Kroji za šivanje
Sama šivam že od leta 1972 in največ mi je pomagala knjiga Krojim in šivam sama, ki sem jo na boljšjaku videla skoraj nedotaknjeno. V njej so opredeljeni tudi odgovori na tvoja vprašanja glede tkanin, čeprav se ta tudi spreminjajo-
Precej mi je pomagala že pokojna teta, ki je bila odlična šivilja in sva imeli zelo podoben okus.
Glede tkanin, ki so zapisane v navodilih menim, da so navedena tista, ki so uporabljena. Če je zapisan poplin, potem ga sicer lahko zamenjaš s primerno tanko viskozo. Ampak samo, če ima enake lastnosti. Poplin je tenek bombaž, tkan na platno, zračen. Stoji trdo. Viskoza je tudi lahko tanka, tkana na platno, venedar bolj pade.
Izkušnje naredijo svojo, vendar bi svetovala, da razmisliš, ali ima blago lastnost, ki ustreza izdelku, ki ga boš šivala.
Iz izkušenj vem, da pomeni krilo iz viskoznega džersija pravo pokoro. na drugi strani pa lahko široko krilo iz lanenenega platna stoji kot šotor, mehka viskoza, tkana na poseben način, ki ga ne bi znala opisati. pa je prijetna..... dokler ne ugotoviš, da se večina viskoz mečka.
SAj se naučiš, vendar to pomeni, da gre kak kos v smeti.
Torej, upoštevati je potrebno pričakovane lastnosti izdelka, predvsem pa padec tkanine. Pa ni pomembno, kako se reče.
Izraze ti sicer lahko iz knjige prepišem, ampak to ti ne bo dosti pomagalo, ker je potrebno tkanino potipati.
F r i n a
je mogoče katera tu gor, ki bi me lahko naučila sešiti krilo iz teh poletnih materialov, teh "frfotajočih"? Nič posebnega, nobenih žepov....poznam osnove šivanja, tudi kako krilo sem si že kdaj sešila, a zmeraj kaj zateguje ali ne stoji v redu, ker pač ne znam skrojiti blaga posebi. Sem iz okolice Maribora.
neikaIz kje pa si?
JelenckovaMogoče se tudi pri meni še kakšna najde.
Kaj bi te pa zanimalo???
anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Panakota z belo čokolado in penino

Njoki s šampinjoni in modrim sirom