član od 20023690 sporočil
Ojoj, jaz sem danes 1. dan od decembra na delovnem mestu. Tko da, hvala Vendy, da si me obvestila, sama nimam pojma, kaj dogaja okrog mene.
V glavnem. Jaz sama se bom kmalu poslovila od težkega zimskega mejk apa in bom prešla na svetlejše, nežnejše tone. (maskara ostane v enaki količini v celem letu). Spremljam pa, da se veliko senčil prodaja v nekih zelenih/petrol/turkiznih odtenkih. Prav tako oranž sveže barve in vijoličaste. Pazljivo pri teh, ker so barve močne sploh pa ženskam v zrelih letih težko pristaja. Ne rečem, da ne. Je pa malo verjetno. Prej po tem posegajo kake dvajsetletnice.
Jaz sem počasi naveličana svetlih odtenkov šmink, ene in iste sem porabila kar 6 ali 7 zaporedoma, zdaj se mi zdi smešna, ko jo dam gor. Tko da zagovarjam močnejše in temnejše, čeprav je to moj osebni vidik. Ravno danes nosim Burgundy wine odtenek. Pazljivo pri temnih šminkah, potrebujejo več nege in kontrole kjerkoli boste. Saj veste, ženske, ki se jim drži ob robu ustnic samo že lip liner barva niso sexy, totaly not! Počasi pa bo potrebno preiti na kaj manj udarnega, že zaradi svetlobe.
Vsekakor priporočam, da se šminka prilagodi ostalemu mejk apu!
Mnogo ljubše so mi tonirane kreme od pudrov. Zakaj? Manj so opazne, kožo lepo vlažijo skoz cel dan, ne grejo v gube ipd. Vedno izberem kaj dražjega kot ne, ker se za kožo splača odšteti malo več denarja. Pa se lepo obnašajo na obrazu, ne sušijo, ne vežejo, ne delajo izpuščajev. Sploh pa pomlad in poletje nista za težke pudre, ker se preveč vidijo...
Modre učke lahko senčimo z vsemi modrimi senčili, vendar previdno. (da ne boste zgledale kot iz 80 let...). S sivimi senčili, bež, natural, pa tja do bronz včasih celo mareličinih svetlečih
odtenkov. Vedno mi je bilo všeč, če so lepe modre oči poudarjene z temno rjavim senčilom, kot drama učinek.
Zelene učke, kot jih imam jaz, prenesejo vse olivno zelene, temno zelene, črne, sive odtenke. Tudi vijoličaste in podobne variante grejo v kaki kombinaciji zdraven. Poleti pa zlate, zlate odtenke, svetleče bež, pa do mareličnih...
Rjave oči pa se senči z vsemi toplimi, rjavimi, oranžnimi odtenki. Tudi vijoličastimi. Te oči so najlepše, da dramatičen temen mejk ap, ala Penelope Cruz. Ne, ni samo maskara z reklame UAU, ona ima lepe, temne učke.
Decembra sem našla od ArtDeco podlago za veke. To je podlaga, ki se jo nanese na veke, da senčilo ne zleze v gubo, da se ne masti ipd. Stane okrog 7 evrov, pa, presenetljivo, deluje. (prej sem uporabljala nekega mnogo dražjega). Tko da tiste, ki ne marate senčil, ker se packajo ipd., to bo kar v redu rešitev.
Zaenkrat tole...
p.s. Vendy, sem se na bolniši/negi doma naučila kar na YouTube kvačkat, sem tooook važna...
lidka [sonce]
Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 04. feb 2009 14:47:37