Velikonočni toast
[citat=--frina--]
V tej naši družbi se ženska velikokrat počuti kot državna maternica, na katero se spomnijo takrat, ko naj bi rodile otroke. Drugače pa je ženska drugorazredni državljan in me sploh čudi, da nam dovolijo voliti.[citat=--frina--]
Meni se zdi to, da sem ženska, velik privilegij! Ne razumem, zakaj in v kakšni situaciji bi se naj počutila kot drugorazredni državljan? Odvisno je (tako kot povsod), s katerega kota gledaš. Meni osebno dejstvo, da sem ženska, neizmerno koristi in ugaja.
1. Pri policajih jo bolje odnesem.
2. Lahko kupujem šminke in kremice in me nihče postrani ne gleda.
3. Izbira oblačil za ženske je VELIKO večja.
4. Ženske smo bolj intuitivne.
5. Ženske smo močnejše, iz težke situacije se lažje izvlečemo kot moški.
6. Ženska ima možnost roditi, moški lahko (pa še to le, če ima srečo) samo gleda.
7. Ženska je tisti vrat, ki glavo družine v pravo smer obrača.
Rada sem ženska, rada sem mama in rada sem žena. Te vloge se ne izključujejo, zato čisto dobro funkcioniram kljub zahtevni službi, 2 hčerama, možu, psu, vrtu, pa še potujemo radi ![]()
Jaz sem srečna. Je pa res, (kot sem že prej napisala) da je vse odvisno od kota iz katerega gledaš...
jasna ![]()
| frina je napisal/a: |
p>Prepričana sem, da imajo ljudje pravico, da imajo otroke takrat, ko si jih sami želijo. Če si jih nikoli ne želijo, pa tudi prav. F r i n a |
| frina je napisal/a: |
| V tej naši družbi se ženska velikokrat počuti kot državna maternica, na katero se spomnijo takrat, ko naj bi rodile otroke. Drugače pa je ženska drugorazredni državljan in me sploh čudi, da nam dovolijo voliti. |
| tedi je napisal/a: |
| Po drugi strani bi vas pa rada vprašala, če se mogoče zavedate, da s svojimi odločitvami škodujete celotni družbi. Nenazadnje bodo moji otroci tudi vam plačevali zaslužene pokojnine, samo s to razliko, da bodo vaše pokojnine toliko večje, ker bo boljša kariera, ki ste si jo ustvarile, prinašala tudi večjo pokojnino. Takrat pa bodo matere z dvema, tremi ali celo več otroci v popolnoma enakem položaju, kot boste vsi tisti, ki se za starševstvno nikoli niste odločili, kar pa se mi ne zdi nikakor prav. Sama sem imela to srečo, da sem lahko in tudi sem poskrbela, da bo nekoč, ko bom v penziji (čeprav je do teka še zelo daleč), nekdo tudi prispeval, ve pa boste samo jemale, ne da bi solidarno prispevale družbi svoj delež. Tako pač je in na potomcih se svet gradi - malo sebično je misliti, da bodo za to poskrbele tiste "neumnice", ki so svoja mlada leta zapravile za ukvarjanje z naraščajem, namesto da bi med tem časom potovale, ustvarjale kariero, skrbele za svoje blagostanje in blagostanje svojih partnerjev in uživale življenje z veliko žlico. Tudi zaradi tega bo % pokojnine čez 15 ali 20 let tako katastrofalno nizek, takrat pa bomo seveda solidarno delili skupno usodo upokojencev. Ne vem, meni se to ne zdi ravno prav. tedi |
Jasna1 je napisala kar primeren seznam, tako da ga meni ni treba. Pa tudi Vendy je napisala nekaj krutih resnic ... Drugače pa:
Jaz kot moški pri 27 še ne bi imel otroka, ker nimam niti službe za nedoločen čas niti svojega lastnega bivališča niti ustrezne partnerke. Vkolikor pa bodo te zadeve izpolnjene, pa ne vidim nobene ovire več za potomstvo, čeprav gre cel svet počasi, a zanesljivo k vragu ...
Ampak, tudi potem ni nobene garancije, da me ne bo partnerka z otroki zapustila in bom spet ostal sam; o marsičem odločate ženske, pa smo moški hočešnočeš le statisti ...![]()
LP
Sama sem imela otroka, ko sva se z možem odločila za to. Oba sta zaželjena, sedaj stara 25 in 19 let.
Poznam pa tudi drugo plat. Sošolka ni hotela otrok ko je bil za to čas, recimo nekje do 40 let.Okoli 45 leta sta se z možem odločila, zdaj pa bi imela otroka. In ga ni bilo. Po nič koliko travmah in umetnih oploditvah, sta ga zdaj dobila, stara skoraj 50 let.
Sedaj jima je zelo žal, da sta tako dolgo čakala. Ker , ko peljeta otroka v vrtec, otroci ju pozdravljajo in nagovarjajo z babico in dedkom, njun otrok ne doživi vsega, kar mladi starši zmorejo. Pri teh letih ni več toliko potrpljenja, radoživosti, igrivosti.....Čeprav imata svojega otroka zelo rada, nekaj manjka. Pa nista osamljen primer. Takih je čedalje več.
Že res in prav, da naj ima vsak otroka, ko pride čas za to, ampak malo je vseeno potrebno pogledat, kaj lahko 50 letna mati nudi 2 letnemu otroku in kaj 30 letna. Kaj bo čez 10...15 let....otrok pa še mladoleten....mama pa 70?Saj ni vse samo denar. Otrok tudi zaradi denarja ne bo srečen, potrebuje še kaj drugega.
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Velikonočni toast

Bujta repa