Ali pregdedujete račune v trgovini?

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

12. nov 2009 14:38

Lee Ann, moraš met pa veliko cajta za takole zapisovat cene. meni to nikakor ne bi zneslo, pa še gužva bi se nabrala na blagajni, ker ko prodajalka povleče, da odčita kodo, je to na hitro narejeno, da bi pa še jaz vsak artikel na listek preverla, bi pa še bolj dolgo trajalo. No in kaj lahko narediš, če opaziš, da se cene ne ujemajo? A grozit z inšpekcijo? Pol gre pa po principu pusti al pa vzemi , seveda po ceni, ki jo je zaznal računalnik, ker una na polici itak ni prava. Mene tudi jezijo te raznorazne akcije. Danes kličem ob 8.05 min v Baby center v KP in vprašam, če mi lahko dajo na stran ene kocke iz kataloga, ki so v akciji. Pa pravi, da ne more dat do sobote na stran( ko bom šla v Kp, ker nisem iz KP) , ker je akcija. No ok. Pol pa preverim kolko imajo teh paketov kock, da vidim, če mam kako šanso, da jih dobim, da bi v soboto še kej ostalo, pa mi reče, da je prišel samo 1 kos!!!!! Ma pravim, da kako, če je pa akcija začela pet min nazaj?! Ja žal, smo tolko smo dobili. No pol sem prosla mojega očeta, ki živi v Kp, da mi jih je takoj tekel iskat, če ne bi ostala brez. Kupovala sem pa za ta malega dedka mraza in take kocke duplo zoo majo v vrtcu in se rad igra z njimi, ne dobijo se pa prav povsod ta serija. Ga v bistvu nisem hotela gnjavit, da mi gre iskat, ma pol sem pa vseeno prosla, če ne bi mi jih prodali. Te njihove finte, da so kao vse prodali,... Če bi klicala pet ur kasneje, še isti dan, bi rekli, da so kao vseeee prodali. jah seveda! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Lee Ann  

član od: 11.2.2006

sporočila: 90

12. nov 2009 15:09

Katarina K, po več kot 10 letih tovrstne organizacije in izvedbe tedenskih nakupov hitreje pridem z vsem potrebnim iz trgovine do avta, kot marsikdo.. Ob tem pa poskrbim še, da je za oboje prav, zame in trgovca. Potrošniki imamo pravice in dolžnosti, tako kot trgovci, čeprav jih trgovci dosti bolj opazno uveljavljajo kot potrošniki. In ja, gre za princip! Danes je toliko ponudbe, da že več ne veš, kje bi nakupoval, toliko ponudbe, da smo si lahko za posamezne artikle izbrali priljubljene trgovine, ker so tam najbolj ugodni, ipd. Mi smo tisti, ki se odločimo, da prestopimo prag neke trgovine in tako se lahko odločimo tudi, da ga nikoli več, če naših pravic niso upoštevali, so bili nepošteni, so nas opeharili, bili nesramni, ipd. En kupec manj se morda ne sliši veliko, ampak vsak ima prijatelje in znance in krog se lahko hitro razširi, 'dober glas seže v deveto vas', 'slab' pa - no, oba lahko poskrbita za spremembe na bolje, na bolj pošteno. Poštenje se prične pri nas samih in če ugotovim, da sem bila opeharjena ali izigrana - hop, cefizelj! Na napačno ste se spravili! Trgovske verige ipd., služijo na našem drobižu, cent na cent pa lahko pri dnevnem prometu znese veliko.. Zakaj bi to pustili? Denar ne zraste na drevesu, tudi po tleh ga ne pobiram, potem pa bi to dopuščala? A-a. Še najmanj, kar lahko naredimo je to, da se sproti postavljamo zase. 'kamen na kamen', en tu, en tam, glas se širi in odnosi se bodo spremenili. Če tega ne bomo še doživeli, bodo pa morda že naši zanamci, to sra*** se je generacije dolgo kuhalo in dolgo se ga bo spiralo. Ampak, nekje, nekdo mora začet - zakaj ne bi mi sami? Vsakič, ko nekomu plačamo za neko dobrino ali storitev. Poštenje, za poštenje gre. Lee Ann

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

12. nov 2009 21:01

Hmm, moram reči, da sama imam slabe izkušnje z odnosom samo v Lidlu in še to gre verjetno samo za našo poslovalnico, mislim tako nesramen odnos, da me res pojezi-predvsem danes. Stojim za blagajno, za mano je neka ženska še za njo pa neka starejša oseba in reče mula za blagajno tej najstarejši za nama: "ej, gospa, a lohka daste tole na konc" z naveličanim brezobzirnim glasom in VRŽE!!! tej stari gospe čez dve osebi tablico z napisom zaprto, da gospa prestrašena odskoči, ker jo ni razumela in potem še nestrpno ponovi zahtevo gospe z tablico v roki, ki jo vprašujoče gleda...ne vem, saj vem, da niso vsi prodajlci vsi empatični do konca, ampak osnove dragi moji....ahhh ja...saj enkrat, dvakrat...ko pa se to ponavlja ti pa res ni več, da bi hodil tja... evo, pa sem dala iz sebe... terakota

neznan uporabnik

13. nov 2009 10:55

Mi gremo na račun kontroliranja računov enkrat na mesec v kino. Največkrat je prišlo do napake, kadar je bilo istega artikla mnogo (zdaj pa ne vem, ali mi jehotel kdo zaračunati še svoj liter mleka ali en paketek hrenovk?) ali pa sem skoraj plačala še robo od predhodnika, ker račun ni bil zaključen. Ko sem zadevo reklamirala, sem meni nič tebi nič dobila denar direkt iz blagajne, brez kakršnega koli storno ali kakšnih podobnih blagajniških operacij. No, itak so to štacuno kmalu "zaradi prenove" zaprli. Če komu šenkam tiste milijone, ki jih imam viška, jih šenkam prostovoljno ali pa sploh ne. Pri cenah na policah berem kode in ne ime in priimek, kaj pa jaz na pamet vem kaj je to "košara Venecia", "košara Venecia 20", "ženske dokolenke ŽMJ Kl"...? Res pa je, da se v kalnem dobro ribe lovijo (v tem smislu tudi vedno znova doktoriram pri računih za elektriko ali vodo). japaja

macek muri  

član od: 5.11.2008

sporočila: 107

14. nov 2009 8:49

(Včeraj sem moža poslala v trgovino,(Hofer, Mesarska ulica) ponavadi ne gledam na račun, a včeraj se ga vzela in ugotovila, da ima pod prvo postavko nekaj kar sploh ni kupil.) Vidim da imajo to v praksi tudi mojemu možu se je to zgodilo vendar je šel nazaj. Dobil ni niti opravičila, denar pa ji je pustil da bo imela za malico.Postavka na računu je tudi bila nekje 1,50€. macek muri Sporočilo je spremenil(a) macek muri dne 14.nov 2009 08:50

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4769

14. nov 2009 9:51

Vsem, ki v življenju sploh kaj delajo, se zgodi, da se zmotijo. Kot vem, so prodajalke v Hoferju precej "našponane" in v naglici pride tudi do česa takšnega. Je pa grdo, zelo grdo zdaj kar vsevprek pljuvat po Hoferju in "kao" goljufivih prodajalkah, al pa po Mercatorju, saj je vseeno. reklamacije v določenem roku upoštevajo vsi, če jih ne bodo hoteli, se lahko obrnete na pristojne službe za varstvo pravic potrošnikov in inšpektorat za delo oz. tržni inšpektorat...do takrat si pa lahko pred ogledalom na vso moč ploskate, ker ste očitno nekateri nezmotljivi. Predno se kaj nepotrebnega komu zapiše: ne delam v Hoferju, tudi nakupujem redko tam, morda 5 x letno. Ognjič

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

14. nov 2009 10:42

macek muri je napisal/a:
(Včeraj sem moža poslala v trgovino,(Hofer, Mesarska ulica) ponavadi ne gledam na račun, a včeraj se ga vzela in ugotovila, da ima pod prvo postavko nekaj kar sploh ni kupil.)
Meni je ravno to nenavadno - zakaj bi blagajničarka namenoma kasirala nekaj, česar nismo kupili? Če je artikel na računu, potem denarja od njega itak ne more pospraviti v žep, ker se ji drugače ob koncu dneva ne bo izšlo stanje na blagajni. Da bi šefi zahtevali od nje, naj na tak način goljufa stranke, se mi zdi pa tudi zelo malo verjetno. Vanilija

neznan uporabnik

14. nov 2009 11:05

Oh no, Vanilija... (in ostali morda..?) saj ne gre za to, da bi nekdo pospravil denar v žep, nasprotno, denar ostane točno tam, kjer je. Edino liter mleka, ki ga je nekdo kasiral meni, lahko odnese domov on sam, ne da bi ga plačal, ker sem ga plačala jaz. Moj primer (in ne enkrat!) ne izvira iz večjih centrov, pač pa iz neke privat delikatesne trgovine v Koseški tržnici Ljubljana (ta trgovina je zdaj že dolgo zaprta in jo bo v kratkem na novo odprlo Žito). Če dobro pomislim, si lahko dnevno fasungo nabereš na tak način.. Kar se tiče večjih centrov, se strinjam, da so blagajničarke preobremenjene in da kdor dela, greši.Vendar se meni še nikoli ni zgodilo, da bi bil končni znesek v mojo korist. Se je pa zgodilo, da mi je kdo v raznih trafikah, na trgu, v mali pekarni etc., vrnil preveč denarja. Takrat sem obrnila noge in nesla nazaj, razen če je šlo za zanemarljiv drobižek (ker tudi moj čas ni zastonj in pravzaprav je vsak odgovoren za svoje napake). Se mi je pa tudi že zgodilo, da je bila prodajalka ali blagajničarka freh, ker sem jo kao pred občinstvom spravila v sramoto (?), četudi sem ji prinesla vrnit denar... Tako da v življenju operiram po trenutnem navdihu in vse lepo štima. Čist sigurn da nekomu, ki se ne obnaša lepo in ki ima antipatičen ksiht, ne bom popravljala njegovih napak. Če so opravilno sposobni, seveda. In tudi če vidim, da se nekdo uvaja, nikoli ne cepetam in imam potrpljenje zanj, se je pač potrebno na licu mesta določene stvari naučiti. Mene so naučili, da sem gospodar svojega denarja. Zato tudi vedno, preden karkoli plačam z gotovino, vprašam za popust. V več kot polovico primerih ga dobim. Ponuja mi ga pa nobeden ne. Jaz pa ne gledam v tisto tastaturo pri blagajni... Da ne bom zabluzila...če si v življenju zbujen, je na vseh področjih lepše. Čisti računi, dobri prijatelji. japaja

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

14. nov 2009 21:50

Vanilija je napisal/a:
Meni je ravno to nenavadno - zakaj bi blagajničarka namenoma kasirala nekaj, česar nismo kupili? Če je artikel na računu, potem denarja od njega itak ne more pospraviti v žep, ker se ji drugače ob koncu dneva ne bo izšlo stanje na blagajni. Vanilija

Točno tako. Oz. če bi denar vzela, lahko zvečer ob pregledu - "tehtanju" denarja v blagajni, denar samo lepo vrne nadrejenim.

japaja je napisal/a:
Oh no, Vanilija... (in ostali morda..?) saj ne gre za to, da bi nekdo pospravil denar v žep, nasprotno, denar ostane točno tam, kjer je. Edino liter mleka, ki ga je nekdo kasiral meni, lahko odnese domov on sam, ne da bi ga plačal, ker sem ga plačala jaz.japaja

V naši trgovini je to 100% nemogoče narediti, saj za vsak kos blaga, bodisi da so to samo čigumiji ali krema vredna 500€ moraš imeti račun, ki ti ga je podpisala druga blagajničarka, ki ti je kasirala in ga še pokazati nadrejenemu ob izhodu iz trgovine. Kolikor sem seznanjena, imajo to prakso v večih trgocinh po Sloveniji.

Tako da brez skrbi, blagajničarje vas ne bodo okradle, samo višal se bo dobiček in promet  trgovine, od tega pa ona ne bo imela nič - vsaj pri nas je tako :)

lp

Pitončica

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

14. nov 2009 22:07

Aja pa še ena "bistra" od danes

Kupujem, kupujem ... na blagajni imam poln voziček

Zložim na trak, blagajničarka kasira, in nenehno gleda na račun, ki prihaja ven ...

Sm si rekla neki je premal al pa preveč kasirala ....

Zaključi račun, mi ga da, ga pogledam .... in glej ga zlomka, res mi je 6x1,5l vode preveč računala ...

Enkrat je računala 12x1,5l vode kar je blo cca 9,5€ in spodaj 6x1,5l vode kar je cca 4,75€

Pravim jaz njej, da mi je preveč računala, pogleda račun in reče pejte na informacije, grem na informacije, da mi vrne 4,75€ ...

Ona pa vsa vesela čveka z enim tipom in mi vrne 9,5€

Nauk zgodbe .....

Pitončica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti