se strinjam marjana! mislim, da sem nekje brala, da je dovolj za rekreacijo, da se hodi 20 minut dnevno, če se želi biti v malo boljši formi 40 minut dnevno, nikakor pa ne pretiravat s treningom, nekako do 5 krat na teden je priporočljivo do 1 ure. če seveda niste profesionalni športniki. več imate mišične mase, več boste hujšale, ker mišice pokurijo veliko več kalorij, kot pa če jih sploh nimate. kakor marjana pravi - vsak mora zase najt pravo mero. odlično je najt pravilno kombinacijo prehrane in treninga, kar je pri vsakem človeku drugače. za malo bolj profesionalno razlago vseh teh procesov pridobivanja mišične mase in izgubljanja le-te si lahko ogledate na
www.maxximum-portal.si. jaz sem se tam ogromno naučila. osnova je da pri hujšanju pride do deficita med zaužitimi in porabljenimi kalorijami :) - to pa itak že vsi veste. pa povprašajte malo naokrog, zakaj večina vaditeljic aerobike sploh ni suhih, pa čeprav migajo veliko več kot kdor koli izmed nas. vsak pameten trening bi naj pač bil sestavljen iz aerobnih in anaerobnih vaj - torej kombinacija teka, steperja, kolesa, traka in vaj z utežmi, ki jih najdete v fitnesu. zato hollywoodske zvezde vse opravljajo v fitnesu - pravilna kombinacija vsega! pa drage moje, 100 trebušnjakov na dan ne bo dovolj za lep trebušček :). ampak seveda je v teoriji veliko lažje govorit kot pa to izvajat v praksi. hmmm pa še nekaj: če mi verjamete ali ne - ko sem imela 63 kg pri svojih 176 cm, so mi vsi rekli, da niti slučajno ne zgledam, da imam toliko kil - kar pomeni, da je nekaj v tem, kakšne konstrukcije si in koliko imaš mišic. ampak takrat sem intenzivno trenirala - sedaj izgleda mojih 64 kg pri isti višini veliko huje - nehala sem trenirati.