član od 20069217 sporočil
Ubogi Vice je umrl po daljši muki vsled možganske okvare, ker mu je spodrsnilo na stopnicah Sabora. Politične preference V.V. ja so mi bile blizu in zlasti je bilo zabavno v osemdesetih, ko sem v ENA-jevski knjižnici kopirala njegove strokovne članke in prebirala doktorat, ki ga takratna juga ni zmogla nostrificirati - tekste smo potem kseroksirali za kolege z zagrebškega faksa. Teksti so bili metodološko izvrstni. V.V. je bil levičarski intelektualec z veseljem do glasbe.
Glede Krunoslava Slabinca... pred leti sem bila po službeni dolžnosti veliko v Slavoniji in tam se mi je zdelo identificiranje s HDZ bolj razumljivo (recimo iz zagrebške perspektive je HDZ en tak ajojgnjus) in Krunoslavu je verjetno imponiralo, da je na strani zmagovalcev na volitvah, ker je bilo to še najbolj podobno tistim časom, ko je bil zvezda na 22 milijonskem tržišču...in je šel s svojo preprosto pametjo, neveščo politike, v stranko in potem mu to še ni bilo dovolj....je še pijan vozil in naredil prometno nesrečo.
Drugače pa, Gigi 84, ti se kar vključi v debato. Tule nekako zbiramo tisto, čemur bi lahko rekli "the soundtrack of our lives". Če je Željko prišel na tvoj soundtrack, je to čisto okej. A maš Tošeta tudi gor? Pa Gibota in Nino Badrić...?
No, kogarkoli že imaš, upam, da zajemaš po širokem prostoru, ker tale naša krogla na kateri živimo, je kar velika in raznolika.
Je veliko veselje pobirati po raznih koncih in ga ni večjega uboštva, kot je duhovno uboštvo tistega, ki misli, da je krtina na njegovem zakotnem in zaplankanem dvorišču, najvišja gora na svetu..
Vendelina jr.