Ali pregdedujete račune v trgovini?

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

9. nov 2009 13:47

Meni se je enkrat v LJ v majhnem Mercatorju zgodilo, da sem šla kupit samo žemljo, salamo in pijačo...pa pravi na blagajni 250€..mene skor kap, kaj sem kupila, gledamo na ekran od trgovca in piše lepo, žemlje, sok, salama...potem pa opazi, da mi je zaračunal 100 žemelj:)))) Drugače pa, ne gledam računa, ampak ker že pri samem nakupu gledam cene, primerjam, ponavadi vem za koliko sem kupila in če veliko odstopa od tega, malo pogledam...ker tudi sama kdaj vračam stranki denar, vem, da se rado kaj pripeti...če pa bi se pri eni in isti trgovki večkrat kaj ponovilo, bi pa sigurno povedala, da tako več ne gre. lp !! patty

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

9. nov 2009 14:44

[citat=--rimljanka--]

[obup][citat=--Katarina K--]

No tako sem zadnjič v Hoferju profitirala. Mi je zaračunala preveč kruh( dva komada namesto enega) in kaki, mi je pa pozabla računat tri škatel v kompletu in še eno reč. To sem vidla šele doma, najprej sem bla jezna, ko sem pa preračunala, sem bla contenta. No drugič bom bolj pozorna, da me ne olupijo slučajno. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/[/citat]

[otozen][otozen][bljak][otozen]

[/citat] ja res je bljak, da je tko površna prodajalka. Bo treba bolj pazit, pri kasiranju, mislim, na obe strani. Sicer sem poštena, da bi se pa peljala nazaj 20 min vožnje, ker sem komaj doma vidla napako, pa ne pride v poštev. No zdej pogledam takoj na račun, če je vse ok, pa je rešeno. Sem pa dosti bolj pazljiva. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4369

9. nov 2009 15:10

Saj verjetno nisi bila zadnjič v Hoferju, tako, da je to bolj tako-tako...

rrr

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

9. nov 2009 19:06

Dobro, da je nekdo odprl to temo. Sami mi niti na misle ne pride, da bi kdaj preverila in to ni ok, še nikoli nisem preverila ali se računi ujemajo z plačilom preko pos terminala... Sem se pa letos navadila, da večkrat pogledam v roko koliko denarja mi vrnejo, tega tudi nisem počela...sicer pa pri hitrosti prodajalk na blagajnah komaj uspem zložiti vse skupaj v približno doglednem času, če sem z malo sem itak čisto zadihana, da vse spravim pod voziček:) terakota Sporočilo je spremenil(a) terakota dne 09.nov 2009 19:19

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

9. nov 2009 20:22

Glih danes, se nama je zgodilo. Sva kupovala stole in mizo za jedilnico. Dobiva predračun in cena skoraj 400€ dražje. Me je kar na rit dvignilo. Sem čez nekaj minut stopila k prodajalki in je popravila ceno in se opravičila. Drugače tudi jaz preverjam cene oz. račune in zaenkrat, moram potrkat, še nisem imela slabe izkušnje. lp tanjaj

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 181

9. nov 2009 21:05

No, vsi smo ljudje in verjamem v človeško napako pri hitenju na blagajni, ko je gneča, ko delaš več ur isto delo in zmanjka koncentracije... Me pa hudo zmoti, ko vidim na polici eno ceno artikla, ko pa pridem na blagajno, pa drugo (do sedaj sem vedna opazila le višje). In to se mi je do sedaj zgodilo parkrat v Mullerju in kar nekajkrat v Mercatorju. Res me razjezi, ker imam občutek, da gre za nateg kupcev in kdo ve, ali je res vsak pozoren na račun ob odhodu iz trgovine in ali se res da vsakemu priti nazaj za tistih nekaj centov (če pa pomnožimo z nekaj sto ali celo tisoč...njim predstavlja lep dobiček). Tako da preden zapustim trgovino, stopim na stran in preletim račun - me je že izučilo ;) Jejža

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

9. nov 2009 23:16

Ma kaj pa vem jejža, če je to nateg. Meni se zdi, da prodajalcem pač ne uspe zamenjati cene artikla takoj - saj so le ljudje, mogoče imajo kakšen dan preveč dela, lahko pozabijo, spregledajo, imajo slab dan, pa se jim ne da.... Jaz sem nekajkrat vzela izdelek, kjer je bila označena akcija, pri blagajni pa so mi potem rekli, da ni več in da so pozabili odstraniti listek. Če ti je mar za te cente, se navadiš in pač pregledaš račun, za to te pa ja ne sme nihče grdo gledati... matilda

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1340

10. nov 2009 0:24

matilda je napisal/a:
Jaz sem nekajkrat vzela izdelek, kjer je bila označena akcija, pri blagajni pa so mi potem rekli, da ni več in da so pozabili odstraniti listek. matilda
Ampak a ni tako, da ti v takšnem primeru morajo dati popust? RadaJem

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

10. nov 2009 0:37

Morali bi ga dati. Sem videla tak primer na lastne oči, ko nista popustili niti blagajničarka niti stranka. Na koncu je prišla šefica, ker se vrsta ni premaknila, stranki izplačala razliko in poslala nekoga umaknit akcijsko ceno.

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1340

10. nov 2009 1:05

Pa gre denar v takem primeru iz žepa prodajalke, ki je pozabila umakniti listek? Jaz sem nedavno kupila ene čevlje, ki so se na koncu izkazali trikrat dražji od cene na listku. Moj je sikal, naj zahtevam tisti popust, jaz pa sem se bala, da bi s tem prodajalki naredila škodo in sem na koncu plačala polno ceno (res so mi bili všeč). Čeprav ni bila med najbolj prijaznimi, se bi mi smilila, če bi šlo iz njenega žepa, zato sem pogoltnila tisto "smo pozabili sneti listek". RadaJem

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti