Indijska vegetarijanska skleda
Se načeloma strinjam z JanisJoplin, sploh glede teflona. Res pa je, da se da kupiti izjemno kakovostna posoda po sistemu AMC ali Zepterja, le da je znamka manj zveneča in se ne kupuje le pri predstavnikih, pač pa se najde v nekaterih specializiranih prodajalnah. Govorim o kvaliteti jekla oziroma uporabljenih materialih, debelini dna in podobno, kar je bistveno. Mene pač pokrovke in podobna dodatna šara ne navdušujejo kaj prida in že 12 let kuham v tej posodi in je prav tako enaka kot ob nakupu, nič izrabljena.
Na nekaterih predstavitvah posode AMC ali podobnih znamk, ko prodajalci (oprostite, zastopniki) pojasnjujejo gibanje pare, hlapov in kaj vem česa vse v posodi, kar da je pomembna prednost te posode, pa
jih zlahka zmede kak zgolj površen poznavalec fizike (bila namreč na nekaj predstavitvah in je bilo kar zabavno).
Teflon pa uporabljam pri peki mesa oziroma zrezkov, sem tako pač navajena in me nič drugega doslej ni prepričalo. Ne rečem, da je moja opcija najboljša, navdušencev nad AMC in Zepter posodo je dovolj, a meni pač ustreza, kot sem napisala.
Mamamia
mamamiaTudi jaz sem imela AMC posodo in sem bila z njo zadovoljna, vendar sem vseeno mnenja, da je odločno predraga.
Predstavljajte pa si šok, ko smo nabavili indukcijsko kuhalno ploščo in AMC na njej ni funkcioniral ![]()
Za nakup nove, takšne, ki je kompatibilna z indukcijo, se ne bom odločila. Raje zamenjam teflonsko vsakih pet let.
| Blanchy je napisal/a: |
| Predstavljajte pa si šok, ko smo nabavili indukcijsko kuhalno ploščo in AMC na njej ni funkcioniral |
| sonci je napisal/a: |
| starih, dobrih EMO piskrov (tistih črnih - so vsekakor zakon, poceni, "delajo" pa povsod, od štedilnikov na drva do indukcijskih) sonci |
Jaz še vedno ne vidim kaj je tako zdravega v tej posodi, če kuham v pari, je boljši parni kuhalnik, če želim hrano zdravo, pojem surovo. Kolikor je pač že sama zdrava, če sploh je. Če želim hitro, je boljša tanjša in lažja posoda.
Sam kar precej posiljujem svojo posodo, pa nisem zvil, niti poškodoval, niti stran vrgel še niti ene. Ne kupujem pa cenenih posod, tako da ne vem kje bi lahko privarčeval kak evro ob tistih tisočih vloženih evrih.
Bolj kot razmišljam o njej, večji nateg se mi zdi.
Commis débarrasseursamam nikoli nisem razumela tega amc mita.. včasih se mi zdi da ljudi prepriča to, da mislijo da bodo z amcjem naenkrat postali top, vrhunski in fit kuharji. ampak se mi to zdi res včasih.
jaz imam rada emotovo posodo, sploh so mi pa te pisane s steklenim pokrovom veliko lepše kot amc.
www.mojalbum.com/naredilaana
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Indijska vegetarijanska skleda

Mandljevi piškoti