Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami
meni je dobra iz eurospina. jo jem tudi samo. mljac!
si malo zgrešil temo..
dari, meni se ne zdi brezveze. Olje, v katerem je tuna, je rafinirano (ne, hvala), četudi je olivno (razen par redkih izjem ima tuno v konzervi v ekstra deviškem olju, vendar je cena kar konkretna - proti tuni v slanici). Rafiniranega olja jaz ne jem, zato kupujem tuno v slanici, ki ji dodam domače deviško olivno olje, ker 1. mi izboljša okus tune, 2. skrbim za to, da pojem dovolj zdravih maščob, izmed katerih je v sopredju prav olivno olje.
lp,s| hedonist je napisal/a: |
| No ja, najboljša je pač sveža tune in ne tista v konzervi. Ni dileme. lp hedonist |
Tu sem pa vsekakor s tabo, hedonist.
Ampak mogoče v večjih mestih dajo zraven tuninega trupla še zraven glavo, da ji lahko pogledaš v oči in med škrge.
V naših primestnih, pa čeprav obmorskih ribarnicah pa boš doživel to, da od enega in istega tunjega šimbasa režejo zrezke od torka do nedelje.
Imam zelo rada svežo tuno, ampak ne, hvala, jo jem kar tisto pod oljem.
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami

Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro