Ali pregdedujete račune v trgovini?

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4369

14. nov 2009 22:23

Japaja, ta je mal bosa, da v več kot polovici primerov dobiš popust, razen, če kupuješ v kakšnih privat štacunah, kjer itak delajo z neprimerno manjšimi maržami kot pri velikih trgovcih in je njihov obstoj dejansko odvisen od sleherne stranke. V velikih trgovskih sistemih nikomur niti na pamet ne pade, da bi komu odobrili popust na gotovinsko plačilo, razen, če ni to kje eksplicitno označeno, da se nad določenim zneskom odobrava določen odstotek gotovinskega popusta.

rrr

neznan uporabnik

15. nov 2009 10:11

Ribaracarak, ni bosa, ne. Poskusi kdaj? Res pa je, da kupujem v manjših trgovinah (mi na kraj pameti ne pride, da bi recimo pri blagajni v kakšnem centru povprašala za skonto pri nakupu rolerjev ali mikrovalovke..) Mislim in vem, da lahko s kontroliranjem računov kvečjemu pridobimo in ne izgubimo, ravno tako pa lahko dobimo popust, če le prijazno vprašamo zanj in ne da ga zahtevamo. Ne morem drugače, kot da tvegam duvanje: zadnjič sem dobila študentski popust, ker drugačnega ni bilo (popusta), predzanjič sem dobila popust, "ker sem tako lepo vprašala" (v bistvu je bil pravi stavek "ker sem tako simpatično vprašala" ampak tole bo res izpadlo kot hvalisanje, zato neham). Pa upam, da nisem edina, ki se poslužuje prijazne komunikacije in zato dobi kakšen bonus? Bi rda videla, da se še kdo javi, da ne bom izpadla kot nezemljanka japaja

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

15. nov 2009 10:37

Se popolnoma strinjam z japaja. Se da kar velikrat dobit popust, pa čeprav samo par %. Že če plačaš z gotovino da veliko trgovcev 3% (al kok je že...) popusta, ker toliko bi oni plačali banki za uporabo POS terminala, če bi plačal s kartico. Tko da neki se komot dobi. Pa da ne govorim o študentskih popustih Sem že parkrat vprašala, pa že parkrat dobila. Nekoč mi je celo ena prodajalka v trgovini z oblekami rekla, da večina ima te popuste, samo prašat je treba, ker jih ne oglašujejo na veliko Ko ne bom več študentka bom spraševala pa, če imajo popuste za bivše študente, hehe lepo nedeljo še naprej Urša

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

16. nov 2009 7:44

Sama niti nisem vedela za popuste,pa me je nedavno tega ob nakupu treh planinskih čevljev na to prijazno opozorila prodajalka v Alpini.Torej imajo cel kup popustov,;na Planinsko izkaznico,na nevemkatereže Novice,na Diners klub ,pa na kartico NGJ,pa še ene dve zagotovo. V Mercatorjevi tehnični trgovini je bil popust kar 10 procentov na gotovino,seveda pod pogojem,da ne vzamem mercatorjevh pik,(niti ne vem zakaj točno),. Skratka na blagajni bolj potiho vprašaš o popustu na gotovino,na količino ,... anaeva

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

16. nov 2009 10:19

Jaz sem na račun popusta na gotovino in še dodatnega (izžrebanega) popusta (saj veste, kdo to zadnje čase kar naprej ponuja, a ne?), ceneje prišla do novega prenosnika - namesto 500 evrov sem zanj dala 460 evrov. To se pa že precej pozna. (Aja, pa že prej je bil v akciji, tako da sem dejansko prihranila še veliko več oz. bi veliko več plačala, če bi enak prenosnik kupila v drugi trgovini)

Katja D.

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

16. nov 2009 11:10

Jaz imam pa enga tazga doma, k sprašuje po takih in drugačnih popustih, razen za živila in co. Nas niso učili '' Vprašat ni greh''. Je pa tako, kjer pa moj ne vpraša, pa včasih potem jaz sprašujem, mojemu je pa nerodno.....tako, da se prav nasmejiva. http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

MIŠEL  

član od: 28.3.2009

sporočila: 65

16. nov 2009 11:30

Tud meni se je že zgodilo da me je prodajalka prinesla okrog .Za sina sem kupila posteljnino cena je bila 13 € imela sem še nekaj malih stvari in kar naenkrat je bilo na blagajni 36 €vzamem račun in ko sem šla po poti začnem računat nič nimam dost v vreči le kaj tako drago stane in pogledam na račun nakar vidim 2 krat vtipkano posteljnino takoj sem šla nazaj in ji rekla . Potem mi še reče da njej ni bil to velik znesek 36 € hmm.... men je bilo to veliko glede nato da nisem imela nič v vrečki dost stvari .Bila sem kar jezna in kar vrela sem od te jeze vsakega za toliko okrog prinest je kar dosti.Zdaj sem bolj previdna in pogledam na račun saj ne pobiramo denarja iz tleh trgovine nam pa tud ničesar ne dajo zastojn tako da previdnost ni odveč . MIŠEL

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti