Oblačilni reporta za pomlad 2010

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

10. maj 2010 13:41

http://www.ninewest.com/Sale-Shoes/526934,default,sc.

druga vrsta, na sredini, črni in modri, to mi je všeč. In črne celo imam, samo je sponka malenkost drugačna.

Ja, moja št. noge je 39, vendy itak ve, da Vanje ne omenjam in odobravajočega prikimavanja med nakupovanjem. Vanja, oktobra ponavljamo vajo!

 

Mamamaia

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

10. maj 2010 14:00

@Kozamurnik: tudi špičaki brez pete "po večini niso taki", kot na linku, ki si ga prilepila.

@mamamia: Težka bo, težka. Predvsem zato, ker ne znam priti domov takrat, ko je treba. Saj veš, najprej 1 dan pozneje, potem 1 teden... Kdaj pa prideš? Zna biti, da se bova srečali kje čez lužo

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

10. maj 2010 15:57

Pa saj veš, oktobra, priplujem, 7. zvečer sem v NYC. Tri pridemo, eno že poznaš (sestrična).

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

10. maj 2010 16:03

Mamamia, grem koledar prečekirat....  Juhu!

Neizvedljivo, tole je bolj pomembno: and we're all tickled PINK!

 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 10. 2010 17:36

kozamurnik

sporočila: 2311

11. maj 2010 5:27

Vrnimo se k temi! Vendelina jr., meni so zelo vsec barvno usklajene nogavice, k sivemu kostimu temno sive ali crne nogavice, k lesnikovi oblekci temnejse, rjave itd. Problem je pri velikih vzorcih in mocnih barvah. H kratki, ozki,skoraj brezcasni chanel obleki, ki pa za spremembo ni crna, ampak v velikem karo crno-beige vzorcu, so po tvojem izvedenskem mnenju crne nogavice prevelik kontrast? Z drugimi besedami, reci kaksno o nogavicah. Tudi tiste z veliki vzorci, nogavice namrec, ne sodijo ravno k vsakemu kosu garderobe. Hvala vnaprej. murnik

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. maj 2010 10:39

Kozamurnik, če je obleka v velikem karo vzrocu, potem ni brezčasna. Ker take vzorce si večina populacije zapomni in večina ženske populacije bo vedela, iz katerega leta je ta obleka. Brezčasne so stvari s takimi vzorci, "da je vse enake barve" ali pa kak zelo droben pepita, ali zelo tenke črtice, ki potem naredijo vtis, da gre za blago sive barve Kar ne pomeni, da taka oblekica z večjim karom ni izvrstna. Bom o tem nekaj, samo naj še nekaj o karotih. Samo pri karotu je v osnovi tako: če je punca nižja od 165 cm naj nosi take karo vzorčke, da tista kombinacija kvadratov nikoli ni večja od 4 krat 4 cm, če je pa punca v XXL kategoriji naj pa tudi gre nazaj na manjše karote. Ker ti kvadrati, če so preveliki, utenejo dajati videz kariraste deke, osebo ki pa to nosi, pa videz osebe, ki je preživela potop Titanika, potem so jo pa na Karpatiji zavili v prvo deko..... Črno-bež oblekico se kombinira takole: lahko jo kombiniraš s črnimi nogavicami in črnimi čevlji. To ni prevelik kontrast, ta je v bistvu zelo ziheraška. Nogavice so brez vzorčka, so gladke, v tej teperaturi je najboljša 15 denska zadeva. Lahko tudi zelo drobna mrežica, če so noge drugače za orožno dovoljenje. Če je orožno dovoljenje poteklo, potem mrežico odsvetujem, ne pomaga. Če nogice imajo orožno dovoljenje, potem je zelo efektno, če črno-bež oblekico kombiniraš s črnimi nogavicami in bež-črnimi čevlji (tisti chanelast stil bež čevlja s črno peto in črno kapico na prstih, take čevlje videla v Humanicu in Zari). Zraven kobminiraš črn trenč, lahko tudi maso umetnih biserov, to je zelo uporabna dnevna bižuterija..... Če ti bižuterija ne sede, gre zraven tudi kakšna broška. Ali pa uhani "na klipsno", ki pokrivajo ušesno mečico in definitivno ne visijo in ne bingljajo (bingljajoči uhani se nosijo samo na dopustu in zvečer). Skratka, take oblekice se dopolnjujejo z nakitom, nakih je lahko različen, ampak vedno je samo en (1) kos opaznega nakita zraven. Črno-bež oblekico se da kombinirati utdi z živimi barvami. Samo v tem primeru je pa nujno, da so čevlji in torbica enake barve, drugače je oblačilni point zgrešen. Zelo efektno je, če se npr temu doda črn trenč, črno-bež karo trenč in rdeča torbica in rdeči čevlji. V tem primeru se nosijo kožne nogavice zraven. Pa na rever od trenča daš kakšno oblačilno rožico v rdeči barvi zraven. Če ti rdeča ne sede, se to isto uporabno kombinira tudi s kobalt modro. Hope this helps. Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. maj 2010 10:50

Darling, čekirala tvoje čevlje in moji favoriti so naslednji - v prvi vrsti tretji model v rdeči in zlati izvedbi - v drugi vrsti prvi model v navy in črni izvedbi - potem se mi pa zdi, da bi ti šel na karakter tisti špičak v peti/šesti vrsti z animal printom in zaponko. Tale model bi (sama sicer isem strašna vernica animal printa, ampak se mi di, da bi tebi to šlo na karakter) na tvojem mestu kombinirala s črno manjšo torbico in enobarvnimi temnejšimi stvarmi (recimo, kaka petroleja oblekica, kakšna vijola oblekica....) Vendelina jr.

kozamurnik

sporočila: 2311

11. maj 2010 11:11

Hvala, Vendelina jr.! Kot brezčasno sem imela v mislih kroj (oblekica je brez rokavov) in ne vzorec.Malo nerodno sem se izrazila. Veliko uporabnih idej, ni kaj.Pa smeha ob tejle primerjavi: " orožno dovoljenje " . murnik

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. maj 2010 16:52

Kdo bi si mislil, jaz sem totalno zaprisežena vernica lepih živalskih vzorcev.  Seveda pod pogojem, da so primerno nošeni. V moji garderobi je vse, od ene kosmate črno-bele torbice, do pasov, par kril, ene jakne, bluzice, puloverjev, par šalov in nekaj parov čevljev. Zdaj si ogledujem še LBD, ki bo imela ravno pravšenj vzorec. Samo, držim se pravila: Samo 1 vzorec naenkrat! Če jih mešaš pa izgledaš  kot kakšna  "wanna be" iz kakšnega videa iz osemdesetih letih. Še posebej, če sta frizura in make-up malo bolj "udarna".

Mamamia, tele imam še vedno na ogledu . Sam za laufanje po NYC niso najbolj primerni. Mislim, da se bom morala podvizati, preden jih totalno ukinejo.

 

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

11. maj 2010 17:49

Pa saj po teh sem tudi sama gledala, to je špičak, ki ga še tudi jaz prenesem, samo je res, da nima ustrezne garderobe k tem čevljem. Samo včasih bi morala začet pri čevljih: jih kupit, ker so mi všeč, pa potem priredit garderobo. Sem to že enrkat naredila, z enimi krasnimi poletnimi natikači .... sem krilo inmajico šele potem kupila, kos em ugotovila, da k natikačom nima kaj nosit (so bili namreč bordo barve ...)

Jaz imam en predlog: z Vendy kar v šoping. Samo ne vem, kaj vse bi ona name navlekla, se mogoče niti spoznala ne bi. Ali pač?

Mamamaia

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti