Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Strinjam se z rrr, da so slovenski trgovci nemočni. Promet, ki ga naredimo mi, je neznaten v primerjavi v večino drugih držav in našega mnenja prav gotovo nihče od proizvajalcev ne bo upošteval. Kako si to predstavljaš, alenka, ne vem. Da bi recimo slovenska drogerija (a sploh obstaja kakšna?) zagrozila npr. Lancomu, da več ne bodo prodajali njihovih izdelkov, če ne poenostavijo embalaže? Bi se sekirali, ja.
Dokler proizvajalci ne bodo imeli interesa narediti nekaj v tej smeri, se lahko tako prodajalci kot potrošniki na trepalnice mečemo, pa ne bomo nič dosegli. In ne, sigurno ne bomo skupaj stopili in bojkotirali izdelkov, to je itak jasno...
V tem primeru smo nemočni, je pa ogromno drugih situacij, kjer lahko kaj naredimo. In je dobro, da svojo energijo usmerimo tja.![]()
| jasna1 je napisal/a: |
Mene pa zanima, zakaj jih veliko med vami papir sežiga? A ga ni škoda? Pri nas ločujemo bio odpadke (kompost), embalažo, papir in steklo. Zamaške od plastenk nosita tamalidve v šolo, kartuše dam našemu računalničarju, prazne baterije vržem v zabojnik v najbližjem marketu. Ekoloških otokov imamo kar nekaj, prav tako je v njih vedno dovolj prostora. Upam, da zato, ker jih redno praznijo. Kam mečete vlažilne robčke? Od papirja sežigam uporabljene kuhinjske brisače, reklame na katerih lupim čebulo in česen tudi vlažilne robčke. Shranim jih v papirnate škrtoce, zvite iz reklam iz reklam, jih stisnem in jih uporabim za prižiganje peči, žara itd. Ostali, od nas neonesnaženi papir pa pri nas enkrat mesečno odpeljejo. jasna |
nola, tole mi je pa všeč.![]()
Osvežujem temo ločenega zbiranja odpadkov. Do sedaj smo ločevali in smo zbirala odpadke v garaži po škatlah in jih pač po potrebi odpeljali na otok.Sedaj imam pa možnost, da bi nek večji koš postavila v shrambo. Ogledovala sem si na www.ecologec.eu ,kako so tile koši praktični in kje se jih razen v Lj. lahko še dobi? Ali pa kaka podobna ideja iz prakse. Hvala
Sama se počutim dobro že ob tem, ko so nam pripeljali individualne zabojnike in gre res notri le tisto kar spada. Glede ozaveščanja pa ..., mogoče bodo generacije za nami nekako nadoknadile zamujeno, če seveda ne bo že prepozno.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto