Kako naučiti otroka pravilnega učenja?

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

29. jan 2010 20:48

Mi smo sedaj v 4.razredu in se navajamo na ocene.Je bilo kar hudo na začetku.Zahtevajo vedno več znanja in še dodatnih vaj,razne plakate(po želji seveda)... Sem morala sebe najprej naučiti kako naj hčerki predstavim učenje.Sem poskusila že vse živo.Da sem se učila z njo,a se je začela nanašati name in na mojo pomoč (jaz berem ona ponavlja).Da sem ji zaupala in se je sama pripravlajala za test (ni bilo najbolje oz. vem da zmore več). Sedaj pa smo našli eno srednjo pot,ki zaenkrat vsem odgovarja.Naredili smo si urnik in se ga poskušamo držati.Po šoli,ko pride domov je čas razdeljen na pol ure,dokler ne opravi vsega.Pol ure naloge,pol ure prostega časa,pol ure naloge (če še ni vse opravila),pol ure prostega časa s kosilom,pol ure učenja nove snovi (kar seveda preverim) ali pa priprave na test.Pol ure na dan pa si moramo vsi vzeti čas "za družino". Nato še krožek po želji.Enkrat tedensko urejanje zvezkov.En dan v tednu pa je čisto brez obveznosti. Mogoče se zdi komu to zakomplicirano,a nam odgovarja. ATNES

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

29. jan 2010 21:35

neika je napisal/a:

kje pa se opravljajo ta testiranja?

neika

Pri šolskem psihologu oz. psihologu v otroški ambulanti. Potem pa ta napoti naprej, če je potrebno. Vsaj pri nas je tako.

lp

cervus

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

29. jan 2010 22:06

Danes sem pri dnevniku slišala, da naj bi minister Križanič imel predlog, zvišati število učencev / dijakov v razredu. Potem se pa naj učitelj posveča vsakemu posebej, če se lahko.

Če se to uresniči, bo zgodb, podobnih tej, le več, nikakor ne manj.Atina

Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 29. 2010 22:16

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

30. jan 2010 0:09

A so čisto - bolje, da ne zapišem, kaj. Zadnja leta resno razmišljam, kako bi bilo treba za kvalitetno delo, glede na vse zahteve in predmetnik, znižati normative, a ta bi jih pa povišal????? Otrok pa čedalje manj??? A bo polovico učiteljev zmetal na cesto al kaj??? In naj se posvečamo nadarjenim, malo manj nadarjenim, povprečnim, učencem z učnimi težavami, učencem z vzgojnimi težavami, učencem s primanjkljajem na posameznih področjih individualno, vsako uro, poleg tega naj pa še kolikor mogoče razumljivo razložimo učno snov, ponovimo, utrdimo, ustno sprašujemo, poleg tega se pa še bojujemo z interaktivno tablo, projektorjem, računalnikom, DVD predvajalnikom in podobnimi izumi. In vse to v 45. minutah! Ma, geniji smo, ni kaj!

lp

P.s. Se sicer en mičkeno opravičujem za tale izbruh, ampak ne preveč - če hočemo kvalitetno delat z učenci, rabimo tudi spodobne pogoje dela - teh je pa vse manj.

 

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

30. jan 2010 8:14

elaphus je napisal/a:

In naj se posvečamo nadarjenim, malo manj nadarjenim, povprečnim, učencem z učnimi težavami, učencem z vzgojnimi težavami, učencem s primanjkljajem na posameznih področjih individualno, vsako uro, poleg tega naj pa še kolikor mogoče razumljivo razložimo učno snov, ponovimo, utrdimo, ustno sprašujemo, poleg tega se pa še bojujemo z interaktivno tablo, projektorjem, računalnikom, DVD predvajalnikom in podobnimi izumi. In vse to v 45. minutah! Ma, geniji smo, ni kaj!

cervus

Še premalo si se razburila. Saj menda veš, da najbolje vedo kaj in kako v šolah tisti, ki so jih nazadnje videli od znotraj, ko so bili sami učenci, tam, pred nekaj desetletji..... O tem, kako naj "le čevlje sodi kopitar" raje ne bi.....Omenjeni minister naj bi "dnar šparal", od tod take ideje, Itak mu je rekel šef sindikata SVIZ da naj potem " en bataljon vojakov naloži na eno patrijo in bo lahko tudi varčeval"....

Polna usta idej o "moderni, učeči se" družbi na eni strani (zdaj, ko prihajajo informativni dnevi sploh), trenutek potem pa "lop po šoli", ......taka je drža politikov.

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti