Tudi mi imamo v podjetju pogodbo z Rdečimi noski. Se človek kar boljše počuti, ko pomaga - četudi z odpadki.
Sonja
Pure testenine z dimljenim lososom
Tudi mi imamo v podjetju pogodbo z Rdečimi noski. Se človek kar boljše počuti, ko pomaga - četudi z odpadki.
SonjaZa stiropor tudi sama nisem sigurna. Po svoje je to ene vrste plastika, ampak vseh plastik se ne da predelat. (kolikor se spomnim, za recikliranje recimo ni primeren klasičen polivinil, polietilenske folije pa so. Tukaj prihaja tudi do razlik, da nekateri folije sprejemajo, drugi ne). Pogledam, če je kje vtisnjen znak za reciklažo. Če je, vržem med embalažo, če ne gre med odpadke.
Enako velja za vso drugo embalažo - pogledati, če ima znak za recikliranje (prekinjen trikotnik ali krogec z dvema puščicama - t.i. zeleno piko).
V pomoč je lahko tudi spodnji link, kjer najdete še nekaj dodatne razlage in slikovnega materiala:
http://www.jh-lj.si/snaga/locevanje .
Nekoliko v dilemi sem tudi pri kuvertah z okenčki. Ampak, ker niso nikjer posebej izvzete, jih dajem kar med papir.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pure testenine z dimljenim lososom

Schwarzwald kocke