Marmorni sladoledni sendviči
Problem, Vendy, ni v tem da skrbiš zase, se spodobno zrihtaš, napacaš malo make-pa in dnevno opereš lase. Vse omenjeno je tako ali tako relativno. Kar velja zame zrihtano, ni nujno da zate pomeni enako in obratno.
Problem je bolj v tem, kaj naredijo mediji, modne hiše in dizajnerji iz vse tehnologije in kozmetologije. Namreč, ko ženske in kar je bolj disturbing, mlada dekleta, vidijo slike Kajvemkatere na reklami, si po navadi mislijo, da se dotična oseba tako zbudi! Pa ne vem kako skrbni starši gor ali dol. Anoreksija, bulimija in slab osebni (zunanjost) image se najdejo v vseh socialnih plasteh in vsakovrstnih starših!
Popravit obraz z make-upom in photoshopom je sprejemljivo, na žalost je meja, kaj je še sprejemljivo nekje v megli. Še enkrat poglej, kaj so naredili s Twiggy za Oil of Olay reklamo.
Pred par dnevi se je Lagerfeld spotikal ob pretežke ženkse, Christian louboutin je izjavil, da ima Barbi(!!) predebele gležnje, potem ga začne sračkat Ralph...Ob tem ko vsi vemo, da povprečna ženska sploh ni številka 34 in oba dizajnerja delata cunje tja do številke 50+
Da so se pa pred 50, 75, 100 leti, cele družine v pražnje oblekle in odpeketale k fotografu pa ni čudno. Doma namreč niso imeli fotografskih aparatov!! Pa so nekako morali dokumentirati, kdo so!
Takole pofotoshopirana bi se pa brez strahu primerjala s komerkoli. Tudi z malo vsakodnevnega make-upa bi se upala postavit zraven marsikatere "lepotice", seveda, če bi ga ona imela ravno toliko kot jaz....
Ooops, in bila približno mojih let. ![]()
Vanja
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
>Problem je bolj v tem, kaj naredijo mediji, modne hiše in dizajnerji iz vse tehnologije in kozmetologije. Namreč, ko ženske in kar je bolj disturbing, mlada dekleta, vidijo slike Kajvemkatere na reklami, si po navadi mislijo, da se dotična oseba tako zbudi! Pa ne vem kako skrbni starši gor ali dol. Anoreksija, bulimija in slab osebni (zunanjost) image se najdejo v vseh socialnih plasteh in vsakovrstnih starših! Popravit obraz z make-upom in photoshopom je sprejemljivo, na žalost je meja, kaj je še sprejemljivo nekje v megli. Še enkrat poglej, kaj so naredili s Twiggy za Oil of Olay reklamo. Pred par dnevi se je Lagerfeld spotikal ob pretežke ženkse, Christian louboutin je izjavil, da ima Barbi(!!) predebele gležnje, potem ga začne sračkat Ralph...Ob tem ko vsi vemo, da povprečna ženska sploh ni številka 34 in oba dizajnerja delata cunje tja do številke 50+
Da so se pa pred 50, 75, 100 leti, cele družine v pražnje oblekle in odpeketale k fotografu pa ni čudno. Doma namreč niso imeli fotografskih aparatov!! Pa so nekako morali dokumentirati, kdo so!
Takole pofotoshopirana bi se pa brez strahu primerjala s komerkoli. Tudi z malo vsakodnevnega make-upa bi se upala postavit zraven marsikatere "lepotice", seveda, če bi ga ona imela ravno toliko kot jaz.... Ooops, in bila približno mojih let.
[pika] Vanja Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 21.okt 2009 19:47 |
| ribica je napisal/a: |
| Vceraj sem bila na enem predavanju pri tej gospe: http://www.leapisani.com/. Pa me je zamikalo individualno svetovanje, saj sem pri ustvarjanju svoje zunanjosti zelo neuspesna. Ste ze poskusile? In ce ste to ze poskusile, s kaksnim uspehom? Ste bile potem zadovoljne s svojo zunanjo podobo? Hvala za informacije. ribica |
| Vendelina jr. je napisal/a: | ||
|
Maj dir Vendy, sem bila prepičana, da boš z mojim zadnjim stavkom dojela, da mi ni treba na Photoshop "seanso" za boljše počutje. Imam doma enega, ki to prav dobro opravlja. Mislim, me spravi v dobro počutje, če že imam slab dan... ![]()
Kar pa ne pomeni, da me raznorazne izjave, objavljene v medijih ne razp*****o. ![]()
Zanje mesece kar redno obiskujem Ljubljano, vsakokrat se pomudim v središču mesta in se ob koncu dneva napotim na niti ne tako oddaljeno obrobje.
Seveda kot provincialka pasem zijala in kot vsaka zavedna Primorka primerjam kako se nosijo Ljubljančanke v primerjavi z meščankami (mesto je za nas Južnjake Trst.=
Pa imam kaj videti. Po centru se sprehajajo in hitijo dame in tako, ki bi bile v okras tudi središču Milana. Je res kaj videti, v katerokoli kavarni parkiraš si deležen sfilate na odličnem nivoju.
Pa še vse imajo brezhibne postave, v centru Ljubljane ni hrušk, mandarin, jabčkov ali kakšnega drugega modnega sadja, očitno tudi vse dragquinke nad metrom osemdeset poskrijejo svoje močne čeljusti in enormne podplate v zakotne pisarne še pred sedmo uro.
No, dan običajno prebijem v centru, moj modni report je pa ta, da so Ljubljančanke ne samo lepše ampak tudi bolj modno zavedne kot njihove vrstnice v Mestu.
Ampak samo v središču mesta.
Očitno obstaja en tak magičen ris, na severu je to Bavarski dvor, na zahodu Tobačna, limes je očitno začrtan okrog in okrog.
Ne vem kako in če se način življenja razlikuje glede na provinienco, moda in način oblačenja sta pa tako neverjetno drugačna, da sem se nekaj mesecev spraševala če ne obstajajo kakšne posebne garderobe kjer se eleganke iz središča mesta preoblačijo iz trendovskih kostimčkov in neudobnih šolnov v obnošene trenirke, bedne bunde in razšlampane superge in se skromno in sprijaznjeno vrnejo v svoje predmestne domove.
No, to je pač en zelo oseben modni report, sama rada gledam lepo oskrbljene ljudi, živali in rastline, trenutno si delim tipkovnico z mačko, ki je ošabna, brez smisla za literaturo, teater, arhitektura jo tudi zanima samo v mejah domiselno zloženih kartonov.
Je rojena Pirančanka, s tem sem najbrž povedala vse o njenem zanimanju za modo.
Postavo ima bolj tako kot če bi sestavil dva melancana, ni vrag, tudi zanjo se bi našel kakšen modni nasvet.
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Marmorni sladoledni sendviči

Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla