24. jul 2003 19:06
Ma mega nam je! Najlepsa hvala vsem za recept, pojasinlo o uporabnosti/moralnih in eticnih nacelih, ki jed obkrozajo, upam da mi bo uspelo spacat skupaj to cudo... P.S. Herman, ljudje nimamo niti encima ki bi razgradil celulozo, pa se vedno se ni nihce nasu, ki bi me preprical da je pretirano uzitje celuloze skodljivo, tako da jaz se naprej vztrajno copam zelenjavo in razna semena... pa kaj ce so vecinoma iz celuloze... Aja, kar se tice mlecnega riza v Afriki: napihnjenost trebuha ni zaradi CO2, ki se sposca med prebavo, tako kot ti je ze bilo povedano je to zaradi pomankanja in nepravilne prehrane - samo mlecni riz ne more nadomestiti polnega obroka... razen ce seveda ne uporabljamo genetsko spremenjenega, ki lahko vsebuje vec vitaminov (recimo Golden Grain vsebuje veliko Vitamina A, ki bi lahko preprecil izgubo vida veliko ljudem v nerazvitem svetu...)... Ampak genetsko spremenjena hrana je BAU BAU in se jo vecina ljudi izogiba v velikem loku... pa ne bi zdaj o tem... lp Andrej Trauner