Ljubezen gre skozi želodec

dolenc52  

član od: 2.1.2012

sporočila: 72

5. jan 2012 18:48

Hokaido buče so super. Delala sem juho ,ocvrte, najbolj se mi pa dopadejo pečene . Nič jih ne olupiš narežeš na koščke in jih daš pečt zraven pečenke, piščanca, bedrc ali kotletov. Super so.

dolenc52

staramama  

član od: 4.1.2012

sporočila: 18

5. jan 2012 20:38

če drugega ne, ne moreš spregledati reklame za to oddajo, ko si prepotentna zakonca skačeta v objem. Očitno imata veliko veselja s kuhanjem pred kamero in najbrž sklepata, da imamo tudi gledalci enako mero veselja, ko ju gledamo. Ogledala sem si eno oddajo in kdaj med reklamami skočila vanjo, da vem za kaj gre. Na kakšnem pikniku med prijatelji bi jima odpustili njuno sviranje, za nacionalko pa je njuna suverenost prepogosta in izdaja priviligirana in razvajena osebka. Res sta se kuharije lotila malo drugače ,vendar hkrati dajeta vtis, da samo onadva  to znata. Se kdo spomni kolumne gospe Novak Smej, ko je bila na predstavitvi Madonine knjige? Vse novinarke so se potile, samo gospa Valentina je suvereno, (če ne zviška) prisostvovala. To je  pa tisto, če se kdo (pre)ceni!

staramama

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

5. jan 2012 20:49

--- nacionalko? ---

staramama, kolikor vem, svojo oddajo prodajata na POP tv. Gre za zunanjo produkcijo, tv postaji prodajo gotovo oddajo. Ki ima dovolj gledanosti, da se komarcialni televiziji splača. Mi si pa o njiju lahko svoje mislimo. Če nam je gledljivo, gledamo, če ne, prekolpimo. Preprosto.


In, mimogrede, če se sam ne ceniš, te tudi drugi ne bodo. V njunem poslu je pač tako, da zmaguje močnejši. Mi pa knjige kupimo ali ne. Vse je trg oziroma ponudba in povpraševanje, mi pa izbiramo.


mamamia

staramama  

član od: 4.1.2012

sporočila: 18

5. jan 2012 21:55

Žal mi je, da sem omenila   nacionalko. Nisem vedela. Hvala za opozorilo.  Šment. kakšno vprašanje se mi je porodilo!

  Ali sploh koga resno zanima naše povpraševanje, kar se tiče oddaj na televiziji? Ja, no... Včasih nas tudi pritegnejo, da ponižno prenašamo reklame.  Ponudba je dejstvo in nemalokrat nujno zlo za gledalce. Je to res izbira, da lahko samo izključiš program, ker ne dobiš tistega, kar si želiš?   Ejej! Ne more biti vse samo trg in povpraševanje. In naša izbira v tem smislu, da podpremo močnejšega?

staramama

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

5. jan 2012 22:02

O, seveda je izbira, se tudi (skoraj) brez TV super živi. Brez radia bi jaz pač težje, če že ne težko.

rimljanka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. jan 2012 0:05

Kaj bi rada povedala stara mama? Komercialna TV živi od reklam, saj nima prihodkov iz proračuna, še nacionalka jih ima, oglase namreč.

Jaz raje gledam Novakova kot Poglede, kakršni so bili danes. Zato hvala bogu za več televizij, več izbire, za tiste, ki jim pa nič ni všeč, pa gumb na sprejemniku. Ali pa radio, ali pa ptičje petje.

 

naor

ursyy  

član od: 26.3.2009

sporočila: 635

6. jan 2012 18:56

je gledal danes kateri forumuš tole kuhanje na pop tv ? Kaj je bilo tisto belo, katero se je polilo preko pite in koliko časa se je pita pekla? so me zraven gledanja motili in nisem slišala teh dveh podrobnosti...

ursyy

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

6. jan 2012 19:12

Čez sadje je dala sladkan beljakov sneg.Čas pečenja pa kake 3/4 ure, nisem sigurna.

mejačka

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

25. jan 2012 19:21

Mislim, da je bila oddaja na sporedu v nedeljo, ko sta zakonca Novak kuhala bolonjsko/makaronflejš

A ni nikogar drugega zmotilo, da je Luka rekel nekako takole: nekateri v bolonjsko omako dodajajo še smetano... budale. (?) In nato še ponovil svojo trditev z enako žaljivko.

Ljudje imamo različne okuse in ne vem, zakaj je tak komentar potreben... Kvečjemu bi nas lahko poučil, da obstaja tudi različica s smetano, ki se mogoče imenuje kako drugače... ne vem... Novi recepti ne bi nastajali, če ljudje ne bi poizkušali kaj novega. In včasih gre kaj še bolj navidez nekompatibilnega v isti lonec in ustvari krasno harmonijo okusa. Vprašam se kako lahko voditelj oddaje to mirne duše izjavi in kako lahko g. Bratuša kot režiser to sprejme in ne briše pri montaži - oddaja je vendar vnaprej posneta in bi lahko mirno brisali take nepotrebne in žaljive komentarje, ali ne? ...

 

 

 

Staša

barbara_s  

član od: 21.3.2008

sporočila: 50

26. jan 2012 23:16

Nisem gledala. Ampak čeje res rekel, da so "butli", mi pa ni zelo žal.

 

V originalnem receptu za tradicionalni ragu italijanske pokrajine Emilie Romagne vsekakor nastopa tudi smetana/mleko (polnomastno). Pa precej manj paradižnika. Moramo razumeti, da mleko je bilo na kmetiji dostopno vsak dan, paradižnik pa malo bolj redka dobrina. No, tako vsaj pravi italijanska kulinarična avtoriteta... Pa da ne govorimo o tem, da so špageti totalno zgrešeni in da tip pašte, ki se je z ragujem s definitivno tagliatelle. No, anyway... Hočem povedati, da me motijo kuharske oddaje, kjer ustvarjalci niso prej naredili domače naloge. Super, da pokażeta recepte in super, da imamo kuharsko oddajo v lastni produkciji - ampak kot berem (gledam žal ne,n TVja), jima manjka nekaj osnovnega znanja (in morda tudi bontona, strpnosti...- kaj pa vem).

 

No, moji italijanski koleg bi bili zelo nesrečni ob takem poznavanju klasičnih italijanskih jedi.

barbara_s

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti