Hrana za krepke fante :)

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8698

28. avg 2009 11:38

Če sem jaz prav razumela, tukaj ne gre za taprave športnike, ki pazijo na prehrano. Zato jih ne strašite z zajtrki - kosmiči, nutele, sadje.... Halo!

Naj bo samopostrežna varianta - kruh, pašteta, namazi, salame, pečena jajca, kuhana jajca, sir, paradajz, paprika...

 

Pozdravček!

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. avg 2009 14:52

Ja Dragička imaš prav, tam nekje med resnimi rekreativci in pravimi športniki so, niso vrhunski športniki ala Vasilij Žbogar :)

Vem da jedo kosmiče za zajtrk, ampak tak samopostrežni zajtrk, kot si ga ti opisala je najboljša rezervna varianta. Pa še kak sladkiš jim bom naredila, fernandote ali kake rogljičke.

saša

janmasa  

član od: 12.12.2003

sporočila: 78

28. avg 2009 21:35

Pozdravljena,

samo kot informacijo, ker pri vseh teh dobrih idejan ne vem kaj sploh lahko dodam. Torej, v Toscani je običajen kruh, ki ga kupiš po pekarijah brez soli (pravijo, da tako bolje "čutiš" okus tistega, kar ješ zraven.). Imajo pa v pekarijah odlično schiaccato oz. focaccio - z vsemi možnimi dodatki (olive, rožmarin, čebula, kruh, ali pa čisto navadno samo s soljo in olivnim oljem).

 

Veselo kuhanje!

maša

Maša

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

28. avg 2009 21:59

lucka52 je napisal/a:
Hehe,mamF, da bi bi v Italijo vlacila s sabo pasto? Bolje velike soncne spegle, pa naj se fantje malo znajdejo...se hecam. Toscana je namrec v kulinaricnem pomenu raj na zemlji. Od hrane bi pa vzela s sabo le kislo smetano, to Italiji le tezko ali pa sploh ne dobis, ker jo zelo malo uporabljajo,ostalo pa ni, da ni. lp
Tole me je spomnilo na moje poletje v Italiji, kjer sem v Desparu obupno iskala kislo smetano. Ker je nisem našla, sem stopila do prodajalca in ga vprašala, če imajo "panno acido" (panna acida= naj bi bila kisla smetana), ker sem pa le v enem italijanskem receptu zasledila to besedo. Prodajalec me je samo čukasto pogledal, je rekel, da tega nimajo in me poslal v en nakupovalni center na robu mesta, kjer da imajo trgovino s sestavinami iz tujih kuhinj. Kot da je slovenska kuhinja tako blazno tuja kuhinja. No, skoraj me je kap, da vam po pravici povem. No, ker tiste jedi brez kisle smetane le ni bilo, sem smetano za kuhanje zmešala z malo kisa. Morate mi oprostiti, takrat še nisme bila članica Kulinarične Slovenije.. Sem se pač znašla po svoje. Jelenckova

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

28. avg 2009 22:57

Kaj bi kuhala ? Odvisno od tega, ali jadrajo po zraku, ali po vodi.  

 

Zanesljivo pa jedo kot uš za robom.

F r i n a

kozamurnik

sporočila: 2311

29. avg 2009 5:18

jelenckova Italijani skuhajo krasne jedi ne da bi uporabili kislo smetano. Spomnim se, da niti ne tako dolgo nazaj pri nas nismo poznali smetane za kuhanje, le smetano za stepanje,to se je verjetno pa Italijanom zdelo nezaslišano,ker jo uporabljajo od zmeraj in povsod. Kisla smetana recimo ni(bila) tako pogostopoznana in tudi uporabljana na Primorskem,bolj na vzhodnem delu Slo.Vsaka regija ali država ima svoje kulinaričlne navade,tu ni kaj. Zato imamo pa Kulslo, pa vse zvemo in se pripravimo vnaprej.Res super stran! kozamurnik

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

29. avg 2009 10:07

Vidim, da se vas kar nekaj javlja za pomoč pri kuhanju za deset krepkih fantov. Kaj pa če bi se preizkusile v kuhanju za enega " krepkega fanta ", ki ga poznam ( pa še v Italijo ni treba it, le do Zasavja )

ežoj

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8698

29. avg 2009 10:44

Ežoj, 

Pa menda ima vso zelenjavo na vrtu....

Pozdravček!

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

29. avg 2009 11:01

Evo dragička se je že javilato bo čorbic ,ežoj

lp goga

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. avg 2009 21:07

Spagon, kot relativno izkušena jadralska kuharica ti polagam naslednej: - čekiraj, kakšen štedilnik je na barki. Če imaš dve plošči in pečico je okej, če imaš štiri plošče, imaš luksuz, če imaš en koherček, je pa slabo. - čekiraj, koliko je višine med štedilnikom in stropom kabine. Če je štedilnik postavljen paralelno z b okom plovila, imaš pošastno malo prostora, ker se ti bo pisker že zaletaval v okno. - čekiraj dimenzije pečice (ponavadi se zgodi, da je tako ozka, da gre pekač težko notri) - čekiraj, koliko je prostora za lonce. Ker boš morala delati v velikih loncih. Bolj ali manj enoločnice. Drugače je pa kuhati na ladji nazarensko enostavno. Namreč, ljudje pojedo čisto vse, nič se ne frgulijo. Juhice iz vrečke....prava stva. jaz sem zakuhala različne juhice, potem sem pa notri ulila skisano mleko in dala še malo topljenega sira....in so fantje rekli, da tako dobro pa še niso jedli (sonce in morje naredita svoje)....ampak je bila res dobra stva Testenine na vse možne načine: fantje niso izbirični, samo naj bo veliko testenin, bodo pojedli vse. Poletna je super stva: Narediš je za en pisker in jo jemo skupaj s kakšnimi školjkami (za to je najlažje, da jih kuhaš v voku in ti potem kak močan fant nese vok ven in odcedi vodo), polenta, ki je ostala pa se zapeče skupaj s šunko in paradižnikom in to je čisto okej. Nutella gre na plovilu blazno dobro. Pa npr ribji namaz, kjer zamešaš sardine in mascarpone in olivno olje in baziliko. Mastno in kraftig in potem fantje brez težav krajšajo jadra, dajejo flok gor in dol in tudi obračanje špinakra in zlaganje tega nazaj v vrečo trikrat na dan, če je treba.... Če hočeš mir na ladji, potem naj bo veliko napolitiank. Tiste kraševe z lešnikom so zmagovalke. V marinah prodajajo tiste vrečke po 5 kil in čisto vedno napolitank na koncu zmanjka. Ti pa svetujem, da se ne pustiš sprovocirati za peko palačink. Namreč, to se dogaja zelo počasi in preden napečeš za tako vojsko, imaš že kraval v kajuti.... Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti