Ali pregdedujete račune v trgovini?

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

7. nov 2009 21:52

Meni je zadnjič sredi promocije začelo liti iz nosa,pograbim denarnico in prvi pokec robčkov in tečem na Tik-Tak naredim pibi in una zlobna teta v blagajni reče "28€!" in jaz stojim in gledam in me skoraj infarkt...in bila cela procedura da so mi to zirhatli in da sem prišla do svojega robčka,vrednega 14c! Tako da niso samo prodajalke zmotljive,še te kipte od računalnikov velikorat zaj****. Roncolino

planet_food  

član od: 22.4.2005

sporočila: 81

7. nov 2009 22:51

Se mi je enkrat zgodilo v Mercatorju da mi je blagajničarka po pomoti zaračunala še tisto kar je kupila stranka za mano (POS terminal je nekaj nagajal in medtem ko je čakala na moj izpisek je hitro opravila z naslednjim kupcem). Pred trgovino sem račun pogledal in ker so bile na njem postavke artiklov ki jih nisem kupil sem se obrnil ter šel nazaj do blagajne. Prodajalka je napako videla, se opravičila ter vrnila razliko. Urejeno brez težav in v manj kot minuti. planet_food

*~Petra~*  

član od: 28.10.2007

sporočila: 43

8. nov 2009 17:42

Ja, mene je tudi že izučilo, da je potrebno vsak račun pregledati. No ponavadi je kriv "računalnik", vsaj tako mi zatrjujejo. Napake se dogajajo zelo pogosto, od štirih, petih nakuov pri enem ali dveh nekaj ne štima. Zdi se mi čudno, da se čisto vedno "računalnik" zmoti v mojo škodo? Včeraj npr. sem v NG v Intersparju kupila dva enaka izdelka in glej ga zlomka vsak je imel na računu svojo ceno in ena se je od druge razlikovala kar za 50%. Skratka toplo priporočam kontrolo računov. *~Petra~*

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

8. nov 2009 18:02

Pri sosedovi športni štacuni jim je nagajal POS terminal, ko sem plačevala z zeleno Piko, ki je družinska, mamo je zadela skoraj kap, ko je dobila domov položnico za nekaj čez 400 evrov. Superge, ki so v resnici stale (s popustom) 82 evrov, so mi zaračunali 5x. Imam navado, da vse račune za nakupe športne opreme, spravljam, da vidim, koliko so me spet stali moji podvigi. Pa sem poklicala soseda 1x, 2x, 3x, vsakič zagotovljeno, da je zadeva urejena, vmes pa so hoteli zapleniti obe kartici, prišel je opomin, grožnja za randevu na sodišču. Takrat so mi končno pregorele varovalke, sem šla osebno se skregat na sedež soseda. In kaj je bilo, gospa (še dobro, da je imela za slovenska tla izredno nenavadno ime), ki naj bi vse uredila, je pozabila pritisniti na tipko "zaključi". Halo! Mamo bi pa zaradi tega iz kože dali. Loni Makaroni

simonasovre  

član od: 8.8.2002

sporočila: 101

8. nov 2009 18:56

Ko sem v Spar trgovini kupovala šolsko torbo, sta bili na željeni torbici dve ceni, spodaj na polici pa spet tretja, najnižja ( cene so bile od 46 € do 16 € - katera pa je prava pa ni vedela nobena prodajalka). Prodajalka, ki sem jo vprašala, mi je povedala da je srednja cena prava, vendar tista na blagajni spet ni vedela kaj naj računa. Tako sem ji sama povedala tisto ceno, za katero smo se s prejšnjo prodajalko dogovorile - plačala sem 26 €. Če ne bi vztrajala, pa bi plačala najdražjo varianto. Simona

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17891

8. nov 2009 19:44

Pa res nikoli in  nikdar ni napaka v nasprotni smeri......ali sem kaj spregledala?

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4769

8. nov 2009 20:04

Ma, jasno, da si spregledala...na tem portalu smo vsi s svetniškim sijem Ognjič

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

8. nov 2009 20:31

Ok. jaz mam rada prodajalke, ki na blagajni ne mečkajo. Vseeno pa ne maram prodajalk, ki kasirajo z svetlobno hitrostjo, da vse samo piska in niti sama ne morem spremljat kaj je blo zaračunano. No tako sem zadnjič v Hoferju profitirala. Mi je zaračunala preveč kruh( dva komada namesto enega) in kaki, mi je pa pozabla računat tri škatel v kompletu in še eno reč. To sem vidla šele doma, najprej sem bla jezna, ko sem pa preračunala, sem bla contenta. No drugič bom bolj pozorna, da me ne olupijo slučajno. drugače se mi pa v Tušu večkrat zgodi, da je ena cena na polici, pa preko kod pregledam, da gre ja za pravi izdelek, pol je pa na blagajni druga, seveda višja cena. In to se mi je zgodilo že par krat, tako, da jim vedno malo zatežim, da naj cene popravljajo. Sem delala 10 let v trgovini in zame je to čista malomarnost. ne rečem, da se to ne more zgodit, ma vseeno, da se mi tolkokrat zgodi,... res že malo zgleda zlo namerno. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

8. nov 2009 20:36

rimljanka je napisal/a:

Pa res nikoli in  nikdar ni napaka v nasprotni smeri......ali sem kaj spregledala?

Je! In jaz v tem primeru povem ter vrnem denar, čeprav sem potem doma okregana .

tulka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17891

8. nov 2009 20:46

[citat=--Katarina K--]

No tako sem zadnjič v Hoferju profitirala. Mi je zaračunala preveč kruh( dva komada namesto enega) in kaki, mi je pa pozabla računat tri škatel v kompletu in še eno reč. To sem vidla šele doma, najprej sem bla jezna, ko sem pa preračunala, sem bla contenta. No drugič bom bolj pozorna, da me ne olupijo slučajno. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/[/citat]

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti