Kaj danes delamo?

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

28. jul 2013 10:13

Lepa vroča nedelja, sploh v moji kuhinji.

Kruh je že pečen, Sončnica tudi. Prav tako testo za torto (ali nekaj podobnega), krema se hladi, Gogina alpska torta se peče. Piškoti in cupcakesi so bili pečeni že včeraj.

Še za ene slane palčke zamesim, potem bo pa za danes dovolj.

Potem pa na piknik. Za vse ostalo poskrbijo drugi.

Nena

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

19. avg 2013 19:00

Ko prideš poln energije z morja je čas za akcijo in tako sem zadnji teden sem prebila za stenami in čistila za beljenjem, pomivala okna, žaluzije..Prav vesela sem, da sva ogromno naredila in da nama je preostala preureditev otroške sobe in detajli. Za kuhinjo sem naročila mojstra za okna, saj je okno potrebno zamenjati z ekonomičnim. Zdaj rabiva še strokovnjaka za vlago. Če kdo kaj pozna, se priporočam.

Danes pa je šel sin po dolgem času v vrtec in sem dan izkoristila za vlaganje. Nekaj paradižnikove omake, nekaj breskovega kompota, pa čisto slučajno še mešana marmelada iz ostankov. Pa še en marelični kompot in majhen kozarec marelične marmelade.   Konec koncev imam dve babici, ki sta veseli vsake hrane. Pa še za novo leto prav pride. Paradižnikovo bi še rada naredila, saj je gre med letom ogromno. Škoda, ker nimajo kake akcije tudi za paradižnik....

Zdaj sem vse počistila in še malo časa zame in sinka, ki je iz vrtca prišel čisto prekuhan. Najprej sem mu pripravila limonado, zatem je pojedel sladoled in  malo prej še borovnice in robide s sladkorjem. Z veseljem pa čaka na večerjo- sarme. Letos sem jih prvič delala v tistem spomladanskem mrazu in so še ostale.

Po novem sem osvojila Skype, ki je sedaj edina poceni vez s hčerko v Nemčiji. Vsaj malo utehe, da jo vsakodnevno slišim in vidim. Pa drugo, ki na Portugalskem surfa.

Jutri se odpravljam ogledovat otroške sobe - sin bo končno dobil sobico.Eno luštno sva znižano videla v  Rutarju, jutri pa pride na vrsto Lesnina in Harvey Norman. Prav veliko izbire ni. Pa luč za dnevno sobo, ki sva jo razbila med pleskanjem.

 

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. avg 2013 19:24

Trixi, Skype je đabe, v okviru naročnine pač, tako da kar brez skrbi klepetaj s svojo hčeko. Midva s sinom včasih "zdrživa" tudi po dve uri. Marsikdo me je že vprašal, kaj si imava  povedati.

Kar se pa oken tiče in vlage, s sodobnimi, neprodušnimi okni je še več možnosti za vlago. Moje priporočilo je - zračenje. Pa sredstvo proti vlagi, ki je na voljo v vsakem marketu. Jaz ga imam na vikendu "u kevdru", v stanovanju pa, ne vem, ne bi ga vohala.

 

naor

tburgar  

član od: 11.9.2009

sporočila: 435

20. avg 2013 11:02

Trixi pri nas imamo tak velik razvlažilec na kolesih, lahko ga premikaš iz prostora v prostor, seveda je to bolj prva pomoč, ampak pri nas je dosti bolje, odkar ga imamo - včasih tudi liter ali več vode pobere- je pa bolj kriza jeseni in spomladi, ko je veliko vlage, poleti in pozimi ga v bistvu ne rabimo.

 

Danes je spet en tak fin dan, jaz neskončno uživam po vsej vročini in soncu- saj sonce imam rada, ampak tam do ene 28 stopinj ha- ha , dobro, da ne moremo izbirat.

No jaz imam energije polno, ko je hladno, zato sem danes že vse pospravila, zdaj pa me čakajo paprike, da jih nafilam ene 30, pozimi tudi pašejo iz skrinje.

Drugače pa moram še malo uživati teh nekaj dni dopusta .

V četrtek nas čaka kolesarjenje do nedelje- Rekreatur, prihajamo!

 

Potem pa po dooolgem času v službo, kaj čmo.

tabu

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

20. avg 2013 12:40

Jaz sem danes nafilala samo šest paprik za kosilo. In se vlečem okoli kot megla, ker sem samo napol budna. Če ne moreš odložiti knjige in jo zapreš šele, ko morajo že ptički pet, potem je spanja premalo in posledično tako zaspano razpoloženje. A je vredno, dobra knjiga je zame še vedno zakon. Pa še ena kavica pride na vrsto, čeprav bo to stoodstotno odstopanje od ustaljene navade.

 

naor

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

10. nov 2013 18:57

Končala včeraj začeto domačo vegeto, napolnila kar nekaj kozarčkov iz dveh kil vrtnin:)

majaos

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti