Maturantski ples

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

20. sep 2013 20:23

bannanna je napisal/a:

Jaz nekako ne razumem zakaj bi bilo toliko ceneje ce je na soli. Ce boste imeli vecerjo in muziko si ne predstavljam da bi cena lahko bila nizja kot je bila na nasem maturancu, ki ni bil na soli.  

 

Ne vem, od kje si, ampak v Ljubljani potekajo maturantski plesi običajno v okviru velikih plesnih šol, ki za mesec ali dva za skoraj vsak večer najamejo velik prostor na Gospodarskem razstavišču ali v Cankarjevem domu, potem pa "štancajo" za različne šole vsakič isti program, večerjo, muziko, fotografe, snemanje, itd. Za vse to seveda mastno zaračunajo, in nikomur iz šole se ni treba ukvarjat z organizacijo, edino vsak razred pripravi 5-10 min predstavitve.

Si predstavljam da je, če se šola sama loti organizacije, poskrbi za glasbo, dijaki sami pripravijo program, prostora ni treba najet, itd., stvar cenovno dosti bolj ugodna. Pa tudi sigurno ima več duše, ker maturantski plesi in valete v okviru plesnih šol v Ljubljani so totalno skomercializirane in brezosebne..

perpetua

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

20. sep 2013 20:29

bannanna je napisal/a:

Jaz nekako ne razumem zakaj bi bilo toliko ceneje ce je na soli. Ce boste imeli vecerjo in muziko si ne predstavljam da bi cena lahko bila nizja kot je bila na nasem maturancu, ki ni bil na soli.  



 

Vsekakor je dražje že zaradi samega najema prostora. Mislim, da najeti Cankarjev dom ni kar tako, ostalo pa je navedla še Perpetua.

(Tisti hrani bi težko rekli večerja, prej prigrizek in če se nisi res zagrebel, nisi dobil nič. Moram reči, da je bilo vse skupaj precenjeno vsaj za polovico.)

JJ

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. sep 2013 23:34

chappy je napisal/a:

 .Upam le,da se bodo letos straši tudi strinjali in bo ples na šoli.Morda bo to od nas staršev zahtevalo malce več sodelovanje,a nič zato bom rada sodelovala,d ale naši punci omogočimo lep zaključek šolanja.

Upam, da se bodo res. Ne bi bilo prvič, da bi starši zminirali tako idejo šole.

Z maturanci zelo služijo, vsaj v Ljubljani, sem prepričana. Verjeli ali ne, že prvi (!!!) šolski dan so sestanki okoli maturanca.

No, najem prostora ni zastonj (na šoli so stroški minimalni, je pa lahko za nekaj ljudi precej dela), večerja je lahko bolj ali manj razkošna, glasba bolj ali manj (pre)plačana, program pa v tem primeru, ker si prestavljam, da bi se šola vsaj okoli programa lotila stvari v lastni režiji (pa četudi s profi voditeljem) tudi bolj ustrezen in manj "štanc", kar je na običajnih plesih kar pravilo.

Upam, da vam uspe organizirati ples na šoli, dosti bolj prisrčen, mladostniški je lahko, verjemi.

 

rimljanka

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

21. sep 2013 0:51

bannanna je napisal/a:

Jaz nekako ne razumem zakaj bi bilo toliko ceneje ce je na soli. Ce boste imeli vecerjo in muziko si ne predstavljam da bi cena lahko bila nizja kot je bila na nasem maturancu, ki ni bil na soli.  



Ker ne bo zraven še stroška najema drugega prostora. Ne verjamem da Cankarjev dom ali Gospodarsko razstavišče ali kakšen hotel svoje kapacitete dajeta za namen maturantskih plesov organizatorjem zastonj.

 

Recimo - iz šolskega centra v naši okolici (Sežana) so pred pribl. 10 ali15 leti začeli z organizacijami maturantskih plesov v Potrorožu, v nekem hotelu. Torej so starši naredili že za prihod do tja toliko in toliko km, da pa najem prostorov ne bi bil vračunan v celotne stroške, pa ne verjamem.

Kolikor slišim zdaj, se je organizacija tega plesa vrnila pod streho domače šolske telovadnice. 

Mojca

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

21. sep 2013 10:42

Tudi jaz tako upam lani so ga izvedli prvič in bili vsi zadovoljni.Kot sem že napisala najbrž bo treba malce več sodelovanja nas staršev kot tudi dijakov in profesorjev.Slaščice si pa lahko dijakiv okviru praktičnega pouka pripravijo sami in bi bilo verjetneje jim zelo všeč in ponos,da nam pokažeko kaj so se naučili.

 

chappy

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. sep 2013 12:15

Če so otroci skoraj "od foha", potem je smiselno, da sami pripravijo kakšno hrano. Ker so stroški za ta del že vkalkulirani.

Če pa tega ni, potem pa ravno ni ekonomije v tem, da bi "sami kaj pekli, ker bo tako ceneje", ker matematika tke trditve ne podpre.

Imam nekje v spominu, da stroški relativno glamurne veseice v Lj (lokacija CD ali pa Unoionska dvorana) za kakih 600-1000 oseb, v kateri je vključen

- najem dvorane

- ne najbolj poceni bend z ne najbolj poceni vokalistiko

- animator

- fotografi

- hrana - sef service topla ali pa hladna

-  strežba pijače in odnašanje posode

- pijača ,  tem delu je presunljivo velik del za stroške vode....

znašajo med 12.000 in 17.000 EUR.

Upam, da to pomaga pri razmisleku in določanju stroškovnika

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti