Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem
| Marjanpn je napisal/a: |
| Oj, ja SPET GREŠILA....za večerjo sem včeraj pojedla še "kruhov knedl", pa še odličen je bil. |
Oh, važno da je bil odličen.
Še vedno iščem in pacam čim bolj Montijeve muffine, sem na dobri poti... včeraj so mi uspeli krasni, iz pz moke, suhega sadja, oreškov, ovsenih kosmičev, lanenega semena in otrobov - brez maščobe! Samo še glede sladkorja moram nekaj pogruntat, sladkala sem kar z banano in suhimi slivami in so bili odlični. Še mož ni pogruntal, koliko 'žaganja' je v njih.
Imate kakšen predlog glede sladkorja? Vem, da mi vedno ostane rjavi sladkor in fruktoza, a vseeno...
mirelca, basmati je le vrsta riža. Tako kot pri ostalih imaš potem možnost izbire belega (predelanega) ter neprečiščenega (nepredelanega). Žal močno dvomim, da si v Lidlu dobla neprečiščenega ali nebrušenega.
Vseeno ima tudi beli basmati nižji GI od, na primer, okroglozrnatega. Za primerjavo:
lepljivo kuhan beli riž: 90
instant / predkuhan riž: 85
riževi kosmiči: 85
običajni beli riž: 70
kitajski riževi rezanci: 65
dolgozrnati riž: 60
rdeči riž: 55
basmati: 50
rjavi, nepoliran riž: 50
rjavi basmati: 45
divji riž: 35
marjanpn, tole z umetnimi sladili še nimam čisto razjasnjeno. V spominu imam, da jih Monti enači s sladkorjem, ker prav tako vplivajo na krvni sladkor. Vseeno se mi 'sliši' bolj zdravo in naravno, če muffine sladkam s sadjem, pa magari bananami ali datlji (ki sicer po M vsebujejo preveč sladkorja).
Z: testni muffini brez maščobe (še iščem ime zanje) ![]()
M: dve jabolki
K: polnozrnati makaroni z omaki aglio&olio, zelena solata
V: pasulj
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem

Klasična pizza