15. feb 2009 12:21
Verjetno se bo najbolje obnesel v dneh po operaciji čokolino in podobne "kašice" (+ je, da jh imajo otroci tudi zelo radi in z lahkoto preživijo ob njih kak dan), pire krompir (lahko z dodatkom korenčka, cvetače, brokolija, kolerabe,...), drobne testenine (kake zvezdice in podobno, kar je običajno zakuha v juho ali pa kar navadni rezanci), napol spasirane zelenjavne juhe, mlečni riž, gres in podobno.
Ne želim izpasti nesramna, ampak verjemi, da običajno starši bolj trpimo in imamo popolnoma nepotrebne skrbi v takih primerih. Imam nekaj izkušenj; kot rečeno, sta oba imela operacijo mandeljnov, sin operacijo slepiča, odstranitev štirih nohtov na nogi naenkrat, operacijo kostnega tumorja na roki - vsakič sem jaz trpela in se sekirala, izkazalo pa se je, da največ po nepotrebnem. Ne želim reči, da je vse to malenkost, ampak otroci to drugače prenašajo in običajno bolje kot mi, odrasli. Ne skrbi, bo že pokazal željo po tem, kar mu paše in kar mu ne povzroča težav. Ti ga le pocrkljaj in bodi ob njem. To bo najbolj potreboval - bolj kot hrano. In če dan ali dva preživi le ob čokolinu, pa kaj? Vse bo nadoknadil, verjemi.
Mami, ti pa nasmeh na obraz in skrij ranljivost in solze, ko ga pelješ v bolnišnico.
Issi