Moj vrt

Nič nenavadnega ni, da so žuželke v 5. nadstropju, saj imajo krila. Če ne one, pa njih mama, ki je pač zalegla jajčeca tam. Ali pa so le-ta prišla že na rastlinah. Si prepričana, da so uši? Na listih? te običajno srkajo sokove rastline iz stebla, na najvišjih delih, kjer je steblo mlado.

Rokavice so povsem dovolj, gre tudi brez, če prav primeš liste.

Avokado zime ne bo preživel, tudi, če bi bil tvoj vrt v Luciji. Je tropska rastlina in se ne more prilagoditi na temperature pod nič (morda že pod 4 ali 5) st.C. Odreži mu vrh, odloči se, kako nizko, da bodo novi vrhovi imeli prosor za rast. Hrati s tem, da bo bižji, se ti bo razvejil.

Kako pa veš, da je avokado zanje strupen? Mački, ki žive zunaj, ne jedo rastlin, ki so zanje strupene. kako je z mačkami, ki so ves čas v stanovanju, ne vem, morda so res izgubile tovrstnen instinkt, ali pa jim je preprosto - dolgčas.

rimljanka - zasebno mnenje
Hvala za nasvet glede kopriv. Vem, da je strupen, ker je na seznamu rastlin, strupenih za mačke. http://www.i-love-cats.com/Health/toxic-pl Če bi ga jedli, ne vem, ampak nimam nobenega namena tvegati. Morda jim je kdaj dolgčas (resno dvomim, glede na to, da imajo 24/7 družbo), zagotovo pa mi jih ne bo povozil avto, zastrupil sosed ali oklal kakšen nekastriran samec ;) RadaJem
pozdravljene, mene pa zanima, ali na melancanah tudi trgate zalistnike-raubare? moji melancani lepo rastejo in se gostijo, pa ne vem, ali je to v redu? kakšno solato razen endivije in radiča trenutno še sejete? lp, baška
Salad bowl nas je tako navdušila, da jo sejem vsake toliko časa po eno vrsto potem jo pa dol režem in se lepo obrašča. Imamo pa najraje več sort solate skupaj -zelenih in rdečo nakodrano ter seveda rukolo in redkvico . branka171
Jaz imam letos prvič solato-gentilina in sem zelo zadovoljna. Drugače mi pa zelo lepe glave naredi braziljanka,ljubljanska ledenka,unicum,leda,.. Jaz tudi veselo obiram fižol(stročji),kumarice za vlaganje,jedine kumare,bučke. ninkica
RadaJem, če so rdečkaste "uši", so to mogoče rdeče pršice. Če se preveč razmnožijo, naredijo na spodnjo stran listov čisto tanko pajčevino. Rastline potem propadejo. V preteklih letih sem imela z njimi probleme na balkonu. V trgovini se dobi nekakšno bio škropivo, ki je na osnovi olja, s čimer moraš dobro poškropiti celo rastlino in deluje tako, da pršice zaduši. - v primeru, da jih je res veliko. Preveri, če se zadržujejo na spodnji strani listov. LP, sY

Tam pri slikah od dragičke, ena ( ne povem katera ) dvomi v pridelek z mojega vrta. Slika pove več kot tisoč besed, torej, paprika, paradižnik in bob na mojem vrtu:

ežoj

Ežoj,ti lisjak..take lepe paprike še v trgovini ni..... a si jo na plac....

lp goga

Tale paprika tako lepo dol visi... 

Počakaj malo... nekoč sem bila na enem pikniku, kjer so me pošteno "nate..." oz. prepričali, da so ene češnje še zelene, druge pa rdeče, bile so pa nahaklane na veje... 

Ežoj, če je pa taprava, potem pa  "kapa dol".

Pozdravček!

Poslušaj ti mene..., pa to je drevo od paradajzaaaaaaa. 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti