Zoisova štipendija

Zoisova štipendija "...dodatek za učni oziroma študijski uspeh v višini 20,22 eurov za dijake s povprečno oceno od 4,10 do 4,49 oziroma za študente s povprečno oceno od 8,50 do 8,99, ali 37,27 eurov za dijake s povprečno oceno 4,50 ali več ..." Me prav zanima zakaj je tole napisano - moja hči je imela povprečje 4,64 pa je bila zavrnjena, ker bi morala imeti povprečje 4,75 - se pravi je ostala zaradi 0,11 brez štipendije! Še manj pa mi je jasno, da je nekdo lahko vsa leta odličen in ne dobi štipendije, medtem, ko jo nekateri enkrat dobijo, potem pa se leta lahko šlepajo na trojke in vseeno vlečejo štipendijo. lp, vanjatajnsek
jah treba se je sprijazniti z sistemom. Moj sin je predlani imel povprečje prek 4.9, vendar je ni dobil, ker mu je zmanjkalo manj kot 1 % do 4.91. bil je pa vsa leta do zdaj odličen. no letos oz lani je imel povprečje 5, na koncu se je izkazalo da bi 4.75 dovolj. masters
No ja... S trojkami štipendije ne moreš obdržati, to je bilo samo včasih. Meni se pa zdi, da so kriteriji postali zeloo nizki. Včasih si moral imeti povprečje+IQ test+priznanja, da si lahko dobil štipendijo, zdaj pa je dovolj 4.75. V vsakem primeru pa vsem, ki ste jo dobili čestitam in želim uspešno zapravljanje... nina _
Zanima me, če ste že vsi dobili odgovor-tudi negativen, ker jaz še nisem dobila nič. tatjana66
že zdavnaj! To pa mora biti pomota, ker tudi nakazila že prihajajo.

masters je napisal/a:
jah treba se je sprijazniti z sistemom. Moj sin je predlani imel povprečje prek 4.9, vendar je ni dobil, ker mu je zmanjkalo manj kot 1 % do 4.91. bil je pa vsa leta do zdaj odličen. no letos oz lani je imel povprečje 5, na koncu se je izkazalo da bi 4.75 dovolj.masters

Nam so pojasnili, da samo učni uspeh ni dovolj, tudi če je le ta  5,  ampak je potrebno imeti tudi kakšna priznanja iz raznih tekmovanj. V kolikor bi bilo manj povpraševanj za to štipendijo , oziroma več sredstev potem se ta kriterij spremeni.

Jaz sem upala, da bomo lahko kandidirali v letu 2010, pa je kot kaže hči naletela na težave, ki upam, da nam jih bo uspelo prebroditi.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/
Mizarka napačno interpretiraš. Učni uspeh je čisto dovolj. Na kratko: če si "stari štipendist" moraš imeti povprečje 4,10 in dobiš, če pa na novo, pa ali najmanj 4,10 (govorim za srednjo šolo) ALI da padeš med zlate dobitnike priznanj in ostalih državnih tekmovanj. Se pravi - ali - ali (ni pa greh, če ima povprečje nad 4,10 in je še "ponosni lastnik" zlatih priznanj z različnih tekmovanj ala cankarjevo, vegovo itd...itd...). ps: Kot kaže...se tudi moj sin zadnje leto "kiti" s Zoisem, kajti puberteta dela svoje: Samo njegov prav je edini prav. Mizarka, ne razmišljaj "nam jih bo uspelo prebroditi"; otrok mora sam priti do tega, da je to res plačilo za njegov trud... (vsaj moje dete ima zelo rad denar, vendar...zaenkrat dvomim, da bo zmogel ugotoviti, da ima (skoraj) zmeraj profesor prav). Desanka
dovolj je samo učni uspeh kot je dovolj tudi če ima dovolj točk iz tekmovanj. Moja je letos dobila štipendijo tako gllede na število točk, kot glede na povprečje ocen. se pravi po obeh kriterijih. (samo štipendijo pa samo eno dobiva klavdija
Moja pa ima družinsko štipendijo, kar pomeni skoraj neomejeno vsoto, no skoraj, pa je imela v prvem in drugem letniku povprečje več kot 4,2. Za državno izpademo za 50 eur na družinskega člana, za zoisovo pa noče niti not dat. Pravi, da je tako čisto v redu, jaz ji kar verjamem, saj bi bila tudi jaz zadovoljna na njenem mestu. Sama sem dokončala študij z takrat občinsko, ki sploh ni bila tako nizka, bila je celo višja kot moja pripravniška potem. Malčica

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/trg_dela_

http://www.mladika.si/stipendije.htm

Tukaj ni videti, da bi, razen za študente in zzlate maturante, bil uspeh edini in zadosten kriterij za PRIDOBITEV štipendije od leta 2008/2009 naprej.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti