Mačja dlaka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

11. jan 2009 9:14

Se ti ne zdi, da bi se bilo na kraju dogodka najbolj enostavno pozanimati? Potem bi dobila informacijo iz prve roke. vse, kar izveš tu, je bolj ali manj ugibanje, Iwana.

rimljanka - zasebno mnenje

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

11. jan 2009 9:21

Iwana je napisal/a:
Pred kakimi desetimi leti je v neki vasi, bila prava epidemija mikrosporije. Uboge mačke so ostajale brez dlak, potem pa so jim že začeli odpadati kosi kože. Na koncu so shirani in polni razpadajočih ran poginili. Ogroženi so bili tudi psi in ostale domače živali, krave.

Tole se mi pa zdi hudo pretiravanje! Če je verjeti viru (ki res ni vedno 100%), je bolezen vezana na ODMRLE dele kože.... http://sl.wikipedia.org/wiki/Mikrosporija .

Še nekaj branja, ki je strokovno zanesljivo korektno:

http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=14

http://www.zzv-kr.si/Content.aspx?page_id=74

http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=535

 

rimljanka - zasebno mnenje

Iwana  

član od: 31.3.2008

sporočila: 143

11. jan 2009 18:18

Rimljanka ti meni ne moreš govoriti, da pretiravam Vso to agonijo živali sem doživela na lastne oči Torej je vir 100%. Bilo je v vasi iz katere izhajam. Na naši kmetiji so takrat poginile vse mačke, ko jim je odpadla dlaka, najprej nekje pod vratom in tam je začela tudi najprej odpadati koža in še po glavi itd.. Ker so k nam prihajali veterinarji so rekli, da je ta bolezen mikrosporija, če so lagali, lažem tudi jaz! Bolezen se je pojavila tudi čez nekaj let in takrat so jih veterinarji cepili pravočasno! Glede zaračunavanja IZDAJE ZDRAVIL, pa bom poklicala delovni dan! Oziroma še bolje, ker imam z mačkom dogovorjen termin pri veterinarju ga bom vprašala kar osebno! Vprašala sem, ker se mi je to zgodilo prvič, večkrat sem pa že kupovala! Vprašala sem samo kakšna je praksa pri ostalih veterinarjih, ker se je meni zdelo to čudno Šlo je samo za izmenjavo izkušenj, mnenj! Sicer bi se v vsakem primeru pozanimala pri veterinarju! Tako, da ti draga Rimljanka ni potrebno skrbenti zame! Je povsem odveč Rada pa izmenjam izkušnje z ljudmi, ki imajo prakso na določenih področjih Iwana

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

11. jan 2009 19:26

Svoje mnenje imam pravico imeti. In ga imam. Toliko v vednost, Iwana. Moj odgovor se je nanašal predvsem na dejstvo, da si napisala, da je bilo ogroženo tudi govedo.

Če se oglasiš v forumu, se pač moraš soočiti tudi z mnenji, ki niso nujno enaka tvojim. Pravzaprav pa v svojem zapisu nisem izrazila povsem nobene skrbi zate. Tako, da se ti tega res ni treba bati.

rimljanka - zasebno mnenje

Iwana  

član od: 31.3.2008

sporočila: 143

11. jan 2009 19:48

Saj je tudi bilo. Bom že vedela. Sem namreč odraščala na deželi, na kmetiji vedno povezana z živalmi, z naravo; ne v mestu! Mikrosporija ograža vse domače živali, le da je najpogostejša pri mačkah. Z različnimi mnenji se mi ni nikoli problem soočiti, niti na forumih kaj šele v resničnem življenju! Imam naznansko rada konstruktivno debato! Vedno znam tudi spoštovati mnenja drugih in če sem jaz v svoje 100% prepričana, še to ne pomeni, da bodo tudi drugi kdaj. Nikoli ne vsiljujem. Zelo rada pa povem svoje argtumente, potem pa se naj vsak odloči po svoje. Nisem zamerljiva. Nikogar ne želim prepričevati, vsek naj se odloči po svoje. Da ima vsak svoje mnenje se meni zdi temeljna pravica in prav je da ga imaš! Ćeprav ne vem kakšno je v bistvu dvoje! Ali morda dvomiš, da je bolezen eskalirala v takšno obliko? Ali dvomiš v moj zapis dogodka? Po okužbi z mikrosporijo imunski sistem oslabi in razvijejo se še druge bolezni. Jaz nisem ničesar zamerila, z mnenji se mi ni težko soočiti. Morda sem se ti zdela osorna, a jaz sem le jasno in glasno želele povedati svoje. Iwana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti