Zoisova štipendija

Ravno tu ti lepo piše, da je lahko uspeh edini kriterij, saj je med vsemi alinejami ALI. Res pa je, da 4,5 ponavadi ni dovolj (lani je hči dobila Zoisovo štipendijo in vem, da je bilo za 1.letnik potrebno imeti mislim da 4,85). Potem je pa potrebno imeti (torej 2.,3. in 4.letnik) povprečje 4,1. Imata pa Zoisovo štipendijo sin in hči. lp

MARTAQ:

• ima v zaključnem razredu osnovne šole povprečno oceno najmanj 4,5 ali več TER je bil v skladu s Konceptom: odkrivanje in delo z nadarjenimi učenci v devetletni osnovni šoli identificiran kot nadarjen učenec, ali
  • ima v srednji šoli povprečno oceno najmanj 4,1 ali več TER  je bil v skladu s Konceptom vzgojno-izobraževalnega dela z nadarjenimi dijaki v srednjem izobraževanju identificiran kot nadarjen dijak, ali
  • Ključna beseda je TER . Torej ni res, da je uspeh EDINI kriterij.

Tisti, ki so že prejmniki od prej, so pa tako ali tako prodobili štipendijo po drugačnih kriterijih kot veljajo zdaj.

rimljanka - zasebno mnenje

Rimljanka, verjemi mi, da je. OSNOVNA ŠOLA: NAJMANJ 4,5 ali več... (in načeloma so v osnovni šoli vsi "odličnjaki" identificirani kot nadarjeni), tako da o tem, kot o obveznem elementu nismo govorili; VENDAR pridejo med dobitnike samo od 5 navzdol "dokler je denar"...kot je Marta zapisala predlani 4,85 (beri: v osnovnošolskem spričevalu je dovoljena samo ena štirica in si dobitnik Zoisove štipendije, če si bil identificiran kot nadarjen učenec). SREDNJA ŠOLA - da obdržiš moraš imeti edini kriterij povprečje vseh ocen: 4,11. Ker pa je bil že v osnovno šoli identificiran za nadarjenega in ker v srednjih šolah še niso pričeli s ponovnim testiranjem, obvelja osnovnošolska identifikacija, tako da tudi tukaj s tem ni nobenega problema. Rimljanka; dobivamo štipendijo po tem kriteriju, tako da verjemi, da ne samo, da pravila preberemo, ampak jih podoživljamo in vemo, kako in kaj. Tudi moje mnenje je - zasebno. Desanka

Vsa mnenja tukaj so zasebna, razen mnenj urednika in moderatorjev - rimljanka je eden od moderatorjev, torej ima dve mnenji - kot moderator in zasebno  - mnenje moderatorja ponazarja rumeni mak, zasebno mnenje pa rdeč nagelj (se opravičujem za ta uvod, ampak mislim, da nekateri še niso zgruntali sistema).

Niso vsi odličnjaki avtomatično označeni za nadarjene - če ne opravi zadovoljivo testov, potem pač ni nadarjen, pa čeprav je odličnjak. In posledično ne more kandidirat za Zoisovo štipendijo, pa čeprav ima povprečje ocen 5,0000. Torej, iz tega sledi, da uspeh, vsaj prvič, res NI EDINI kriterij.

lp

cervus

Desanka je napisal/a:
    OSNOVNA ŠOLA: (in načeloma so v osnovni šoli vsi "odličnjaki" identificirani kot nadarjeni), tako da o tem, kot o obveznem elementu nismo govorili; VENDAR pridejo med dobitnike samo od 5 navzdol "dokler je denar"...kot je Marta zapisala predlani 4,85 (beri: v osnovnošolskem spričevalu je dovoljena samo ena štirica in si dobitnik Zoisove štipendije, če si bil identificiran kot nadarjen učenec). Desanka

Sama sebe negiraš. Je pa res, kar si napisala, "odličnjaki" zadnjih let so mnogi res to, nekateri pa so res "odličnjaki. No, saj zdaj po novem pa tega problema z odličnjaki ne bo več ker uspeha ni več.

Ne bom se prepirala, ker vem, da imam prav. In poznam sistem, odkar je, bi rekla. In vsa njegova spreminjanja sem "dala skozi". Pa ne na vzorcu enega ali dveh otrok, verjemi, ampak mnogo, mnogo več. In zato vem, da niso vsi odličnjaki po zadnjem sistemu spoznani v OŠ za nadarjene. Ko enkrat IMAŠ štipendijo, pa veljajo samo ocene. Tako pač je.

rimljanka - zasebno mnenje
    Ni več uspeha? Tega pa res nisem vedela. Kaj so si pa zdaj spet izmislili? RadaJem

Rada Jem, je pač stresno, nooooo, je menda že bolje tako. Pa to ni moje mnenje, da ne bo pomote.

Ja, ker življenje po končanem izobraževanju je pa ena sama sprostitev in harmonija :) RadaJem
    Na naših treh šolah je pač tako...v 9. razredu so vsi, ki so bili konstantno odličnjaki (skozi celotno osnovno šolo - pa pojmujmo to kot "odličnjaki" ali učenci s povprečno oceno ve kot 4,51) dobili potrdilo "identificiran za nadarjenega". Če ni bil za to identificiran že na predmetni stopnji, pa smo to "popravili" kasneje... Kako to vi počnete, pa ne vem. Jaz vem, kako pri nas. Sicer pa svojih trditev ne utemeljujem tukaj z ... na ministrstvu za...zavod za... itd.... ker tukaj "nastopam" izključno kot Desanka. Zasebna oseba. Z zasebnim mnenjem. Ne bom se prepirala, ker vem, da imam prav. Pa se mi zdi, da je "prepiranje" domena tistih, ki se še iščejo. Ostali stvari argumentirajo in pustijo, da argumenti opravijo svoje. Desanka

desanka, torej si ti ena tistih, ki "se še iščeš". Namreč, zame to ni nikakršen argument:"...na naših treh šolah je pač tako.....", ker takole, malo na hojladrijo, na šolah pač ne more biti. Se ravna po zakonih, pa če ti je to všeč ali ne. In ima prste vmes ministrstvo in zavod.

In če ti veš, da imaš prav, potem je pa tako ali tako vse ok .

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
    malo za hecsijasaja
    MOJ vrtrimljanka
    Kaj danes za zajtrkjohana
    Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti