Ju-hu, sneži!

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

27. jan 2009 17:20

žabica21 je napisal/a:
pri nas na senovem ni nič...:(samo dež pada ....:(((((((((( HOČEM SNEG!!!!!!!!žabica21

Pridi v KK, je tega gravža, kolkr češ 

Ognjič

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

27. jan 2009 17:21

kelly je napisal/a:
Ja, masak, sorči, mislila sem, da so samo odrasli na tem forumu, zato tako vprašanje z moje strani. kelly

Hja, eni pač ostanejo/ostanemo otroci tudi v kaj več kot ...najst letih..... Vsaj malo in vsaj občasno.

Mislim, da je osnovni problem v nas. Da ne vemo več, kaj je narava, kaj je naravno. Naravno je, da v našem okolju pozimi sneži, poleti je suša in so nevihte in je vroče, spomladi listje zeleni, jeseni odpada....da je podnevi dan in ponoči noč, da....je paradižnik zrel pozno poleti, češnje pa junija, da ....

Ustvarjamo si neko umetno okolje in pričakujemo, da bo vse po naših željah.

Se pa popolnoma strinjam, da ni isto, če imaš 10 minut peš ali 80 km daleč v službo. Ampak, takih dni je komaj kaj in se pač potrpi. Strpnost z VELIKIMI črkami je pač potrebna.

 

rimljanka - zasebno mnenje

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

27. jan 2009 17:25

Kelly,tudi jaz v takih razmerah pomislim na brezdomce, ker sem prepričana da niso vsi krivi, da so pristali tako nizko. Sem sredi decembra videla v Ljubljani ležati enega od takih brezdomcev pred parkirno hišo pri kliničnem centru in bil je bos. Res kruto, da se kaj takega dogaja pri nas, včasih smo to gledali samo po televiziji.Še bolj kruto pa je to, da danes tudi tisti, ki niso brezdomci ampak so samo ostali brez službe in nimajo za ogrevanje. Žalostno ampak življenje je včasih tudi kruto. Drugače pa pri nas na gorenjskem dežuje. angie

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

27. jan 2009 17:28

Meni je pa najbolj všeč, da komunalce sneg vsako leto znova preseneti. Odkar znam brati, se vsako leto znova razveselim tega naslova v časopisih. Najbrž že leta in leta tako zelo resno jemljejo poročila o globalnem segrevanju, da jih vsaka normalna zima popolnoma šokira.

nola

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

27. jan 2009 17:34

Čao, kljub temu, da se nam bredomci in ljudje, ki sicer imajo 4 stene, nimajo pa toliko sredstev, da si dom ogrejejeo, v teh mrzlih in sneženih dneh smilijo. Ampak na veliko srečo nas, ki smo na toplem in imamo ustrezno obutev, celo vozilo, da se kam pripeljemo, se nekateri snega veselimo in tej temi je bil forum odprt, žal. Jaz sem doma iz hribov, snega imamo kar nekaj več kot v dolinah, že celo zimo kidamo. Pa nikoli ne vem, če bom prišla domov, ali bom pešačila, kje bom pustila avto, kako bo zjutraj, tudi peš gremo če treba. Ampak nam je všeč, to pač spada k zimskemu času in mesecu. In res ne razumem, kaj se pritožujete, ker to pač ni naša volja, takšna je narava in zaenkrat se v tem primeru obnaša po pričakovanjih. Je pa zoprno, ko sneg zapade konec marca, aprila in nas vrže iz tira, ko smo že vsi navajeni toplejših dni, vse že brsti ..... Tako pač je, tu ni kja razoravljat. Enim paše bolj hladno in mraz, drugim 35 stopinj poleti. To slednje pa meni ni všeč, ampak tako pač je, ni druge. Zato nasmeh na usta in poglejte skozi okno in se veselite čarobnega plesa snežink. Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

27. jan 2009 17:40

Dobro je, da se veselimo ob stvareh, ki nas osrečujejo. Saj bi bili vsi globoko depresivni, če bi ob vsaki stvari ali dogodku pomislili na tiste, ki jim to ni všeč ali ob tem trpijo. Potem bi v vsem našli nekaj. lp Saša

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

27. jan 2009 17:45

Res je tako, Saša... Tudi meni je lepo opazovati bele snežinke in se spominjati dni, ko smo bili v mrzlih zimskih dneh še romantični... Oh, kako lepo je bilo. Moraš bit skromen pa je vse takoj lepše. angie

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

27. jan 2009 17:48

kelly, ne bomo spremenili stvari pa naj se nam nekateri reveži še tako smilijo. S tem, da mislimo na njih jim žal nič ne pomagamo. angie

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

27. jan 2009 17:50

Čao, vsekakor sočustvujem z reveži brez strehe nad glavo, ampak tu govorimo o veselju do snega. Za drugo temo lahko odpremo debato na novo, če bomo s tem kaj rešili. Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

27. jan 2009 18:03

Ja, pa smo res asocialni in sebični ane, vsi, ki se snega veselimo. Kaj pa  vi predlagate, spoštovana kelly?

Morda minuto molka ali celo kakšen dan žalovanja za vsak centimeter zapadlega snega?

Če že ne materialna, bo to nedvomno velika moralna podpora za vse, ki so na cesti ali v snegu dan in noč.

Mislim pa, da bi bilo edino produktivno uvesti globe za vse, ki se jih zasači pri veseljačenju v dnevih s snežnimi padavinami, potem pa zbrana sredstva uporabiti za pomoč vsem trpečim od mraza, gologlavim, pernatim in kosmatim.

Pravzaprav bi morali oglobiti veselje in vedrino nasploh, predvsem, kadar je povezana z vremenskimi okoliščinami. Koliko sredstev bi nabrali samo poleti na obalah od sebičnežev, ki se radostijo pod soncem in nič ne mislijo na trpeče v puščavah, da ne omenjam znatnih sredstev ki bi jih zbrali od brezdušnih občudovalcev pomladnega cvetja, ki si zahrbtno zatiskajo oči pred trpljenjem alergikov na cvetni prah. Razmisliti bi veljalo tudi, kako čim bolj racionalno sankcionirati konje ali morda tudi njihove lastnike, saj je znano, da prvi grozno radi dirjajo v vetru brez vsakega sočutja do žrtev hurikanov in orkanov.

Ja, spoštovana kelly, hvalabogu, da se od časa do časa oglasi kakšen glas razuma in nam pokaže poanto.

A  bomo danes od osmih do devetih prižigali svečke na oknih v znak nestrinjanja z naravo ali  bo morda bolj na mestu streljanje v luno?

Mogoče bi po občinah, kjer sneži veljalo organizirati skupine vigilantov, ki bi odkrivale in registrirale snežne veseljake, kar bo nedvoimno olajšalo sankcioniranje? 

 

  

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti