Jaz sem zadnjič kupila tisti famozni valjar v Hoferju, sem zelo zadovoljna z njim, čeprav imam še enega, lesenega, križanca med navadnim valjarjem in oklagijo - tak hecen komad.
lp
cervusJaz sem zadnjič kupila tisti famozni valjar v Hoferju, sem zelo zadovoljna z njim, čeprav imam še enega, lesenega, križanca med navadnim valjarjem in oklagijo - tak hecen komad.
lp
cervusregina, mojemu valjarju se na obeh straneh vidi kovinska palica - ročaj na obeh straneh "štrli ven", se mi zdi, da tako mora biti. Ker se ročaji ne vrtijo, lepo jih držiš v roki, vrti se le valj.
lp
cervusPetruša, moja oklagija je premera 3 cm, dolžine 55 cm. Bila je daljša, pa sem je jaz skrajšal. Kupil sem je v naši vasi pri tistih, ki prodajajo " suho robo ", če pri komu naročiš, ti bodo že naredili, vrsta lesa ( po moje ) ni važna ( moja je bukova ), moja je morda, za klasično oklagijo predebela, v Bosni so nekje premera 1,5 cm in mal daljše. Evo še nekaj slikic ( iz knjigeTess Mallos-a The Complete Middle East Cookbook )

in:

moja oklagija izgleda pa tako:

Drugač, če si vajena klasičnega valjarja, boš težko delala s oklagijo.
ežoj
.............pa oklagija se da fajn uporabit za utišanje kakšne babnice, valjar je za te namene mal neroden.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Browniji s temnim pivom

Caprese solata s popečenimi svaljki