Toscanska panzanella
| macek muri je napisal/a: |
| (Včeraj sem moža poslala v trgovino,(Hofer, Mesarska ulica) ponavadi ne gledam na račun, a včeraj se ga vzela in ugotovila, da ima pod prvo postavko nekaj kar sploh ni kupil.) |
| Vanilija je napisal/a: |
| Meni je ravno to nenavadno - zakaj bi blagajničarka namenoma kasirala nekaj, česar nismo kupili? Če je artikel na računu, potem denarja od njega itak ne more pospraviti v žep, ker se ji drugače ob koncu dneva ne bo izšlo stanje na blagajni. Vanilija |
Točno tako. Oz. če bi denar vzela, lahko zvečer ob pregledu - "tehtanju" denarja v blagajni, denar samo lepo vrne nadrejenim.
| japaja je napisal/a: |
| Oh no, Vanilija... (in ostali morda..?) saj ne gre za to, da bi nekdo pospravil denar v žep, nasprotno, denar ostane točno tam, kjer je. Edino liter mleka, ki ga je nekdo kasiral meni, lahko odnese domov on sam, ne da bi ga plačal, ker sem ga plačala jaz.japaja |
V naši trgovini je to 100% nemogoče narediti, saj za vsak kos blaga, bodisi da so to samo čigumiji ali krema vredna 500€ moraš imeti račun, ki ti ga je podpisala druga blagajničarka, ki ti je kasirala in ga še pokazati nadrejenemu ob izhodu iz trgovine. Kolikor sem seznanjena, imajo to prakso v večih trgocinh po Sloveniji.
Tako da brez skrbi, blagajničarje vas ne bodo okradle, samo višal se bo dobiček in promet trgovine, od tega pa ona ne bo imela nič - vsaj pri nas je tako :)
lp
PitončicaAja pa še ena "bistra" od danes ![]()
Kupujem, kupujem ... na blagajni imam poln voziček ![]()
Zložim na trak, blagajničarka kasira, in nenehno gleda na račun, ki prihaja ven ...
Sm si rekla neki je premal al pa preveč kasirala ....
Zaključi račun, mi ga da, ga pogledam .... in glej ga zlomka, res mi je 6x1,5l vode preveč računala ...
Enkrat je računala 12x1,5l vode kar je blo cca 9,5€ in spodaj 6x1,5l vode kar je cca 4,75€
Pravim jaz njej, da mi je preveč računala, pogleda račun in reče pejte na informacije, grem na informacije, da mi vrne 4,75€ ...
Ona pa vsa vesela čveka z enim tipom in mi vrne 9,5€ ![]()
Nauk zgodbe .....
PitončicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Toscanska panzanella

Milijonska juha