Meni se je vedno zdel en tak zanimiv fenomen, kako se nekateri moški - po vseh objektivnih kriterijih sicer pravi testosteronski muškarci - spremenijo v jecljajoče in kimajoče fantiče, ko jih na primer žena pokliče po telefonu. Telefon zazvoni, on zavije z očmi, se oglasi, nato pa "ja, ja, bom pogledal, ja, ja, bom jaz zrihtal, ja, ja". Potem izgine iz službe za 5, 10 minut in se vrne s paketom listnatega testa, štruco kruha in bognedaj še kakšnim paketom vložkov. In to dedec, pred katerim smo pol ure nazaj vsi trepetali, ko je grmel na nas zaradi ne ravno posrečenega projekta. Ne samo to, da bo skočil v trgovino, naredil bo čisto vse kar bo treba, pa čeprav na račun svojega moškega dostojanstva. Hm.
In potem sem se resnično in iskreno pri sebi vprašala, ali je z mano kaj narobe. Ker druge ženske očitno znajo takele dedce porihtat po svoji želji, da jim samo prikimavajo, medtem ko je najina zveza približek enakopravne večne vojne in miru med moškim in ženskim polom, ki sicer prinaša vzpone in padce, prikimavanja in zanikanja svojih želja pa zagotovo ne.
Ampak danes sem vesela, da je z mano očitno nekaj narobe. Ker namreč ob kakšnih bolj sproščenih priložnostih natanko takšni moški začnejo svoje obsežne pustolovske pohode. To kar ne moreš verjeti. Kako je sposoben dopoldne v službi tekati po raznoraznih opravkih in igrati copato, zvečer na zabavi pa se našopiri ko purman in poudarja svojo moškost. ?!?! Moj point je ta, da po dozdajšnjem opazovanju in izkušnjah ravno tipi privezani na ketno ob prvi priložnosti zbezljajo. In to dobesedno. Malo spije, pa se mu utrga. Kako da je grozno, pa žena, pa otroci, pa odgovornost, pa blabla. Jah, prezgodaj/prepozno/slep/gluh/pijan se je poročil. In zdaj je kar je. No, on bi sicer že zdavnaj vse skupaj končal, ampak ker so v zvezi otroci...
Verjetno nas je večina od kakšnega na ketni že kdaj poslušala kaj takšnega.
Še vedno pa mi ni jasno, kako nekaterim ženskam to uspeva.
Košuta
Sporočilo je spremenil(a) Košuta dne 22. 2009 09:49