Moj vrt
Kdaj se pa lahko z vrta pobere čebula in česen?
Ko je vsaj 2/3 nadzmenega dela, "cime" suhe. Pri nas smo člebulo in šalotko že, se je že posušila v gajbah in sva jo včeraj ob prijetnem klepetu s prijateljico očistili, zdaj se, vsa lepa in svetleča suši naprej na soncu in čaka pridne roke, da jo spletejo v kite. Česna pa nimamo. Aha, še to, pobiraj v suhem.
O hvala, potem jo grem pa kar pobrat. Česen bom pa še pustila, je še nadzemni del na pol zelen.
Jaz ga ne bi, glavice rade začnejo razpadat, če je predolgo v zemlji, poberi ga pred naslednjim dežjem, saj se bo imel čas lepo počasi sušit kje pod kakim napuščem ...... Za desetino ti ga pridem kasneje splesti v kite..................![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
rimljanka
![]()
Sem se že naučila iz tvojih lanskih slikic... ![]()
| jade je napisal/a: |
Kdaj se pa lahko z vrta pobere čebula in česen, in kdaj se lahko nehajo nabirat gobe?
|
Sem dopolnil jadino vprašanje, otroci so je zmotili, da ni vse vprašala, kaj je mislila.
ežojA takele si mislil? ![]()

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Debeli špageti s poletno zelenjavo

Gravče Tavče ali Prebranac