Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada
Saj, vilina, kot si rekla, o okusih se ne razpravlja, vsakemu je všeč kaj drugega. O dejstvih pa lahko kakšno rečemo. In dejstvo je, da je sarajevski čevap sestavljen po določeni recepturi in da nekaterih sestavin v njem ni. Nekomu so všeč, nekomu ne, in nihče naj ne bo užaljen, če je komu všeč kaj drugega od tistega, za kar sam pravi, da je najboljše.
Tako kot si ti lepo rekla: tebi ne sedejo, a zato še ne trdiš, da so zanič.
Se pa strinjam, da so tisti v Ranci ena a. Pa v grilu Panda pri Merkatorju tudi, meni mogoče še malce boljši.
Mamamia
mamamiaIn ker je tema še vedno sarajevski čevap menim, da je poleg mesa najbolj pomeben žar ( je pa tudi zelo karcinogen!!!) iz pravega lesnega oglja. Ta da glavni poudarek, zagotovo. LP hedonist[/citat]
Ja ja nezdrav ali pa ne, veselje, ko zadiši po lepo zakurjenem žaru je gotovo vsaj zdravilno.
Da ne bom direktno reklamirala - v eni od poceni trgovin sem končno kupila nekaj koristnega.
Gre za kovinski emajliran kotlič s premerom 26 cm, z nastavljivo loputo za zrak in priloženima rešetkama za kurjavo in peko. Hardver je zložen v izolativni torbi, v kateri je dovolj prostora za hrano in pijačo.
Prav zaradi torbe sem pekač kupila, tane pa 8, 99 evrov.
Zdaj, ko se je končalo poletje in so se naše vrste zredčile, sem ga preizkusila.
Odličen je, za pripravo hrane za dve do štiri osebe. Malo papirja, kakšen štorž ali suha vejica, pa dve pesti oglja zagotavljajo pojedino.
Ker je trenutno lepo vreme, pečemo kar zunaj, je pa pekaček preverjeno uporaben tudi na balkonu.
nola
Potrjeno v nedeljo pri Ferhatoviću....tole o jogurtu. Pa res tekne zraven (če že ni piva...)
mamamiaJa, ob eni od onih 4 miz pred Ferhatovićem, se strinjam, mamamia. Uh, bi zdajle....
Tak štedilnik sem nekaj let nazaj videla tudi v MB, v eni prodajalni kuhinj. Kuhinja je bila italijanska, štedilnik tudi, ne vem, morda je bil znamke ariston. Štedilnik je bil take lepe ovalne oblike, kombiniran plin in elekritka, spredaj je imel kar precejšnjo površino za peko na žaru - ne vem ali na plin ali na alektriko, se res ne spomnim. Takrat sem si rekla, da bom nekega dne imela tak štedilnik.
In ne vem, če nima tudi ena novih linij Gorenja takega štedilnika, mislim s ploščo za žar kot sestavni del štedilnika.
Vprašaj pri Scavoliniju v LJ, bodo gotovo vedeli, kje se ta reč dobi.
Sme bila vsaj malo v pomoč?
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada

Velikonočni toast