17. jan 2012 10:00
luccka je napisal/a: |
Vendelina hvala za tale zapis, vendar sem tudi sama tole razumela kot pridigo. Saj forumi so namenjeni zato, da človek postavi kakšno vprašanje, ne? Sama idejo imam, hotela sem le še kak nasvet, zdaj pa se počutim kar malo neumno, ker sem izpadla kot neka razvajena in nesposobna oseba, ki ji je škoda denarja za mikser in noče sklepati dobrih odnosov s sosedi, za povrh pa še popolnoma nesamostojna oseba, ker se ne znajdem brez foruma. Še enkrat hvala vsem za pomoč, že vem kako bom vse izpeljala, debato pa raje zaključila, ker smo že močno zgrešili temo.
luccka
|
Iz tega zapisa se da sklepati da je pridigarica, mi querida amiga, " pogodila u srido " in, po moje se je spraševalka res veliko načila ( tudi če ni tako neumna kot se počuti, in če ni stiskaški mizantrop, kot je videti iz zapisanega ), pa tudi če tega ne prizna.
Pa, da ostanem v temi ( ali vsaj v bližini ): ali veste kdo je izumil majonezo?
Napoleonov kuhar. Za časa neke bitke, menda v Rusiji, je kuhar dobil iz Pariza nov mixer, in je sedel ( okoli so padale granate ) in miksal rumenjak. Flašu z oljem je eksplozija granate prevrnila in je olje v tenkem mlazu padalo ravno na tist mešajoči se rumenjak in je seveda nastala majoneza. Žlehtnobe pravijo: kak mikser neki, je kar z vilico mešal............. vrag si ga vedi kaj je res. Da bi se dalo kaj z vilicami zmešat........ skor ne verjamem, kulinarika se začne ja z mikserjem, paličnim mešalnikom, multipraktikom........... prej je pa bila tema.
ežoj