Pozdravljeni!
Brat je iz Indonezije prinesel črni riž. Morda kdo ve, kako ga pripraviti, da bo podoben tistemu, ki se ga je tam? Hvala za nasvete.
roznik
Pozdravljeni!
Brat je iz Indonezije prinesel črni riž. Morda kdo ve, kako ga pripraviti, da bo podoben tistemu, ki se ga je tam? Hvala za nasvete.
roznik
Lahko narediš črno rižoto od sipe, črnila ne rabiš!![]()
Črni riž pri nas stane cca 30 evrov/kg, tako da se lepo zahvali bratu, mi iz prijaznosti pošlji 200g, nato pa beri naprej:
Nasi goreng je 'ocvrt' riž oz. jed, katere ena od sestavin je pražen riž; večino tistega, kar sem ga jedla, je bil pripravljen iz predelanega riža (torej rjavega ali belega), ne divjega. Črni riž moraš namakati vsaj 24 ur, nato pa kuhati najmanj 2 uri, pa še ne bo mehak. Toliko v opozorilo.
Če gre verjeti Wikipedii, so glavne sestavine osnovnega nasi gorenga predkuhan (in ohlajen) riž, sojina omaka, česen, šalotka te spomladanska čebulica. V indonezijskih restavracijah jed pogosto kombinirajo z rakci, jajci ter zelenjavo. Pogosto se jed začini še s koriandrom, čilijem in kumino.
Striček Google ima na voljo mnogo mnogo receptov... Večina pa poudarja, da mora biti riž predkuhan prejšnji dan ali vsaj hlajen 4 ure v hladilniku.
mamamia, hvala za popravek... moj kiks
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pohorska omleta

Pica zvitki