Kam poleti?

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. apr 2011 9:26

hedonist je napisal/a:
Mi neki ni jasno, sem se komaj vključil v tole temo- a je Viola sodelavka od Mamemie ? Ker kako sicer lahko točno ve, da zaradi pisanja postov in brkljanja po Kulinariki ne opravlja vestno svojega dela ?
Je pa grozno, da se je tudi ta čudovito lepa tema sprevrgla v prepir. Tokrat brez potrebe oz. sam zaradi tega, ker je ena sodelvka od ene. Pa razumi če lahko.


hedonist

 

Ne, hedonist, moja sodelavka gotovo ni, ker jaz ne pišem na skrivaj med delovnim časom ampak vsem na očeh. Imam pač takšno delo, da lahko občasno, čakajoč na druge, surfam po netu (ne samo po kulinariki). In tako, kot se je lotila zadeve, bi verejtno spregledala, da v službi velikokrat ostanem tudi še veliko ur po tistem, ko večina sodelavcev že odide. Imam pač sila raztegljiv, recimo dokaj neurerjen,  delovni čas.

Pa tudi je Violy rekla, da ni mislila mene. In moji šefi tudi vedo, koliko in kako delam in jih sploh ne skrbi, ko mi čez ramo vidijo, da imam poleg službene še kako drugo stran odprto .... dva ekrana marsikaj preneseta.

In zaradi tega nimam slabe vesti, ker je moje delo vselej v nulo narejeno. Če bi že kakšno malo napakico naredila,  je ta takoj vidna in bi zelo bodla v oči. Si je ne smem privoščit in pika.

In se zaradi tega, ker je tako, kot je, ne nameravam nikomur opravičevati in še manj imeti slabo vest.

Mamamia

mamamia

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

13. apr 2011 9:43

No, se bom pa še jaz malo pohvalila Prvega maja grem v Bratislavo, konec junija pa v Rim

JJ

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

13. apr 2011 9:50

Povsem te razumem Mamamia in približno vem, da si vestna in pridna delavka. Sem to ugotovil svoje tvoje poste. Drugače pa tudi jaz surfam po netu med delovnim časom, ki je tudi zelo raztegljiv. Tako, da mnogokrat delam tudi v soboto, nedeljo, pa med prazniki skratka, kadar pač to zahteva od mene delo in šefi. Sicer je surfanje po netu tudi del mojega dela in zato kaka minuta na kulinariki pa pe kje ni noben greh. Zaradi tega je moje delo vedno opravljeno je pa tudi tako, da je povsem vidno vsakemu. Je pa Viola pisala tako prepičljivo, da sem res pomislil, da je tvoja sodelavka Mamamia in pri tem še "dobra" prijatejica. hedonist

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

13. apr 2011 9:59

JJ, če potrebuješ kakšne nasvete glede Rima, povej, tam sem skoraj "doma" :) Saša

lučica  

član od: 28.10.2010

sporočila: 174

13. apr 2011 10:26

ohjoj mi smo pa imeli namen it na Korčulo za 14 dni pa je vse padlo v vodo.Najprej zaradi moje brezposelnosti- oziroma, če bom do poletja našla službo (trenutno porodniška) se ne bom mogla zmišljevat glede dopusta in drugo so finance.... Pa smo se zmenili, da bomo kupili mali bazen za vrt, da bo naša mala uživala v vodi, pa ob nedeljah bomo hodili po hribčkih in hribih in tako bo poletje ena, dva mimo. In super za vse tiste, ki potujete malo dalj- uživajteeeee!!!! lučica

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

13. apr 2011 10:40

Sashika je napisal/a:
JJ, če potrebuješ kakšne nasvete glede Rima, povej, tam sem skoraj "doma" :)

Saša

 

Zanima me predvsem, kakšne so cene hrane tam. Gremo sicer skupinsko z nekom, ki je tam živel štiri leta, tako da glede ogledov in tega me ne skrbi, ampak glede na to, da imamo organizirano bivanje, zajtrk in večerjo, me zanima, koliko približno bi minimalno potrebovala za sabo. Za hrano (tako, nekaj povprečnega, ne nekaj fensi), pijačo in spominke (ampak, kot pravim, minimalno). Bom pa vesela vsakega nasveta

JJ

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

13. apr 2011 11:40

JJ, imaš na ZS! LP, Saša

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

13. apr 2011 12:23

Tudi jaz bi nekaj vprašala v zvezi z dopusti. Sem zelo skeptična glede dopustovanja s pomočjo interneta, pa vendar sem opazila, morda kar cenejše ponudbe, recimo: agoda in še neko podobno firmo (mislim, da booking), preko katere lahko rezerviraš, plačaš in koristiš dopust. V zvezi s tem me zanima: - ali je nujno plačilo preko elektronske povezave (jaz sem pregledala njihove strani in ne vidim možnosti plačila s pomočjo nakazila s položnico), - ali je rezervacija res na "sobo" in ne na osebe (kako je, če letujeta 2, 3 osebe in kako je s prehrano in koriščenjem ostalih storitev), tega enostavno nisem zasledila, - kakšne izkušnje imate s tem. Se prav lepo zahvaljujem, ker ste vsaj prebrali in še posebej hvala za odgovore, ker sem zelo neuka v teh stvareh in res ne bi rada nasedla s skromnim proračunom kakšnim lopovom. Hvala McNena

neznan uporabnik

13. apr 2011 13:01

Glede tega imaš na vsaki strani okence pomoč strankam ali FAQ. Pri agodi je to levo spodaj. Tam tudi piše,da so cene na sobo. In ponavadi so na vseh cene na sobo. Cena za dvoposteljno sobo pomeni za dva in sobo na noč. Ali pa za 3, 5,7... noči. Ponavadi je posebaj povdarjeno, če gre za ceno na osebo. Vse te strani imajo tudi ali centre za pomoč kamor lahko pokličeš in povprašaš ali pišeš. Ponavadi se da dogovoriti tudi za plačilo preko bančnega nakazila. Nekatere pa poslujejo izključno preko sistemov ponudnikov kreditnih kartic. Vse navedene strani so varne - seveda pa nihče ne more garantirati,da lahko tudi propadejo. Proti temu se pa ponavadi da zavarovati. Če so člani IATA združenja in VeriSigna se te oznake skrbno preverjene in jih ne dobi ravno kar vsak, kar tako zlahka. Nasplošno je to varen način nakupa počitnic,prevoza itd.

Torej brez panike, če ti kaj ni jasno jih pa kontaktiraj preko telefona ali e-pošte, če v rubriki pogosto postavljenih vprašanj ne najdeš odgovora.

 

Lep dopust,

 

Multivitamin

multivitamin

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

13. apr 2011 13:06

McNena, jaz skoraj vedno rezerviram preko neta. Rezervacija je vedno na osebo, se pravi, toliko in toliko na osebo v recimo dvoposteljni sobi. Plačilo vedno preko neta, ob rezervaciji plačam 30-40%, ostanek pa cca. 15 dni pred odhodom. Tudi avto ponavadi rezerviram na ta način. Moje izkušnje so dobre, do sedaj ni šlo še nikoli nič narobe. rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti