HZ - hiša začimb.
Nisem še preverila na tržnici, bom pogledala. Sicer je HN super rešitev! Hvala obema!
SašaHZ - hiša začimb.
Nisem še preverila na tržnici, bom pogledala. Sicer je HN super rešitev! Hvala obema!
SašaJaz sem lani poleti jedla odličen sivkin sladoled (domač) in odlično panna coto. AAAmpak še enkrat toplo polagam na srce, kar so ti sicer že povedali.... res previdno z doziranjem, ker je zelo hitro preveč, tudi količina sladice naj bo majhna.
Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi TincaA onih vrečk prti molkjempa zdaj na tržnici nihče ne prodaja? Saj molji živijo tudi pozimi, sploh v omarah v toplih sobah se imenitno počutijo.
Najbrž res, čeprav letos tudi zunaj ni preveč mrzlo.
Glede doziranja se ne bojim, sem že precej delala s sivko, zdaj mi jo je zmanjkalo ...
Saša| rimljanka je napisal/a: |
A onih vrečk prti molkjempa zdaj na tržnici nihče ne prodaja? Saj molji živijo tudi pozimi, sploh v omarah v toplih sobah se imenitno počutijo.
|
jaz sem pa vedno mislila, da se pridelki za prehrano rokujejo drugače kot tisti, ki se namenjeni za neprehrambne namene.
SIVKINA TORTA
200 g listnatega testa
125 g sladkorja
ščepec soli
1 vanilj sladkor
125 g moke
2 jajci
5 rumenjakov
1 dcl mleka
4 dcl sladke smetane
1 skodelica ( za kavo ) suhih cvetov sivke
150 g marcipana
125 g grobo mletih mandljev
30 g masla
Glazura
200 g sladkorja v prahu
2 jž zmehčanega masla
75 g grobo mletih pistacij ali mandljev
suhi cvetovi sivke za okras
1. Mleko in sladko smetano segrejemo, dodamo cvetove sivke, odstavimo, čez 30 min precedimo.
V mleko umešamo marcipan, mandlje in maslo, rahlo pogrejemo in dobro vmešamo.
na koncu primešamo kremasto zmes št. 2
2. Jajca, rumenjake in sladkor penasto vmešamo, dodamo sol, vanilji sladkor, moko
Na dno okroglega kalupa damo listnato testo, na katerega vlijemo maso za torto.
Pečemo cca 25 min na 200 C
Glazura
Vmešamo sladkor v prahu z 1-2 jž vode in maslo. S kremasto zmesjo namažemo torto, robove posujemo z pistacijami oz, mandlji ter po vrhu posujemo z cvetovi sivke.
KEKSI S SIVKO
cca 20 kos
100 g omehčanega masla
50 g sladkorja
1 jajce
2-3 jž smetane
200 g moke
1 čž pecilnega praška ali vinskega kamna
2-3 jž sivke
V presejano moko s pecilnim praškom vmešamo maslo, dodamo jajce, smetano
ter cvetove sivke in zamesimo v gladko testo, ki naj počiva cca 30 min. na hladnem.
Testo razvaljamo na debelino cca 3 mm in jih razrežemo z modelčki-
Pečemo na 125 st. C , dokler lepo ne porumenijo
Prijetno peko ....
kobra 1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami

Sendviči iz ajdovih rogljičkov