Ali pregdedujete račune v trgovini?

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

9. nov 2009 7:04

Mislim, da je prav, da si vzamemo cas in racun preverimo.Prihranimo si lahko veliko slabe volje, tudi nevsecnosti. V Italiji je v velikih trgovskih cenah to stalna praksa, v Sloveniji pa to videvam zelo redko-vsaj v tistih trgovinah, kamor vcasih grem sama, te kar cudno gledajo, ce se postavis ob blagajno in kontroliras racun. Zdi se mi, da je ljudi nekako sram, da bi preverjali, se manj reklamirali ces: ah saj je le nekaj "centezmov"... Imela sem starejso,zelo dobro prijateljico ,ki zaradi bolezni ni mogla voziti, pa sem jo velikokrat peljala po nakupih. In se veliko naucila. Med drugim tudi to, da zaradi pogostih, sramezljivo nereklamiranih "centezmov" nekateri prav nesramno bogatijo. Zadnjic se mi ze zgodilo, da so mi v novogoriskem Merkurju zaracunali dvojno, pa smo s prijazno prodajalko resili takoj. Kako bi bilo, ce bi isto napako opazila doma, se pa ve. 25 evrov razlike bi se spremenilo v 50, tudi to sem se naucila. Naj zato zakljucim, da se potrosnikom splaca hiteti pocasi. lp

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

9. nov 2009 8:15

rimljanka je napisal/a:

Pa res nikoli in  nikdar ni napaka v nasprotni smeri......ali sem kaj spregledala?

Sem že odnesla kako zadevo nazaj v trgovino, da so mi jo računali, ker sem jo pozabila dati na pult in je ostala v vozičku. Četudi je bil to samo paket kvasa. Mi vest ne bi dala miru. Loni Makaroni

gerna  

član od: 26.11.2007

sporočila: 228

9. nov 2009 8:21

Ja zanimivo, da se vedno jezimo, če se prodajalka "zmoti" v našo škodo in takoj reklamacije in pritožbe, če se pa v svojo je pa vse OK in smo vsi "kontenti", da bi pa stopili nazaj v tem primeru pa se zelo redko zgodi. Ampak minus mora tudi prodajalka na koncu dneva poravnati! LP. gerna

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

9. nov 2009 8:33

Veste kaj jaz vedno rečem: Kdor dela, dela tudi napake. Tisti, ki pa nič ne dela, jih pa ne more. Tako da, mene take stvari ne vržejo iz tira. Vedno pač prečekiram račun, še posebej, če je visok. Saj smo pismeni. Ko plačaš položnice tudi dvakrat pregledaš, da ja nisi kaj narobe kliknil, zakaj bi bilo v trgovini drugače. V banki tudi pregledam za uslužbenko, če je vse ok. Pa ne zato, ker bi čakala na njeno napako, ampak zaradi sebe in denarja, ki gre konec koncev iz mojega žepa. Gigi_84

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

9. nov 2009 8:59

Loni! Tudi jaz sem šla nazaj v dolgo vrsti v Lidlu za en pakjetek kvasa, ki stane cca. 10 centov, pa me je mož nahrulil, kaj se grem. Ampak vest je vest. In lahko mirno spim. SO mi pa enkrat v Merkurju dali 50 EUR premalo nazaj in ko sem se čez nekaj minut vrnila, mi je blagajničarka brez problema dala nazaj. Ne razumem pa tega postopka, ko sem ibila enkrat v Lidlu ali Hoferju, in se je kupec na blagajni pritožil, da mu je dala premalo nazaj, ker ji je on dal 100 EUR, ona je pa dala nazaj za 50 EUR. Potem so pa šli blagajno tehtat. ???? in je dobil nazaj pravilen znesek. Spela

gerna  

član od: 26.11.2007

sporočila: 228

9. nov 2009 9:28

V Hoferju se na začetku in na koncu izmene blagajno ( se pravi denar v njej ) tehta in ne šteje, ker imajo pač takšno tehtnico.Tako so preverili, če ima v blagajni res višek. Če bi se blagajna ujemala s prodajo bi pač pomenilo, da je blagajničarka stranki vrnila pravi znesek in mu ni nič dolžna, ker pa je imela očitno višek v blagajni je imel kupec prav. LP. gerna

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4369

9. nov 2009 9:37

rimljanka je napisal/a:

Pa res nikoli in  nikdar ni napaka v nasprotni smeri......ali sem kaj spregledala?

Kako, da ne:  jaz sem napisala, da se je to zgodilo v naši štacuni

rrr

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

9. nov 2009 10:23

Vedno preverim račun kadar kupim izdelke v akciji oz. izdelke s popustom. Nevem kolikokrat se mi je že zgodilo, da v računalnik niso imeli vnešene popuste. To se mi dogaja tako v Mercatorju kot v Šparu in v Tušu. Včasih imam res občutek, da to delajo nalašč. To me res jezi, ker potem naredim celi zastoj na blagajni, pa tudi meni oddide 10-15 minut. K

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

9. nov 2009 12:34

Zdaj bom pa tudi jaz mogoče "fejst žleht".Že v naslovu teme je napaka, potem pa dragi moji mislite ,da  v kakšnem trgovskem podjetju delavka ne sme narediti nobene napake.Vsi smo zmotljivi "morda tudi jaz",tako si rečem in vse kar je narobe ugodno rešim. Račune pa tudi jaz PREGLEDUJEM in tudi izpiske pri plačilu s kartico!

Želim vam ugoden  dan brez napak! lp

marjeta10

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

9. nov 2009 13:41

marjeta10 je napisal/a:

Zdaj bom pa tudi jaz mogoče "fejst žleht".Že v naslovu teme je napaka, potem pa dragi moji mislite ,da  v kakšnem trgovskem podjetju delavka ne sme narediti nobene napake.Vsi smo zmotljivi "morda tudi jaz",tako si rečem in vse kar je narobe ugodno rešim. Račune pa tudi jaz PREGLEDUJEM in tudi izpiske pri plačilu s kartico!

Želim vam ugoden  dan brez napak! lp

marjeta10
Kot sem že rekla se mi je že x-krat zgodilo, da mi niso obračunali popusta. Teh napak je vseeno malo preveč. Ni pa se mi še nikoli zgodilo, da bi mi npr. obračunali večji popust kot je napisano. Tudi jaz sem še vse ugodno rešila. Gre mi pa na živce, da moram reševat te stvari! K

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti