Tole pa sem tudi nabrala - oranžne pod macesnom, izgleda da so macesnovi gobani. 

Raca z rezanci na azijski način
Tole pa sem tudi nabrala - oranžne pod macesnom, izgleda da so macesnovi gobani. 
Trixi ravno nabiram znanje o gobah iz enega priročnika in razmišljam a so te gobice macesnove lupljivke -
http://www.gobe.si/Gobe/SuillusGrevillei
Aja lohko zvem kateri so tisti gobani z temnim klobukom?
Hvala
ursiii
Temne so kostanjevke. Tudi jaz mislim, da so macesnove lupljivke, ker so bile pod macesnom.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi| marjja je napisal/a: |
Babka, kje si dobila tisti ukrivljen nož s čopičem? marjja |
marjja, tole je pa ena dolga, lepa zgodba...mi je drag spomin na ljubo, žal pokojno taščo...
Mislim pa, da ga je takrat kupila v trgovini "Lovec", malo poglej pod gobarski nož, verjetno ga je še danes možno dobiti, pozdravček in lep vikend ![]()
Danes sem zgodaj začela in je že kuhano in pečeno: pečena vratina, sladko zelje, pire krompir.
Namesto posladka pa na Grad.
Dober tek vsem in lepo sobotno popoldne! ![]()
![]()
Hehe, sem smotana a ne?
Babka me je zapeljala![]()
![]()
![]()
![]()
Hura, našla! Mi ga študenti dostavijo naslednji teden iz LJ. Babka, hvala!
marjja
Včeraj sem našla en kup šampinjinov in so že vloženi. Danes sva s sinom iskala malo sončka in kostanj, našla pa sva:

Včeraj sva z možem našla orjaški dežnik premera 25 cm in enega še zaprtega. Gobanov pa nič.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiTrixi, sem mislila, da si spet prilepila kakšno fletno slikco, ob tvojih gobicah namreč ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Raca z rezanci na azijski način

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada