Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
| mamaF je napisal/a: |
| ... tisti, ki v svoje življenje ni sposoben sprejeti drugega (partnerja, otroka) pri 20-tih, 30-tih, verjetno tudi kasneje tega ne bo sposoben, pa naj bo plan "temeljev" za uspešno življenje še tako dodelan. mamaF - Mojca |
Mislim, da to ni res. Ljudlje dozorevamo različno. Eni so res dobri starši pri 20-ih, drugi so še pri 35-tih otroci in morda res šele po 40. letu zreli, "sposobni" (in ne le "pripravljeni"), prevzeti odgovornost za otroka.
| Jelenckova je napisal/a: |
| Jaz tudi mislim, da je otroke treba imeti takrat, ko sam začutiš, da bi jih imel. Pa tudi če nimaš ne vem koliko plače in svojega stanovanja. Jelenckova |
In če to začutiš po štiridesetem, zakaj ne? In zakaj si ne bi ženska, ki se pri 25-ih še ne čuti zrela za materinstvo, zamrznila jajčeca, da bo otrok po 40. letu bolj zdrav?
NasjaČe ženska nekje do 40 leta začuti željo po otroku, ga lahko ima ne da bi za to rabila zamrznjena jajčeca.
Če pa potem kar naenkrat začuti željo po otroku, prej je pa nikoli ni imela, bo verjetno razlog za to nenadno željo nekje drugje; ali se je prestrašila, da bo v življenju nekaj zamudila, pa lovi zadnji vlak, ali je razočarana, pa želi otroka, da bo imela vsaj nekaj "svojega"... Ne vem, meni se zdi to neodgovorno dejanje.
Ampak mnenja so različna, moje sem napisala, vsak pa razmišlja po svoje!
Lep dan!
jasna| Kyara je napisal/a: |
Že res in prav, da naj ima vsak otroka, ko pride čas za to, ampak malo je vseeno potrebno pogledat, kaj lahko 50 letna mati nudi 2 letnemu otroku in kaj 30 letna. Kaj bo čez 10...15 let....otrok pa še mladoleten....mama pa 70?Saj ni vse samo denar. Otrok tudi zaradi denarja ne bo srečen, potrebuje še kaj drugega. Kyara |
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Vsak ima svojo pot in se mu/ji dogajajo različne stvari in ima v različnih dobah različne prioritete in na to osnovo se še različne neplanirane stvari zgodijo. Nekdo pri 40-h brez problema ponoči previja otroka nekdo tega ne bi več počel.... Pa se zgodi, da ima 40 in nekaj letni par ponovno otroka (ko sta mislila, da sta končala s plenicami, to se je celo Tonyju Blairu zgodilo) ali pa da ima prvega. Hočem reči, ladies, zlasti tiste, ki ste "uspešno ulovile prvi vlak" (joj, te železniške metafore so tako pokroviteljske - najprej bi se morali zmeniti, kakšen vlak je kdo lovil in na katero postajo je sploh šel in ali je prepričan, da se je v svojem življenju že peljal z vsemi različnimi vlaki, ki si jih je želel), dajte se zavedati, da smo teoretično vse tudi fertilne bombe in da to, da nekdo že ima dva otroka, še ne pomeni, da ne bo imel pri 45-h tretjega. Ali pa prvega. Vendelina jr. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko

Veganski sladoled z navihanci