Zoisova štipendija

eva1989 je napisal/a:
Drži pa, da marsikdo te teste za šalo jemlje.. verjetno tak že ni primeren za zoisovo štipendijo... (zdrava pamet ti pove, da verjetno ne bi organizirali vseslovenskega testa, če bi rezultati romali v smeti? Če kdo ni vedel za kaj se gre, bi pa vprašal. Samoiniciativnost je tudi ena izmed zaželjenih vrlin zoisovih štipendistov.. ) eva1989

Podčrtan stavek kaže, da si še mlada in posledično naivna. Smeti ali predali - isto ti je to.

Drugače pa, JE ZELO POMEMBNO, kako v šoli teste predstavijo. Če ne povedo, za kaj gre, se seveda testov ne jemlje enako resno kot, če se to ve. Veš kaj, ko te v 7. razredu nekja testirajo, pače veš, da bo to pomembno v 9. za štipen dijo. Ne mi nakladat, no. Jaz osebno se s sistemom globoko NE strinjam.

rimljanka: bistvo tega stavka ni bilo v tem, kje ti testi pristanejo na koncu, ampak v tem da se ti rezultati obdelajo. Ja ne vem no.. v sedmem razredu si star 13 let, ne 6. Kot prvo, ta test ni "nenapovedan", ne piše se ga kr en dan med časom malice. Verjetno ima vsak otrok koga s katerim se v šoli razume, in če ne bi razumel zakaj se gre, ko so test napovedali, bi lahko koga vprašal. Ali ne bi bil v nasprotnem primeru brezbrižen? Kot drugo pa a mislite da se napetost ni čutila v zraku, ko je prišel zunanji delavec, razdelil kunštne pole (drugačne kot so navadni šolski testi), strogo povedal da prepisovanje ni dovoljeno itd..?? Dvomim da je tisti ki iz vsega tega ni vsaj posumil da očitno gre za nekaj pomembnega primeren kandidat za zoisovo štipendijo, ker očitno nima sposobnosti logičnega sklepanja. Nisem prepričana, da je še vedno tako, a ko sem hodila jaz v sedmi razred je bilo. Če je pa zadnja leta drugače (če testa ne napovejo, če je tako da test učenci kar med razredno uro pišejo ali kaj takega), pa se strinjam da je možno da učenec ni dojel pomembnosti testa. Lep dan želim eva1989
Aja še razlog da sem to temo prebrala :) Imam eno vprašanje. Upam da mi bo kdo znal odgovoriti. Sem študentka in štipendistka po starem. Zanima me, ali je potrebno opraviti vse obveznosti v letniku ali le pogojne da obdržiš štipendijo? eva1989

rimljanka je napisal/a:

Drugače pa, JE ZELO POMEMBNO, kako v šoli teste predstavijo.

Mi smo tudi pisali te teste v 7. razredu. Predstavili so jih pa približno tako: učenci, naslednja ura odpade, ker morate v razred ta in ta izpolnit neke teste. jasno tega nismo vzeli resno, smo se bolj veselili dejstva, da odpade ura. Rezultatov nikdar nismo izvedeli.

Eva, ne vem, kaj misliš s tem, da si štipendistka po starem.. moraš doseči povprečje 8,5? Potem si "po novem". Jaz sem "po novem" in kot vem, moraš izpolniti pogoje za vpis v naslednji letnik ter imeti povprečje nad 8,5. perpetua
Aja še razlog da sem to temo prebrala :) Imam eno vprašanje. Upam da mi bo kdo znal odgovoriti. Sem študentka in štipendistka po starem. Zanima me, ali je potrebno opraviti vse obveznosti v letniku ali le pogojne da obdržiš štipendijo? eva1989
po starem pomeni, da sem bla vpisana v 1.letnik fakultete pred novim zakonom, zame velja da moram meti povprečje več kot 7,0. Sočustvujem s tabo, ki moraš meti 8,5... Od kod veš da so dovolj pogoji? Ne bi se rada zanašala na "baba čula baba rekla", pol pa bom brez štipendije. :) eva1989
Eva, kot je že perpetua napisala, moraš izpolniti vse pogoje za vpis v naslednji letnik, ostali izpiti lahko počakajo, če pa katerega še narediš, se pa šteje zraven v povprečje. Bistveno je, da imaš ti potrdilo, da boš naslednje leto vpisana v višji letnik. Drugače pa je za nas, ki smo štipendisti po starem, pogoj povprečje nad 7,0. Kalpana
hvala :) eva1989
A kdo slučajno ve, kdaj je naslednja štipendija? Glede na to da se jo dobiva za en mesec nazaj, bo prišla 10. oktobra?? DarthBarbie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti