš original avirexa. V Lj. je največ takih kosov pri Urkotu (ki je pa v vseh nakupovalnih središčih, pa na vogalu Cankarjeve in Beethovnove)

 

Moder žameten blazer se lepo kombinira z naslednjim

- temnomoder džins v krilni in hlačni verziji (zraven se fino kombinirajo rdeči čevlji, pa modri takisto, pa tudi mokasini v barvi lešnika - samo to slednje je že za advanced level)

- karirasto krlo do kolen (bodisi v kroju škotskega kilta ali pa v A kroju, s tem da je karo postavljen v diagonalo). Recimo, dobro se kombinira kakšen moder-zelen karo in modri/zeleni puliji zraven (to se nosi takrat, ko še ni pomlad, zima pa tudi ne)

- zelo dobra se kombinira z zelo dolgimi krili (tistimi, ki so res do tal). Pa je lahko to večerna izvedba, kjer imaš krilo iz svile in tila, lahko je dnevna izvedba, kjer se vzamejo različni materiali (recimo svila) ali pa kežual džins dolgo krilo. Dolgo krilo (do tal) je kos, ki smo ga oblačilne vernice nad 170 centi višine začele nabavljati že jeseni (jaz do sedaj zbrala dva kosa), v tem letu pa bo to eden od kosov, ki bo sestavni del dnevne garderobe (več o tem v reportu za prihodnjo sezono - z njim štartamo čez en mesec)

Skratka, moder žameten blazer je super stvar za čas, ko ni več zima, pomlad je pa še bolj švoh in se še ne da obleči tanjših materialov, črnega imamo pa že čez glavo zadosti.

 

 

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti