Pozdravljeni!
Brat je iz Indonezije prinesel črni
roznik
Pozdravljeni!
Brat je iz Indonezije prinesel črni
roznik
Lahko narediš črno rižoto od sipe, črnila ne rabiš!![]()
Črni riž pri nas stane cca 30 evrov/kg, tako da se lepo zahvali bratu, mi iz prijaznosti pošlji 200g, nato pa beri naprej:
Nasi goreng je 'ocvrt' riž oz. jed, katere ena od sestavin je pražen riž; večino tistega, kar sem ga jedla, je bil pripravljen iz predelanega riža (torej rjavega ali belega), ne divjega. Črni riž moraš namakati vsaj 24 ur, nato pa kuhati najmanj 2 uri, pa še ne bo mehak. Toliko v opozorilo.
Če gre verjeti Wikipedii, so glavne sestavine osnovnega nasi gorenga predkuhan (in ohlajen) riž, sojina omaka, česen, šalotka te spomladanska čebulica. V indonezijskih restavracijah jed pogosto kombinirajo z rakci, jajci ter zelenjavo. Pogosto se jed začini še s koriandrom, čilijem in kumino.
Striček Google ima na voljo mnogo mnogo receptov... Večina pa poudarja, da mora biti riž predkuhan prejšnji dan ali vsaj hlajen 4 ure v hladilniku.
mamamia, hvala za popravek... moj kiks
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveja juha z valjanimi rezanci

Peresniki z omako puttanesca