Ali pregdedujete račune v trgovini?

kozamurnik

sporočila: 2311

10. nov 2009 6:23

matilda je napisal/a:
Če ti je mar za te cente, se navadiš in pač pregledaš račun, za to te pa ja ne sme nihče grdo gledati... matilda
Ni ravno tako, matilda. Mene je v Eurospinu prodajalka dobesedno spodila iz trgovine, ko sem preverjala znesek, ker da je premalo prostora ob blagajni in da naj kontroliram zunaj. Naredila sem tako in ena majhna napaka je res bila. Rdečo peso in kompot je zaračunala kar pod peso in ne vsakega zase. Zanimiv je bil njen odgovor, da je vsebina kozarcev popolnoma enake barve in da je zato vtipkala le 1 x Rekla je tudi, da naj prinesem artikle nazaj, če se mi zdi vredno zapravljati čas za par centov. Nisem komentirala, ampak tja pa ne grem več. kozamurnik Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 10.nov 2009 06:26

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

10. nov 2009 6:50

spela je napisal/a:
Ne razumem pa tega postopka, ko sem ibila enkrat v Lidlu ali Hoferju, in se je kupec na blagajni pritožil, da mu je dala premalo nazaj, ker ji je on dal 100 EUR, ona je pa dala nazaj za 50 EUR. Potem so pa šli blagajno tehtat. ???? in je dobil nazaj pravilen znesek.Spela

Jps, potrebno je narediti vmesni obračun, pri katerem se ugotovi dejansko stanje. Tako se do centa natančno ugotovi, koliko ima blagajnik v blagajni viška ali manjka.

Lep dan in veliko se smejte

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

10. nov 2009 8:31

Če bo prodajalka pozabila računati izdelek v vozičku ali če bo kakšnega računala dvakrat, bo edini problem inventura, ki ne bo štimala. Nikoli nihče ne bo ugotovil, katera prodajalka ni računala enega kvasa in so ga mimo nje odnesli iz trgovine.

Pa kaj res kdo misli, da prodajalke to nalašč delajo? Saj nimajo nič od tega, dajte no...

Življenjski tempo je čedalje hitrejši, akcije si sledijo s svetlobno hitrostjo. Verjamem, da ne uspejo sproti pospravljati vseh listkov, sploh če gre za takšno količino izdelkov, kot jo nudijo supermarketi.

Sama preverjam edino POS listke, kadar znesek vtipka prodajalka. Računa v špeceriji ne preverjam, če bi se za veliko zmotili, bi že po občutku opazila, če so se za par centov, pa se naj. Enkrat se bodo v mojo, drugič v svojo škodo. Se mi zdi škoda časa za te reči, moj čas je predrag.

jasna

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

10. nov 2009 8:45

Jasna ZAKON SI... tvoj način razmišljanja mi je ZELOOOOO všeč!!!

Lep dan in veliko se smejte

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

10. nov 2009 13:28

Simona, pa kje si ti?

jasna

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

10. nov 2009 14:05

matilda je napisal/a:
Ma kaj pa vem jejža, če je to nateg. Meni se zdi, da prodajalcem pač ne uspe zamenjati cene artikla takoj - saj so le ljudje, mogoče imajo kakšen dan preveč dela, lahko pozabijo, spregledajo, imajo slab dan, pa se jim ne da.... Jaz sem nekajkrat vzela izdelek, kjer je bila označena akcija, pri blagajni pa so mi potem rekli, da ni več in da so pozabili odstraniti listek. Če ti je mar za te cente, se navadiš in pač pregledaš račun, za to te pa ja ne sme nihče grdo gledati... matilda
V velikih diskontih so prodajalci razdeljeni po oddelkih in vsak na svojem oddelku fila robo. Zraven pa dobi tudi " rolco" z novimi cenami, ki jih je dolžen zamenjat. Da se mi to npr v Tušu velikokrat zgodi, da pol plačam dražje, kot je blo na listku, ni opravičljivo, da so pač pozabli. Prevečkrat se je že to zgodilo. Če je pa manjša trgovina, mislim, da bi morali res sfolgat poštimat cene, ki so se spremenile. Sem delala 10 let v trgovini, tudi kot poslovodja in me res pogrejejo take zadeve. Če se to kdaj pa kdaj zgodi, rečeš, ok, smo vsi zmotljivi, če se pa kar naprej ponavlja, pa al je malomarnost, zelooo velika, al pa nas hočejo nategnit. Drugačnega vtisa pač kupec ne more dobit! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 10.nov 2009 14:06

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

10. nov 2009 15:09

Katarina K je napisal/a:
[ Če se to kdaj pa kdaj zgodi, rečeš, ok, smo vsi zmotljivi, če se pa kar naprej ponavlja, pa al je malomarnost, zelooo velika, al pa nas hočejo nategnit. Drugačnega vtisa pač kupec ne more dobit!
Točno to sem želela sama povedat! Potem pa sem tečna stranka, ker sem previdna in vedno vse najdem! K

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

10. nov 2009 15:11

KARMINA je napisal/a:
Katarina K je napisal/a:
[ Če se to kdaj pa kdaj zgodi, rečeš, ok, smo vsi zmotljivi, če se pa kar naprej ponavlja, pa al je malomarnost, zelooo velika, al pa nas hočejo nategnit. Drugačnega vtisa pač kupec ne more dobit!
Točno to sem želela sama povedat! Potem pa sem tečna stranka, ker sem previdna in vedno vse najdem! K
Pol sva pa že dve. Ker jaz tudi vse vedno najdem. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

10. nov 2009 17:53

Obvezno pregledujem račune.Če imaš slabe izkušnje se tega navadiš.Zakaj ne bi plačala toliko kot je prav.Trgovska podjetja tako al tako veliko zaslužijo in ne pustim,da me še okol prinašajo.Kot ste že nekateri omenili so velikokrat problemi s temi cenami,ki jih ne zamenjajo ko se začne akcija.To se dogaja v Mercatorju in Tušu.Mislim,da je pač taka pollitika podjetja,da dokler negdo ne opazi gre tako.Ker to se redno dogaja.Vedno dopuščam da se negdo zmoti ker kdor dela greši.Samo ponavljajoči se vzorci so pa drugo.In vem za eno trgovko v eni trgovini, ki to zavestno dela,da ti zraven računa še kak izdelek,resnično se mi je zgodilo trikrat potem pa sem slišala še od drugih in na tisto blagajno kjer ona dela sploh ne grem več. Pa trgovec,ki je možu ko mu je rekel,da ni prava cena zabrusi,kaj se buniš za par centov.Mislim,če bi na koncu leta vse te cente ki si jih plačal preveč skupaj zračunal bi imel kar lep nakup.Moram pa reči,da v večini primerov ko se mi je to zgodilo ni bilo nobenih problemov smo se dogovorili.Mi je tudi v eni trgovini trgovka sama rekla ko sem plačala več kot je bila cena da naj vedno če ni kaj vredu tudi reklamiram. dari

Lee Ann  

član od: 11.2.2006

sporočila: 90

12. nov 2009 13:52

Ja, tudi moje izkušnje so bogate okoli tega, ampak to zato, ker že od študentskih let, ko so bile finance še bolj omejene kot danes, redno pregledujem račune, in to še v trgovini, kateri koli pač takrat nakupujemo, ob kakem pultu za blagajno ob izhodu, ali na robu pulta od blagajne, da daš pač prostor tistim, ki so za tabo.. Obvezno pa v trgovini, takoj po nakupu, saj je takrat lažje reševat morebitna neskladja med vsebino naloženega vozička in računa s prodajalci.. In ja, neskladja so.. Žal, opažam, da čedalje pogostejša, v takih primerih, ko menjavajo cene, objavljajo akcije, ipd. Navadila sem se za svojo družinico živila ali nasploh artikle nakupovati po seznamu, ki ga sproti sestavljamo doma. Že dolgo si na seznam ob živilu, ki sem ga dala v voziček, zabeležim tudi ceno, ki je postavljena na polici za to živilo (včasih je teh cen vse polno na kupu, zato preverim še črtno kodo, ali pa preden gremo na blagajno, vsa živila ali tista za katera dvomimo, poskeniramo s čitalniki za preveritev cene), če vzamem kaj v akciji, zabeležim akcijsko ceno, itn., če vzamem kako živilo, ki ga ni na seznamu, ga dopišem s ceno vred.. Saj si predstavljate.. No, in potem se po plačilu malček umaknem od blagajne, primerjam račun in seznam in če je vse ok, ni problema, gremo nalagat avto in na kavico ali pač naprej, če pa kaj ne štima, pa takoj nazaj na blagajno in gremo rešit zadevo, dokler je še vse nedotaknjeno v vozičku.. Hja, navado imamo iti na kavico in sok po tedenskem nakupu, to je naš priboljšek, ker smo ravno v mestu, in parkrat se je že zgodilo, da smo te priboljške plačali s tistimi evri, ki so nam jih iz teh in onih razlogov prej nepošteno vzeli na blagajni.. Ja, na srečo prav visoki zneski še niso bili, ampak, a veste kaj - par centov tu, par centov tam, ob teh plačah je vsak cent vreden, če ga imaš, saj zdaj bolj kot kdajkoli velja 'kamen na kamen..' ZVP potrošnike varuje pred tem, ampak če to vemo, seveda! Namreč, trgovce zakon obvezuje, da sme artikel na blagajni zaračunati izključno po ceni, ki je zanj objavljena, postavljena na polici ali na izdelku, kar pa ne velja tudi za cene objavljene v letakih, ki za prodajalca niso obvezujoče, kar mora pisati tudi na letaku samem.. To pomeni, da mora v trgovini biti tudi akcijska cena označena, ipd. Če je iz računa razvidno, da je cena drugačna in vi to ugotovite, upravičeno zahtevate poravnavo. Zgodilo se mi je, da so me v enem izmed hipermarketov hoteli na hitro odpraviti z ne vem več kakšnimi razlogi za razliko v ceni, pa se nisem pustila, sem zahtevala poslovodjo, ki prav tako ni hotela priznati napake, ko pa sta besedi 'tržna inšpekcija' prišli z mojih ust, se je atmosfera opazno otoplila - hoteli so samo tisti artikel pravilno obračunat (šlo je za 2,50 evra razlike med objavljeno akcijsko ceno na polici in tisto 'redno' zaračunano), jaz pa sem kar bleknila, da želim, da mi cel voziček na novo obračunajo in kaj smo ugotovili? še za 3,75 evrov so me hoteli n*** in to pri zelenjavi, ki pa je ravno ne preračunavam na seznamu, cene so pa ravno tam pogosto v akciji... No, 6,25 evrov se meni ne zdi malo pri 1-tedenskem nakupu, evro tu, evro tam - zakaj, če ni treba? Tako da, ja, priporočam pregledovanje računov Lee Ann

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti