| Jelenckova je napisal/a: |
Kar me pri tej situaciji jezi je to, kar pravi matilda, da marsikdo v naši družbi pričakuje, da ima par pri "pravih letih" (karkoli to že je) otroke, še bolj pa če je poročen. Ker zaboga, zakaj sta se pa "ženla", če sta po 1 letu še sama?! Kaj ljudje ne morejo razumet, da je to mogoče?
Jelenckova |
Hehe, se strinjam Jelenčkova, ljudje so pač navajeni nekega standardnega postopka in to pač pričakujejo. Če ti je kaj v uteho, imaš tudi obratno situacijo: "A otroka bosta imela? Kdaj bo pa poroka?" "Ja, kako ni poroke, če pa bo otrok? A se vama je ponesrečil?"

Kot da si ne moreš želet otroka brez bele obleke in ceremonij

.
mene prav nič ne moti, če se nekdo odloči, da ne bo imel otrok, niti ne vidim nobene težave v tem, da bojo moji otroci plačevali penzije vsem samskim.
Me pa moti to, da nekdo reče, da moraši imet izpolnjenih en kup čisto nerealnih pogojev, da lahko imaš otorka. Povsod po svetu imajo otroke, še precej več kot pri nas, pa jim gre materialno gledano v večjem delu sveta precej slabše. Pa so vseeno srečni in njihovi otroci tudi, pogosto precej bolj srečni kot naši otroci, ki morajo kot edinčki zadosti vsem našim pričakovanjem...
Nikoli v življenju nihče ne bo imel toliko, da bi lahko dal otrokom vse, kar bi jim želel dati: če je Bill Gates, pa nima toliko časa, kot bi si ga verjetno želel za svoje otroke, če imaš ves čas na svetu, pa nimaš denarja, če imaš po naključju oboje, pa nimaš neke kariere ali nečesa tretjega, kar bi želel otroku pokazat kot vzgled...
Tako da če čakaš na to, da boš imel vse, kar bi jim želel omogočit, potem jih ne boš imel nikoli.
Ampak otroci ne rabijo vsega, kar bi jim rad dal, rabijo samo nekaj stvari nujno (ljubezen, osnovno hrano in toliko obleke, da jih ne zebe, pa osnovno higieno) in nekaj jih je fino, da so (kaka igrača, urice s starši, kdaj nova peresnica, kasneje internet, itd...), vse ostalo je pa zelo "optional" (vse hightech igrače, fency superge, najnovejše igrice...).
drejček, mislim, da ti manjka samo prava punca. Brez lastnega stanovanja in službe za nedoločen čas se pa zanesljivo da - s pravo punco, seveda

Se pa strinjam s tabo, da imamo ženske pri otrocih veliko več besede - sama se sicer trudim, da pri nama ne bi bilo tako, da bi se pač o tem skupaj odločala in zaenkrat sva se, ampak se pa zelo spomnim, kako sem, ko sem bila mala, rekla, da bom imela 5 otrok. Pa je bratec rekel, da on tudi. In sem mu zabrusila nazaj, da ne, da on jih bo imel pa toliko, kot bo njegova žena hotela

. Je precej resnice v tej otroški logiki... NJegova punca bi pristala nekak na 3, se mi pa zdi, da si bo pri 3 tudi on premislil o 5, hehe

Veri