Kam poleti?

matejaoz  

član od: 1.6.2010

sporočila: 329

13. apr 2011 13:36

Za prvomajske Italija: Benetke, Gardaland, Verona, ostanek dopusta na morju ob hrvaški obali. Poletje: 3 tedne v kampu, za jeseni še zbiram ideje, a najverjetneje kak Amsterdam, London, Praga.... Vedno ko grem v tujino, rezerviram preko neta in še nikoli nisem imela problemov matejaoz

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. apr 2011 13:42

Z rezervacijami preko interneta imam zelo dobre izkušnje. je pa potrebnopri vseh ponudnikih vse natančno prebrati, tudi dva ali trikrat.

S položnico lahko plačaš prinašem ponudniku lastminute.si (oziroma odklop), pri tujih pa praviloma ne. Če želiš še bolj varen način, si uredi pay pall. Sama sem doslej plačevala vedno s kreditnimi karticami in nikdar ni bilo kakih neugodnih posledic.

 

Praviloma rezerviraš sobo, in cena je za sobo, ne na osebo. Saj v okence, ko rezerviraš, vtipkaš število oseb in št. sob, ki jih želiš, ceno ti pa potem vrže ven za tisto, kar rezerviraš.  kaj vse sodi zraven, je pri vsakem hotelu, hostlu itd, navedeno. V ZDA so praviloma prenočišča brez zajtrka, če je zajtrk zraven v ceni, je to vidno navedeno (s plavo ali rdečo barvo). Vse, kar lahko koristiš v hotelu, je navedeno na strani, s katere izbereš (hotel facilities).

 

Večina ponudnikov namestitev (venere.com, booking.com, ....) ti denarja ne sanme s kartice takoj, ampak plačaš ob odhodu iz hotela ali pa ob prihodu, kakor želiš. Večina ti tudi nič ne zaračina, če do 24 ur pred napovedanim prihodom rezervacijo prekličeš, sicer pa ti vzamejo kolikor znaša cena za eno nočitev.

 

orbitz, edreams, expedia in še kdo imajo tudi paketne ponudbe, torej let plus hotel, v teh priemrih pa plačaš vse naenkrat, ob rezervaciji. Tako kot v primeru, če kupuješ smo letlasko vozovnico.

 

Ko ti potrdijo rezervacijo, ti vedno napišejo tudi rezervacijsko kodo. To si vedno nekam zapiši, si zelo poenostaviš postopke, ko kaj iščeš, s to kodo tudi preverjaš, ali je vse ok. Vedno si p a sprintaš, kar ti pošljejo po opravljenem plačilu, saj je ta print letalska karta, potrdilo za hotel, skratka vsa dokumentacija, ki jo potrebuješ.

 

je pa res, da potrebuješ nekaj časa, da pregledaš vso ti širno ponudbo. Zato je najbolje vedeti čim bolj točen datum, kdaj bi kam želela, in pa destinacijo. S  tem zelo zožiš iskanje.

 

Pozdrav, mamamia

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

13. apr 2011 13:48

Rosie,

to je pa zelo odvisno od tega, kje rezerviraš. Pri dopustih na Hrvaškem, recimo preko adriatice.net, je res na osebo. Mogoče tudi drugje s počitniškimi paketi in potovalnimi aranžmaji, ne vem, tega bolj malo prakticiram. Ampak če iščeš hotel ali B&B za prenočišče, gre pa večinoma na sobo. Sicer ti pa povsod dovolj jasno piše, kaj cena obsega, odvisno od ponudnika. Pogosto rezerviraš sobo in je zraven napisano, koliko oseb maksimalno lahko v njej prenočuje. Tako da se praktično ni bati, da bi prišlo do nesporazuma.

Tudi glede plačila in odpovedi je različno - ampak ti povsod zraven piše, ali imaš možnost odpovedi rezervacije in pod kakšnimi pogoji, ali ti bremenijo kartico takoj, ali jo potrebujejo samo za garancijo, če bi slučajno rezerviral in se potem ne bi prikazal ipd. Treba je pa - kot povsod - prebrati vse, še najbolj drobni tisk.

Za rent-a-car se včasih splača rezervirati pri isti firmi kot hotel, včasih ne - treba si je vzeti čas in pobrskati po netu. Sama sem do zdaj že velikokrat rezervirala preko adiratica.net, venere in bookinga, še večkrat kar direktno v hotelu po internetu, pa nikoli ni bilo nobenih težav niti nesporazumov.

 

Lep pozdrav,

Sonja

Sonja

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

13. apr 2011 13:54

limnol, ja, res je, izkušenj s H rvaško nimam, ker grem na Hrvaško zmeraj brez rezervacije, pa tudi z B&B ne. Jaz najpogosteje rezerviram pri Odklopu, tam je vedno cena na osebo. rosie

neznan uporabnik

13. apr 2011 14:12

Še nekaj,

pazit je trba pri zajtrkih. Ker veliko hotelov daje sobe brez zajtrkov, potem pa čisto na drobno napišejo,da je zajtrk na licu mesta obvezno treba plačat - pa ga ješ ali ne - in to ponavadi po zelo zasoljeni ceni.

 

Ko se enkrat odločite za datum in hotel, vedno ceno preverite še posebej na spletni strani hotela. Večinoma so višje kot pri posrednikih. Meni se je pa že zgodilo eno parkrat,da je v enakem terminu, hotel direkt preko lastne spletne strani ponujal tudi za polovico nižjo ceno. Dvojno preverite in potem rezervirajte na strani kjer je ceneje.

 

Ponavadi pri navajanjih cen na osebo v dvoposteljni sobi gre za zaslužek agencije. Recmo paket nekje na morju, za en teden na osebo v dvoposteljni sobi 500 evrov, hotel sam pa za to sobo na svoji strani zahteva 700 za dva. Tako lahko prihranite recimo 300 evrov. To je le primer.

 

Multivitamin

multivitamin

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

13. apr 2011 15:18

Midva že kar lep čas kupujeva vse preko bookinga, otel.com, pa ni bilo nikoli problemov oz. zlorab kreditne kartice. Vse, kar je treba urediti prej, je samo to, da natisneš vsa potrdila o rezervaciji in greš z njimi v hotel/na letališče. Pa malo previdnosti ni odveč kar se tiče storitve same oz. tega, kaj vse je vključeno. Saša

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

13. apr 2011 15:24

Hvala za odgovore in opozorila. Bom kar pozorna pri teh rezervacijah še na vaša opažanja. Čimveč lepega na dopustih tako za prihajajoče praznike kot tudi poleti. Lep pozdrav, McNena

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

13. apr 2011 18:35

Limnol in spagon / tudi mi smo na Murtru kot doma. Zanima me, v katerem kampu taborite / mogoce se poznamo:) limonca26

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

13. apr 2011 19:54

Kosirina, maja ali oktobra

Sonja

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

13. apr 2011 21:07

Slanica, vedno!

saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti